Visar 1-25 av 101 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-25 av 101 träffar
1
2
3
4
5

Mer om Utbildningar inom programmering

Programmering görs vanligtvis i något som kallas programmeringsspråk. Språken består av olika system och regler som du som programmerare kodar efter. Att koda är alltså att skapa text i programspråket. Koden har sen otaliga funktioner beroende på vad det är du programmerar. Det kan vara allt ifrån en knapp på en hemsida till avancerade funktioner i mjukvara eller system. Kod och programmering används, med andra ord, inte bara i mjukvara utan också i webbläsare, bloggar, system och i webbutveckling.

Programmering består egentligen av flera ettor och nollor i olika konstellationer. Det är ett sätt för datorer att förstå information. Dessvärre är dessa koder lite abstrakta att läsa och diffusa för oss människor att förstå. Därav utvecklades programmeringsspråken som en tolk mellan människa och maskin.

Programmeringsspråken kan se väldigt olika ut. Medan vissa liknar varandra ganska mycket, speciellt om de använder samma syntax. Syntax är strukturen, basen av hur man skriver koden. Det är därför oftast mycket enklare för dig som kan ett språk; att lära dig ett nytt språk som bygger på samma syntax.

Vi har flera utbildningsalternativ till många olika språk. De som följer är några av de vanligaste. Det vore klokt av dig att välja ett språk som har sina styrkor inom just det du kommer programmera. Gör gärna en intresseanmälan på de kurser som du tror kan passa dina ändamål. På så sätt kan du starta en dialog direkt med anordnaren. Vi hjälper dig gärna om så önskas!

C++

C++ har en syntax som i stort bygger på sitt nära syskonspråk C. Trots att C++ har sina rötter i C, så är språket strukturerat på ett annorlunda sätt. Exempelvis lämpar sig C++ generellt bättre för systemprogrammering än C. Templates är en annan aspekt av C++ som separerar språket från andra. Templates är flexibla datastrukturer som låter färdigskriven kod återanvändas på effektiva sätt.

Java

Programmeringsspråket Java har flera olika användningsområden. Java är inte att förvirras med JavaScript som är ett annat språk med vissa likheter. Ett av målen med utvecklingen av Java var att kod som en gång skrivits skulle kunna återanvändas i andra program som stödjer Javaspråket. Sen 1995, när språket släpptes för allmänheten, har det med tiden blivit ett av de vanligaste programmeringsspråken som används idag.

C#

C# har utvecklats med CLI (Common Language Infrastructure) från grunden. Som ett objektorienterat språk har C# ett omfångsrikt användningsområde. Språk som är objektorienterade har förmågan att programmera olika objekt som integrerande med varandra. Objektorienterade programmering skapas av en sammansättning mellan data och den kod som programmeras.

Detta är bara några exempel på programmeringsspråk som finns tillgängliga för dig som är intresserad. Du behöver inte vara hacker för att lära dig koda. Slopa nördiga glasögon med tejp och Jolt Cola. Allt du behöver är rätt förutsättningar och ett genuint intresse!

Varför ska man gå en kurs i programmering?

Kurser i programmering passar dig som antingen redan programmerar och vill lära dig mer, eller flera språk. Det kan också passa dig som vill byta spår i karriären. Har du IT-kunskaper och ett intresse för datorer och teknologi? Då passar en grundkurs utmärkt!

Programmeringsutbildningar passar många olika yrkesgrupper från dig som jobbar med IT i något avseende till dig som redan är etablerad programmerare. Är du webbutvecklare eller jobbar du med HTML? Kanske sitter du på en superbra idé till en app du vill utveckla? Spetsa dina kompetenser och realisera dina drömmar och idéer! Låt en programmeringsutbildning bli koden till den bästa versionen av dig.

Vanliga frågor

 • Det finns en uppsjö av olika programmeringsspråk att lära sig. Det bästa vore att du lär dig ett språk som har sina styrkor inom just det du ska programmera. Några av de vanligaste språken är:

  • C och C++
  • Java
  • C#
  • JavaScript
  • Python
 • När det gäller förkunskaper innan en utbildning kan det skilja sig mycket från utbildning till utbildning och vilken nivå den är på. Ibland kan det krävas att du ska ha arbetskunskaper inom programmering sedan tidigare medan ibland krävs det endast att du ska ha ett intresse av kodning.

 • Längden på utbildningarna kan skilja sig mycket beroende på vad för typ av utbildning, språk och utbildingsform du väljer att gå. En utbildning kan vara allt ifrån 8 timmar till flera månader. Du kan gå in på någon av utbildningarna ovan som intresserar dig och se hur lång just den utbildningen är.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Relaterade kategorier
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
PRINCE2 – Kungen av projektledni...
Adding Value Consulting AB

– Att vi nu har en mall att utgå ifrån vid allt projektarbete har gjort organisationen mycket mer effektiv och dessutom talar vi alla samma språk. Våra kunder ser att vi arbetar efter en internationell erkänd standard och de vet då att vi är effektiva och har kontroll på risker, kvalitet och levererar det vi har lovat och oftast lite extra därutöver!

Göran Enström, Commercial Manager, Envirotainer

Läs mer
"En utbildning helt rätt i tiden"

Kurssamordnare Lars Zetterström om varför du ska gå en diplomutbildning i krisledning på Företagsuniversitetet.

Läs mer
Bra framtidsutsikter för utbilda...

Jenny Gentele, kursledare i utbildningen Diplomerad redovisningsekonom, om goda framtidsutsikter för utbildade redovisningsekonomer och sitt intresse för årsredovisningar.

Läs mer
Kör bara kör - det finns så myck...

Anna Lundberg, HR-specialist och kursledare på kursen ”Agila metoder för HR”, berättar om vilka fördelar ett agilt arbetssätt kan föra med sig till området HR, men även om vilka eventuella utmaningar som kan uppstå. 

Läs mer