Visa utbildning.se som: Mobil

Styrelsearbete och bolagsstyrning

StyrelseAkademien Stockholm
Kort om utbildningen
8 timmar
7 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Kontakta oss för mer information - Sverige
Företagsanpassad utbildning
   
Distans, Göteborg, Malmö, Rikstäckande, Stockholm
noterade bolag

Kursbeskrivning

Styrelseledamot i noterade bolag

Utbildningen är två halvdagar i modern hybridform. Du kan välja att gå utbildningen i traditionell klassrumsundervisning i Stockholm, Göteborg och Malmö eller på distans. Det betyder att undervisningen genomförs i klassrum samtidigt som de sänds i realtid online.

Denna kursdag ger dig en introduktion till den svenska värdepappersmarknaden med genomgång av marknadsplatserna och de olika listorna. Utbildningen motsvarar de kunskapskrav som Nasdaq Stockholm har ställt upp i sina noteringskrav. 

Målgrupp

Denna utbildning riktar sig till den som

 • har gått Rätt fokus i styrelsearbetet för aktiebolag (SME)
 • redan har erfarenhet av styrelse­arbete, och nu behöver lära dig grunderna inom den lagstiftning som styrelsens arbete i ett noterat bolag vilar på

Kursinnehåll

 • Regelverk Nasdaq Stockholm
 • Introduktion till värdepappersmarknaden
 • Överblick av gällande regelverk för noterade bolag
 • Noteringskrav
 • Informationsregler
 • Flaggningsregler
 • Insiderregler
 • Regler om handelsförbud
 • Insynsförteckning och rapporteringsskyldighet

Upplägg

Utbildningen är uppdelad i 2 block och blandas med teori och praktiska övningar. Det ges stor möjlighet att byta erfarenheter både med de övriga deltagarna och med våra erfarna lärare. Lärarledd undervisning med en blandning av teori och praktik. Utbildningstillfällena innehåller föreläsning med många exempel, diskussioner och case.

Längd på utbildningen: Totalt 8 timmar fördelat på 2 halvdagar (Du kan gå utbildningen online eller i klassrum)

Utbildningens pris: Medlemspris 6 900 sek + moms, Icke medlemspris 7 900 sek + moms. I avgiften ingår dokumentation, certifiering och litteratur.

Kursledare

Torsten Örtengren var under sju år chef för notering och bolagsövervakning på Nasdaq Stockholm. Idag jobbar Torsten som rådgivare till noterade bolag och med att hjälpa bolag att förbereda sig inför en börsnotering. 

Examen, diplom m.m.

Efter avslutad utbildning erbjuds du att skriva en digital tentamen. Vid godkänt resultat erhåller du en certifiering som styrelseledamot i noterade bolag. För att certifiera dig krävs att du även har en godkänd tentamen från Rätt fokus i styrelsearbetet för aktiebolag (SME).

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Styrelsearbete och bolagsstyrning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

StyrelseAkademien Stockholm

Välkommen till StyrelseAkademien Stockholm!

StyrelseAkademien är en ideell och oberoende förening för utveckling av styrelsearbetare och styrelsearbete. Vi samlar 7 000 styrelseledamöter och ägare från norr till söder i våra 16 lokalföreningar. Tillsammans professionaliserar vi styrelsearbetet i Sverige. Vi utbildar styrelseledamöter och ägare inom...


Läs mer om StyrelseAkademien Stockholm och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

StyrelseAkademien Stockholm

Jakobsbergsgatan 16
103 27 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Styrelsearbete och bolagsstyrning!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 10 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Styrelsearbete och bolagsstyrning från StyrelseAkademien Stockholm, fyll i dina uppgifter: