Utbildning för styrelsesekreterare

Längd
1 dag
Språk
Svenska
Längd
1 dag
Språk
Svenska
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Styrelsesekreterare

Utbildning för styrelsesekreterare

Utveckla din roll som styrelsesekreterare och medverka till att utveckla professionellt styrelsearbete.

Styrelsesekreterare är en roll som borde ingå i alla styrelser. Det gör den också ofta, dessvärre är rollen sällan formaliserad i tillräcklig grad. Att ha uppdaterad och utvecklad kompetens inom området är därför avgörande för att du ska kunna sköta din roll korrekt. Det gör dig också till en mer attraktiv kandidat för framtida styrelseuppdrag. 

Utbildningen för styrelsesekreterare är även mycket givande för övriga styrelsemedlemmar, då den ger bättre insikt i hur styrelsearbetet bör skötas. Du kommer alltså att ha nytta av utbildningen vare sig du redan nu fungerar som styrelsesekreterare eller om du vill kunna ta dig an rollen i framtiden.

Kursinnehåll

Här får du en heltäckande bild av vad som krävs av en styrelsesekreterare, hur styrelsearbetet bör utformas och de juridiska aspekterna som måste beaktas. Ämnen som kommer behandlas är bland annat: protokollföring, lagar och regelverk, aktiebolagets egenskaper, bolagsstämma, ägardirektiv, bolagets ledning (styrelse och verkställande direktör), jäv, tystnadsplikt, kompetens-överskridande och revisorer och deras uppgifter.

Vad bör styrelseprotokollet innehålla?
Styrelsesekreterarens samarbete med ordförande
Styrelsearbete i praktiken och styrelseutvärdering
Att hantera det oväntade – arbete kring praktikfall som belyser styrelsesekreterarens roll som rådgivare till styrelsen

Investering

Kursavgift: 11 900 kr ex moms. I priset ingår kursmaterial, lunch och förtäring.

Kostnader

lokal

Kursledare

styrelsesekreterare utbildningCarl Svernlöv, advokat på Baker & McKenzie och adj.professor i associationsrätt vid Stockholm universitet. Han har skrivit 12 böcker, inklusive den ledande kommentaren till Svensk kod för bolagsstyrning. Carl har själv mångårig erfarenhet från styrelsearbete, framför allt i ekonomiska föreningar men även som styrelsesekreterare i aktiebolag.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Utbildning för styrelsesekreterare, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 2 recensioner
Skriv en recension
4/5
Deltagare SEK1902
21 nov 2019

Jag tycker att det var toppen att vi fick en gedigen ganska intensiv juridisk genomgång men jag hade nog önskat lite fler case eller andra praktiska övningar. Kanske skulle den ...

Visa mer
5/5
Deltagare SEK1902
21 nov 2019

Ingen kommentar

Michaël Berglund - Styrelseutbildningar
Strandvägen 5B
11451 Stockholm

Michaël Berglund Board & Leadership Services

Utveckla ditt bolags ledarskap med hjälp av Sveriges främsta experter och praktiska erfarenheter från framgångsrika ledare. Våra program och utbildningar ger företagsledare, styrelseledamöter eller ordförande verktyg att bli en bättre ledamot och ledare. Du som deltagit i en av våra utbildningar...

Läs mer om Michaël Berglund - Styrelseutbildningar och visa alla utbildningar.

Highlights