Framgångsrikt styrelsearbete - 3-dagars styrelseutbildning

Längd
3 dagar
Pris
34 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
13 juni, 2023 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Längd
3 dagar
Pris
34 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
13 juni, 2023 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Från 34 900 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Grundkurs i Styrelsearbete - styrelseutbildning

Grundkurs i styrelsearbete - styrelseutbildning hos  Novare Board Programs

Vår Grundkurs i Styrelsearbete tar avstamp i det nutida och moderna styrelsearbetet och är en styrelseutbildning som riktar sig till dig som både är intresserad av styrelsearbete och vill verka som styrelseledamot eller styrelseordförande. Kanske har du redan styrelseuppdrag idag eller vill kunna ta ett sådant senare. Styrelseutbildningen är också intressant för ägare som vill driva ett effektivt styrelsearbete och/eller tillsätta externa styrelsledamöter eller som vill förbereda anställda till att kunna ta styrelseuppdrag i dotter- och innehavsbolag.

I vår grundläggande styrelseutbildning fokuserar vi på allt du behöver känna till för att vara en kompetent och trygg tillgång i styrelserummet, och kunna bidra till företagets utveckling.

Våra föreläsare tillhör landets ledande styrelsepersoner och experter. 

Styrelseutbildningen avslutas med Certificate of Completion från Novare Board Programs samt medlemskap i Novare Board Network.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

13 juni, 2023

 • Öppen utbildning
 • Stockholm
 • Svenska

29 augusti, 2023

 • Öppen utbildning
 • Stockholm
 • Svenska

Målgrupp

För dig som både är intresserad av styrelsearbete och att ta uppdrag som styrelseledamot. Kursen är också intressant för ägare som vill driva ett effektivt styrelsearbete och/eller tillsätta externa styrelsledamöter eller som vill förbereda anställda till att kunna ta styrelseuppdrag i dotter- och innehavsbolag.

Kursinnehåll

 • Styrelsens uppgifter
 • Aktiebolagslagen och dess innebörd för styrelsen
 • Bolagsstyrning
 • Svensk Kod för Bolagsstyrning, en överblick
 • Delegation och annan ansvarfördelning
 • Skadeståndsansvar och annat personligt ansvar för enskild styrelseledamot
 • Ersättningar och regelverk
 • Ekonomi för styrelsen: att driva lönsam tillväxt
 • Viktiga KPIer
 • Strategiarbete
 • Hållbarhet
 • Värdeskapande Talent Management
 • Praktiska tips för ett effektivt styrelsearbete

Upplägg

3 heldagar.

Tid & plats

Denna styrelseutbildning ges löpande under året och genomförs på Blasieholmen i Stockholm.

Investering

34 900 kr exkl. moms. Betalning sker via faktura.

Mat & logi

All mat och kaffe ingår under tre kursdagar. Övernattning behövs ej.

Erbjudande

Alla deltagare erbjuds kostnadsfritt medlemskap i Novare Board Network.

Kursledare

Marie-Louise Kjellström, Head of Board Programs och arbetande styrelseordförande för Novare Leadership Academy

Marie-Louise Kjellström är strategisk rådgivare för ledning och styrelse, med uppdrag som ordförande Novare Ledaership Academy, Club Eriks AB samt Ordförande i valberedningen för Sophiahemmet. Marie-Louise har en bakgrund som bland annat VD för Grand Hôtel Group och Vice President Global Corporate Sales & Development på SAS. Bland tidigare styrelseuppdrag märks bland andra Stockholms Handelskammare, Paynova, Projektplace och Hemnet.

Kursledare Marie-Louise

Petra Hedengran, Chefsjurist på Investor AB

Petra Hedengran är Chefsjurist på Investor AB och ansvarig för bolagsstyrning, samt för investeringar i EQT. Petra är också styrelseledamot i Alecta, Electrolux, Föreningen för god sed på värdepappersmarknaden.

Kursledare Petra

Urban Båvestam, advokat och delägare i KANTER Advokatbyrå

Urban Båvestam, advokat och delägare i KANTER Advokatbyråi Stockholm. Han är specialiserad på aktiebolagsrätt och tvistlösning. Han biträder styrelser med löpande rådgivning och utses regelbundet till ordförande på bolagsstämmor.

Magnus Bild, medgrundare av utbildningsföretaget Bild&Runsten

Magnus Bild är medgrundare av utbildningsföretaget Bild&Runsten. Han har lång och bred erfarenhet av utbildning för styrelseledamöter. Magnus är ekonomie doktor och har varit adjungerad professor i finansiell kommunikation vid Handelshögskolan i Stockholm

Jessica Häggström, Föreläsare Värdeskapande Talent Management

Jessica Häggström är Head of Human Resources, Investor AB. Hon är även styrelseledamot i Collegial och Min Stora Dag. Jessica har även arbetat på Ericsson med Talent Management, HR Managament och Compensation och Benefits samt varit konsult på Watson Wyatt. M. Sc. in Human Resources and Labor Relations, Linköpings Universitet och Uppsala Universitet.

Hans Stråberg, Gästföreläsare

Hans Stråberg, vinnare av Guldklubban 2019, Styrelseordförande Atlas Copco, SKF, CTEK och Roxtec, Vice Ordförande Stora Enso, styrelseledamot Investor AB, Anocca och Mellby Gård. Hans var även tidigare VD och koncernchef för Electrolux.

Patrik Tigershiöld, Gästföreläsare

Patrik Tigerschiöld är vinnare av Guldklubban för noterade bolag 2020. Styrelseordförande Bure Equity AB. Styrelseordförande i Cavotec SA, Mycronic AB, Föreningen för god sed på aktiemarknaden, Aktiemarknadsbolagens Förening och Atle Investment Management AB. Styrelseledamot i Fondbolaget Fondita Ab, SNS och Ovzon AB. Ledamot i Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA).

Erika Andersson, Föreläsare Ersättningar

Erika Andersson, VD Novare Pay. Erika har över 10 års erfarenhet av att arbeta med ersättningsfrågor. Erika har tidigare arbetat som konsult på Novare Executive Compensation, Aon Hewitt och McLagan i London.

Mikael Runsten, kursledare

Mikael Runsten är medgrundare av utbildningsföretaget Bild & Runsten. Han har lång och bred erfarenhet av utbildning av företagsledare och styrelseledamöter. Mikael är ekonomie doktor från Handelshögskolan i Stockholm.

Alexander Fred-Ojala, Föreläsare Ai, hållbarhet och tekniktrender

Alexander är global expert inom AI- och blockchain-tillämpningar. Han är AI &  Blockchain Director på UC Berkeleys Learn2Launch-program och i fyra år har han varit gästprofessor samt föreläsare inom AI, data science och Blockchain-teknik på UC Berkeleys College of Engineering — världens främsta offentliga universitet. Totalt har Alexander utbildat över tusen ingenjörer och 2018-2019 tilldelades han Amazons prestigefyllda Innovation Fellowship. Alexander har också startat fyra teknikföretag i Sverige samt i Silicon Valley, han är rådgivare åt flera Fortune 500-bolag samt SMEs och han har varit keynote speaker samt hållit ledarskapsutbildningar över hela världen.

Diplomering eller certifiering

Efter avslutad utbildning erhåller deltagaren ett Certificate of Completion från Novare Board Programs.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Framgångsrikt styrelsearbete - 3-dagars styrelseutbildning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 15 recensioner
Skriv en recension
5/5
Magnus Dalhammar, Head of Investor Relations, Investor AB
05 jul 2022

"Kursen ger en mycket bra inblick i styrelsearbete, både ur ett teoretiskt och ett praktiskt perspektiv och erbjuder en god möjlighet till fortsatt nätverksbyggande. Rekommend...

Visa mer
5/5
Mats Bylund, Regionchef
05 jul 2022

Riktigt hög kvalitet på föreläsare och innehåll, en av de bättre utbildningar jag deltagit i.

5/5
Kursdeltagare
05 jul 2022

3 inspirerande dagar med riktigt kunniga och engagerande talare om alltifrån det vardagligt praktiska till krävande ekonomi och knepiga juridiska frågor. Vilken lyx att få ta ...

Visa mer
Novare Board Programs - Styrelseutbildningar
Blasieholmsgatan 4B
111 48 Stockholm

Novare Board Programs – skräddarsydda styrelseutbildningar under ledning av Sveriges främsta experter

I Novare Board Programs, en del av Novare Leadership Academy, erbjuder vi dig moderna, nutida, öppna och skräddarsydda styrelseutbildningar under ledning av landets främsta styrelsepersoner och experter. Våra program präglas av tanken att styrelsearbete är som en orkester – alla...

Läs mer om Novare Board Programs - Styrelseutbildningar och visa alla utbildningar.

Highlights