EFLs Styrelseprogram

Längd
11 dagar, inkl. internatdagar
Pris
88 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
17 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Längd
11 dagar, inkl. internatdagar
Pris
88 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
17 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Från 88 500 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

EFLs Styrelseprogram

EFL:s Styrelseprogram är en gedigen utbildning i Corporate Governance. Programmet tar utifrån ekonomi, juridik, ledarskap och strategi ett helhetsgrepp, som ger dig hävstång för framgångsrikt styrelsearbete. Styrelseprogrammet ger dig både formell kunskap och större insikt om hur effektivt styrelsearbete bedrivs i praktiken. Under åtta tillfällen fördelade på åtta månader får du både bredd och djup, samt en rejäl stärkning av din kompetens och position i styrelsesammanhang och företagsledning. EFL:s Styrelseprogram är den enda i sitt slag i Sverige och har startat årligen sedan år 2000.

Stärk din position i styrelser och företagsledning

Kombinationen av en effektiv styrelse och en drivande företagsledning är oslagbar när det gäller att skapa värde i en verksamhet. Detta ställer allt större krav på styrelsens och den enskilda styrelseledamotens kompetens.

EFL:s Styrelseprogram är ett heltäckande program där du får en komplett verktygslåda som tar dig till en helt ny nivå i dina nuvarande eller kommande styrelseuppdrag. Förutom nya infallsvinklar och en bredare bas att stå på bygger du även ett exklusivt nätverk för dina styrelseaktiviteter.

Programmet knyter praktiskt an till styrningen av din egen verksamhet. Under programmets gång tas en personlig utvecklingsplan fram, baserad på dina styrkor och svagheter i förhållande till styrelsearbete. Du får chansen att uppleva en unik dynamik med det senaste inom forskningen, erfarenhetsutbyte, framstående gäster och reflektion kring dina egna utmaningar.

Styrelsealumni

Efter avslutat program blir du en del av EFL:s Styrelsealumni och blir årligen inbjuden till alumniträffar, där vi arbetar med aktuella utmaningar inom Corporate Governance. Ett nätverk som idag består av mer än 400 personer.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

17 oktober, 2024

 • Öppen utbildning
 • Lund
 • Svenska

Deltagaruttalande:

”Den bästa utbildning jag har gått – alla kategorier”

”Styrelseprogrammet är den bästa utbildning jag har gått – alla kategorier. Dels innehållet, som är precis det man behöver i en styrelsesituation. Men också klassen som sådan. Där satt personer med olika bakgrund och väldigt mycket erfarenhet i rummet. Jag är definitivt en bättre ledare som en följd av det.”

Linus Eriksson
vd, Öresundsbron

”Värdefulla kunskaper och insikter, samt ett fantastiskt nätverk”

”EFL:s Styrelseutbildning har gett både värdefulla kunskaper och insikter och ett fantastiskt nätverk inom vitt skilda branscher. Utbildningens upplägg passar även för oss som jobbar mer än heltid och utbildningstillfällena, med duktiga lärare och inbjudana gäster, har varit energigivande avbrott i den vanliga vardagen.”

Karin Froborg
Head of Bio and Vehicle Gas, E.ON Gas Sverige AB

”Mycket bra orientering i det allmänna styrelsearbetet”

”Programmet ger en mycket bra orientering i det allmänna styrelsearbetet och tydliggör den egentliga omfattningen av styrelseuppdraget. Samvaron och nätverkandet med övriga deltagare är en positiv bonus som inte ska glömmas bort.”

Fredrik Sjöstrand
CFO, Axis

Föreläsare

Programteam

Matts Kärreman är forskare inom Corporate Governance på Lunds universitet och sedan många år även programansvarig förEFL:s Styrelseprogram. Matts har bl.a. skrivit boken Bolagsstyrning : corporate governance på ren svenskatillsammans med Martin Blom och Claes Svensson.

I programteamet för Styrelseprogrammet ingår även en rad gäster från näringslivet med gedigen styrelseerfarenhet, som bidrar med sina kunskaper och erfarenheter.

Advisory Board EFL:s Styrelseprogram

Till EFL:s Styrelseprogram är ett programråd, ett så kallat Advisory Board, bestående av styrelseerfarna representanter knutet. Advisory Board har en viktig rådgivande funktion i det kontinuerliga utvecklingsarbetet av EFL:s Styrelseprogram och företagsanpassade styrelseinsatser. Representanterna i Advisory Board är ofta alumner från Styrelseprogrammet.

EFL-teamet

EFL-teamet består av framstående pedagoger, forskare, ämnesexperter och utbildningsdesigners. Med våra kopplingar till Ekonomihögskolan i Lund och näringslivet skapar vi de bästa förutsättningarna för din utveckling. På EFL:s Styrelseprogram möter du ett handplockat och erfaret team som triggar i gång ditt intresse för styrelsefrågor. Läs mer om EFL-teamet.

Innehåll:

 • Styrelsens olika roller och uppgifter
 • Styrelsens legala ansvar
 • Strategi- och affärsutveckling
 • Styrelseordförandens roll och utvärdering av styrelsearbete
 • Hur skapas effektivt styrelsearbete? Ekonomisk information
 • Internationell Corporate Governance
 • Förvärv och fusioner
 • Aktuella trender inom Corporate Governance

 

Målgrupp

Ett effektivt styrelsearbete är en konkurrensfördel för hela företaget. EFL:s Styrelseprogram vänder till dig som innehar eller är på väg in i styrelseuppdrag. Programmet vänder sig även till dig som är VD eller på annat sätt operativt ansvarig.

Video

Upplägg

EFL:s Styrelseprogram ges en gång om året, med start i oktober och avslutning i maj året efter. Upplägget omfattar främst heldagar, samt tre stycken 2-dagars internat.

Programmet utgår från styrelsens tre roller:
1. styrelsens kontroll och legala ansvar
2. styrelsens betydelse och ansvar för strategi- och affärsutveckling
3. styrelsens roll att förmedla information, kontakter och kompetens till företaget.

Flera case med en komplex och konkret styrelseproblematik läggs fram under programmets gång. Erfarenhetsutbytet mellan deltagarna är en mycket viktig del av inlärningsprocessen.

Vid varje tillfälle medverkar gäster som är erfarna styrelseledamöter, VD:ar, ägarrepresentanter och forskare.

Programmet avslutas med att deltagarna får lägga fram en individuell utvecklingsplan för sin verksamhet som styrelseledamot. Denna diskuteras med en grupp erfarna styrelsespecialister för att ge dig stöd och idéer för ditt fortsatta styrelsearbete.

Investering

88 500 kr.

Medlemmar i EFL:s företagsnätverk får 10% rabatt på programavgiften.
Priser exkl. moms. Internatkostnader tillkommer.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om EFLs Styrelseprogram, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
EFL, Executive Foundation Lund
Scheelevägen 15b (Box 794 )
220 07 Lund

Med program såsom EFL:s Styrelseprogram, Leading Change, Ledarskap i organisationer och managementprogrammet Leading IMPACT är EFL Executive Education ett av regionens starkaste varumärken för utbildningar till yrkesverksamma. Leading IMPACT, som startade för första gången hösten 2019 bygger på samma pedagogik...

Läs mer om EFL, Executive Foundation Lund och visa alla utbildningar.

Highlights