Inga recensioner än

EFLs Styrelseprogram

Längd
8 månader
Pris
75 000 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
oktober 2023 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Längd
8 månader
Pris
75 000 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
oktober 2023 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

EFLs Styrelseprogram
- En utbildning i Corporate Governance.

Det är den enda av sitt slag i Sverige och har startat årligen sedan 2000. Programmet ger både formell kunskap och större insikt om hur effektivt och framgångsrikt styrelsearbete bedrivs i praktiken. Utbildningen omfattar åtta tillfällen under åtta månader, varav två är i internatform. 

Utbildningen går även att få företagsanpassad.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

oktober 2023

 • Öppen utbildning
 • Lund
 • Svenska

Deltagaruttalande:

Michael Karlsson - Mannheimer Swartling"Jag är delägare i Mannheimer Swartling Advokatbyrå och är i min roll som advokat engagerad i en rad styrelser, såväl bolagsstyrelser som ideella organisationer.

I ett av de bolag som jag är ordförande i hade VD valt att gå EFLs program och var efter avslutad examen mycket entusiastisk över vad kursen gett honom.  Jag beslöt mig för att satsa den tid som behövdes för att bredda mina kunskaper om styrelsearbetet.

Jag avslutade programmet i maj och var mycket nöjd med utbildningen. Även om jag som advokat känner att jag kan den legala delen av styrelsearbetet, fick jag många bra idéer – både från kursledningen och övriga deltagare om hur man kan göra styrelsearbetet mer effektivt.

Blandningen av kursdeltagarna – med erfarenhet från såväl större bolag som mindre – gjorde kursen extra intressant.

Dessutom hade vi roligt med många skratt under kursen. Jag kan varmt rekommendera EFLs program såväl för de som vill börja med styrelsearbete, men även för de som idag arbetar i olika styrelser."

Michael Karlsson
advokat och delägare i Mannheimer Swartling Advokatbyrå
Deltagare i EFLs Styrelseprogram 2011-2012

Föreläsare

Vi använder erfarna föreläsare från Ekonomihögskolan vid Lunds universitet i kombination med föreläsare från näringslivet, som har gedigen erfarenhet inom respektive område.

Övrigt:

Advisory Board
Ett programråd med styrelseerfarna representanter från näringslivet är knutet till EFL och Ekonomihögskolan. Det fungerar som en stöd- och expertisgrupp till EFLs styrelseprogram och till Ekonomihögskolans styrelseaktiviteter.

Styrelsealumni
Alla som genomgått Styrelseprogrammet blir medlemmar i EFLs nätverk Styrelsealumni. Nätverket består idag av fler än 200 personer. EFL anordnar seminarier och aktiviteter kring styrelsearbete och aktuella äger- och styrelsefrågor för nätverket.

Innehåll:

 • Styrelsens olika roller och uppgifter
 • Styrelsens legala ansvar
 • Strategi- och affärsutveckling
 • Styrelseordförandens roll och utvärdering av styrelsearbete
 • Hur skapas effektivt styrelsearbete? Ekonomisk information
 • Internationell Corporate Governance
 • Förvärv och fusioner
 • Aktuella trender inom Corporate Governance


Målgrupp

Vi vet att kombinationen av en effektiv styrelse och en drivande företagsledning är oslagbar. Därför vänder vi oss till både styrelseledamöter och VD:ar. Som styrelseledamot har du förmodligen erfarenhet av styrelsearbete, men du kan även vara på väg in i ett mer aktivt styrelsearbete.

Video

Upplägg

Programmet utgår från styrelsens tre roller:
1. styrelsens kontroll och legala ansvar
2. styrelsens betydelse och ansvar för strategi-och affärsutveckling
3. styrelsens roll att förmedla information, kontakter och kompetens till företaget.

Flera case med en komplex och konkret styrelseproblematik läggs fram under programmets gång. Erfarenhetsutbytet mellan deltagarna är en mycket viktig del av inlärningsprocessen.

På programmet medverkar vid varje tillfälle gäster som är erfarna styrelseledamöter, VD:ar, ägarrepresentanter och forskare.

Programmet avslutas med att deltagarna får lägga fram en individuell utvecklingsplan för sin verksamhet som styrelseledamot. Denna diskuteras med en grupp erfarna styrelsespecialister för att ge stöd åt den individuella deltagaren. 

Investering

72 000 kr.

För medlemmar i EFLs nätverk är kostnaden 67 000 kr. Priser exklusive moms.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om EFLs Styrelseprogram, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!
EFL, Executive Foundation Lund
Scheelevägen 15b (Box 794 )
220 07 Lund

Med program såsom EFL:s Styrelseprogram, Leading Change, Ledarskap i organisationer och managementprogrammet Leading IMPACT är EFL Executive Education ett av regionens starkaste varumärken för utbildningar till yrkesverksamma. Leading IMPACT, som startade för första gången hösten 2019 bygger på samma pedagogik...

Läs mer om EFL, Executive Foundation Lund och visa alla utbildningar.

Highlights