Visa utbildning.se som: Mobil

Har covid-19 påverkat dina planer på att läsa en utbildning? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig!

EFLs Styrelseprogram

EFL, Executive Foundation Lund
Kort om utbildningen
8 månader
75 000 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: oktober 2020 - Lund
Öppen utbildning
   
Lund
Svenska

Kursbeskrivning

EFLs Styrelseprogram
- En utbildning i Corporate Governance.

Det är den enda av sitt slag i Sverige och har startat årligen sedan 2000. Programmet ger både formell kunskap och större insikt om hur effektivt och framgångsrikt styrelsearbete bedrivs i praktiken. Utbildningen omfattar åtta tillfällen under åtta månader, varav två är i internatform. 

Utbildningen går även att få företagsanpassad.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Vi vet att kombinationen av en effektiv styrelse och en drivande företagsledning är oslagbar. Därför vänder vi oss till både styrelseledamöter och VD:ar. Som styrelseledamot har du förmodligen erfarenhet av styrelsearbete, men du kan även vara på väg in i ett mer aktivt styrelsearbete.

Deltagaruttalande:

Michael Karlsson - Mannheimer Swartling"Jag är delägare i Mannheimer Swartling Advokatbyrå och är i min roll som advokat engagerad i en rad styrelser, såväl bolagsstyrelser som ideella organisationer.

I ett av de bolag som jag är ordförande i hade VD valt att gå EFLs program och var efter avslutad examen mycket entusiastisk över vad kursen gett honom.  Jag beslöt mig för att satsa den tid som behövdes för att bredda mina kunskaper om styrelsearbetet.

Jag avslutade programmet i maj och var mycket nöjd med utbildningen. Även om jag som advokat känner att jag kan den legala delen av styrelsearbetet, fick jag många bra idéer – både från kursledningen och övriga deltagare om hur man kan göra styrelsearbetet mer effektivt.

Blandningen av kursdeltagarna – med erfarenhet från såväl större bolag som mindre – gjorde kursen extra intressant.

Dessutom hade vi roligt med många skratt under kursen. Jag kan varmt rekommendera EFLs program såväl för de som vill börja med styrelsearbete, men även för de som idag arbetar i olika styrelser."

Michael Karlsson
advokat och delägare i Mannheimer Swartling Advokatbyrå
Deltagare i EFLs Styrelseprogram 2011-2012

Föreläsare

Vi använder erfarna föreläsare från Ekonomihögskolan vid Lunds universitet i kombination med föreläsare från näringslivet, som har gedigen erfarenhet inom respektive område.

Övrigt:

Advisory Board
Ett programråd med styrelseerfarna representanter från näringslivet är knutet till EFL och Ekonomihögskolan. Det fungerar som en stöd- och expertisgrupp till EFLs styrelseprogram och till Ekonomihögskolans styrelseaktiviteter.

Styrelsealumni
Alla som genomgått Styrelseprogrammet blir medlemmar i EFLs nätverk Styrelsealumni. Nätverket består idag av fler än 200 personer. EFL anordnar seminarier och aktiviteter kring styrelsearbete och aktuella äger- och styrelsefrågor för nätverket.

Innehåll:

  • Styrelsens olika roller och uppgifter
  • Styrelsens legala ansvar
  • Strategi- och affärsutveckling
  • Styrelseordförandens roll och utvärdering av styrelsearbete
  • Hur skapas effektivt styrelsearbete? Ekonomisk information
  • Internationell Corporate Governance
  • Förvärv och fusioner
  • Aktuella trender inom Corporate Governance


Video

Upplägg

Programmet utgår från styrelsens tre roller:
1. styrelsens kontroll och legala ansvar
2. styrelsens betydelse och ansvar för strategi-och affärsutveckling
3. styrelsens roll att förmedla information, kontakter och kompetens till företaget.

Flera case med en komplex och konkret styrelseproblematik läggs fram under programmets gång. Erfarenhetsutbytet mellan deltagarna är en mycket viktig del av inlärningsprocessen.

På programmet medverkar vid varje tillfälle gäster som är erfarna styrelseledamöter, VD:ar, ägarrepresentanter och forskare.

Programmet avslutas med att deltagarna får lägga fram en individuell utvecklingsplan för sin verksamhet som styrelseledamot. Denna diskuteras med en grupp erfarna styrelsespecialister för att ge stöd åt den individuella deltagaren. 

Investering

72 000 kr.

För medlemmar i EFLs nätverk är kostnaden 67 000 kr. Priser exklusive moms.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om EFLs Styrelseprogram, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

EFL, Executive Foundation Lund

EFL, Executive Foundation Lund

Med program såsom EFL:s Styrelseprogram, Diplomerad Marknadsekonom, Diplomerad Controller och flaggskeppsprogrammet Leading IMPACT är EFL Executive Education ett av regionens starkaste varumärken för utbildningar till yrkesverksamma. Leading IMPACT, som startade för första gången hösten 2019 bygger på samma pedagogik som...


Läs mer om EFL, Executive Foundation Lund och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

EFL, Executive Foundation Lund

Scheelevägen 15b (Box 794 )
220 07 Lund

 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen EFLs Styrelseprogram från EFL, Executive Foundation Lund, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Bli den första att recensera EFLs Styrelseprogram!

Liknande utbildningar