Grundläggande styrelsekurs - Charlotte Gustavsson

Längd
3 månader
Pris
1 199 SEK exkl. moms
Längd
3 månader
Pris
1 199 SEK exkl. moms
Kursen är bokningsbar via arrangörens hemsida 🤗

Kursbeskrivning

Grundläggande styrelsekurs - Charlotte Gustavsson

Grundläggande styrelsekurs

I den här kursen blir du utrustad med kunskap för att ta klivet in i styrelserummet. Du får lära dig vad det innebär att sitta i en styrelse, hur du får styrelsejobb, de olika rollernas ansvar och uppgifter, och hur allt hänger ihop. Du får också lära dig vilka lagar och regler du behöver ha koll på och hur du undviker vanliga fällor. Kursen är uppdelad i tre delar – Styrelsens ansvar och uppgifter, Så får du styrelsejobb och Det praktiska arbetet.

Efter att ha genomfört kursen kommer du att ha en grundlig förståelse för styrelsens ansvar och uppgifter, hur man får styrelsejobb och hur det praktiska arbetet i en styrelse fungerar. Du kommer att ha ökat dina chanser att bli invald i en styrelse och förbättra din förmåga att bidra positivt till styrelsearbetet.

Investering

 • Ingen uppsägningstid eller bindningstid
 • Pengar tillbaka inom 14 dagar garanti
 • 20% rabatt på nästa köp

Målgrupp

Denna kurs är perfekt för dig som vill lära dig om styrelsens ansvar och uppgifter, hur man får styrelsejobb och hur det praktiska arbetet i en styrelse fungerar. Efter att ha gått kursen har du ökat dina chanser att ta dig in i ett styrelserum.

Video

Kursinnehåll

 • Lagar och riktlinjer för styrelsearbete
 • Göra ditt eget StyrelseCV 
 • Använda styrdokument
 • Hur VD, ledamot och ordförande jobbar
 • Ägarnas roll och relation till styrelsen
 • Hur ett styrelsemöte går till
 • Hur du söker styrelsejobb
 • Skriva protokoll

Upplägg

Välkommen till Framgångsakademin, din plattform för digitalt lärande - var du vill, när du vill och på vilken enhet du vill. Vare sig du använder dator, mobil, surfplatta eller TV, har vi designat våra kurser för att du ska kunna tillgodose dig kunskap på ett smidigt och flexibelt sätt. Allt du behöver göra är att logga in via vår hemsida för att börja din resa mot personlig och professionell utveckling.

Kursmaterialet

Vårt kursmaterial består av förinspelade filmer från experter inom olika områden, vilket innebär att du får lära av de bästa inom sitt respektive område. Varje kurs innehåller omkring 2 timmars videoinnehåll, men vi rekommenderar att du sprider ut din kurs över en månads tid. Detta för att ge dig tid att smälta informationen, utföra övningar och börja tillämpa det du har lärt dig. Vi tror på att lärande och utveckling tar tid, och för att verkligen förändra beteenden krävs det tid, tålamod och övning.

Övningar

Efter varje lektion får du tillgång till övningar som hjälper dig att tillämpa det du har lärt dig och stärka din förståelse för materialet. Dessutom erbjuder vi en workbook, ett omfattande arbetshäfte, som kompletterar videomaterialet. Denna innehåller alla övningar och fungerar som en praktisk guide och referenspunkt under hela din kurs.

Det är dock viktigt att notera att alla lär oss i olika takt, och vi respekterar det. Därför är våra kurser helt självstyrd, vilket innebär att du kan anpassa din inlärningstakt efter dina egna behov och preferenser. Vi är här för att stödja din utveckling, inte att styra den.

Kursledare

Charlotte Gustavsson är VD på StyrelseAkademien i Stockholm som grundades 1991 för att professionalisera styrelsearbetet i Sverige. Charlotte har lång erfarenhet av att jobba i olika former av styrelser. Sen 2010 har hon jobbat som VD, ledamot och ordförande – mot både framgångsrika och splittrade styrelser. Hon har varit VD för TV-kanalen Viasat i Ghana i Västafrika, Modo Hockey och Karlskrona Hockey – med uppdraget att stärka ekonomin och strukturera upp verksamheterna. Parallellt har hon jobbat i styrelser inom e-handel, värdepappersbolag och sportmedia.

Examen, diplom m.m.

 • Digitalt övningshäfte (workbook) som du kan ladda ner och skriva ut.
 • 8 övningar
 • 1+ timmar videomaterial
 • Certifikat vid slutförande av kursen
Framgångsakademin
Kungsgatan 9
114 39 Stockholm

Framgångsakademin – frigör din fulla potential

Framgångsakademin vill vara det självklara valet för dig som vill bygga dig själv och andra genom personlig utveckling och självledarskap. Vi som team vill se dig växa och vi är stolta över att kunna leverera ett brett digitalt kursutbud av...

Läs mer om Framgångsakademin och visa alla utbildningar.

Highlights