Visa utbildning.se som: Mobil

Leda på distans

Chef.
Kort om utbildningen
3 veckor
10 995 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-04-15 09:00 - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

I detta onlineprogram veckor får du verktyg för att leda dina medarbetare på distans – något som blivit helt avgörande under pandemin, och som är framtiden för effektiva, moderna verksamheter och inom smart ledarskap.

Tekniken genomgår en evolution. Det gör att våra arbetssätt genomgår en revolution; vi kan jobba var som helst, när som helst, och med vilka som helst. Jorden har helt enkelt krympt. Under pandemin har vi dessutom blivit tvingade att använda dessa nya arbetssätt; att jobba tillsammans, fast åtskilda. Men det här kräver en särskild sorts ledarskap; ett bra ledarskap på distans.

För att göra det behöver man både kunskap, verktyg och kanske framförallt, ett förhållningssätt. Med detta kommer du att kunna vara en bra ledare både under pandemin, men också framöver, då vi ska kunna utnyttja kompetens över hela världen.

Genom utbildningen i distansledarskap får du lära dig det som forskningen säger om ledarskap på distans, virtuella team, virtuella möten, tillit och kommunikation via informationsteknologi.

Du kommer också få sätta ord på dina erfarenhetsbaserade kunskaper och genom att nätverka med de andra kursdeltagarna också få ta del av deras kunskaper och insikter. Ni kommer att genomföra gruppuppgifter på distans, och med hjälp av personlig coachning och en egen handlingsplan lämnar du kursen redo att tillämpa distansledarskapet i din vardag.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Du som arbetsleder medarbetare på distans, permanent eller tillfälligt.

Kursinnehåll

Efter kursen har du:

  • Kunskap om och förståelse för teorier kring ledarskap med tillit, ledarskap på distans, virtuella team och kommunikation via teknologi.
  • Praktisk tillämpning av metoder och verktyg.
  • Nätverkande och reflekterande som ger insikter i egna kunskaper.
  • Egen handlingsplan som coachats fram I personlig handledning.
  • Kunskap för att bli en effektiv och sund ledare på distans – samt bevis på detta.

Upplägg

Kursen pågår under en månads tid, och blandar flera olika pedagogiska tekniker. Vi inleder med ett webbinarium under ledning av Lena Lid Falkman, erfaren forskare vid Handelshögskolan i Stockholm. Du får här tillgång till nyttiga artiklar, tips och annat material.

Vecka två ägnas åt distansarbete i grupp – ni träffas virtuellt i gruppen löser gemensamt en uppgift. Du skriver också en personlig handlingsplan för ditt ledarskap på distans, inspirerat av teorin och dina egna erfarenheter.

Den tredje veckan tar du del av individuell coachning med kursledaren, där du får feedback på din handlingsplan. Du skriver också en reflektionsuppgift i form av ett lärpapper.

Den fjärde och sista veckan ses vi i webbinarium med presentation av gruppuppgift, diskussion och feedback på handlingsplaner och lärpapper. Du lämnar kursen med teoretiska kunskaper om ledarskap på distans, medvetenhet om dina egna erfarenheter och färdigheter, erfarenhet av att samarbete och leda på distans samt en egen handlingsplan som visar hur du kan arbeta framåt i din organisation.

De digitala föreläsningstillfällena äger rum 15/4 och 6/5, klockan 09.00-12.00. Du bör kunna delta vid båda tillfällena.

Kursledare

Lena Lid Falkman

Ekonomie doktor Lena Lid Falkman är ledarskapsforskaren som fått pris för sin forskning både i USA och i Europa. Hennes fokus är ledarskap och kommunikation. De senaste åren har hon särskilt studerat hur tekniken förändrar hur vi arbetar, samarbetar, lever och leder.

År 2014 skrev hon boken Virtuella Möten och hon har drivit forskningsprojektet Framtidens Kontor. Lena är forskare vid Handelshögskolan i Stockholm och lektor i arbetslivsvetenskap vid Karlstads universitet.

Lena är dessutom en van utbildare i exekutiva chefsutbildningar, och har föreläst för såväl FN som Sveriges största företag och myndigheter. Hon är ofta inbjuden till branschkonferenser och som expertkommentator i media. Lena driver också Tidspodden tillsammans med Chefakademins effektivitetsexpert Petra Brask.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Leda på distans, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Chef.

Chef.

Chef är ett modernt medieföretag som har som målsättning att ta Sveriges chefer vidare. Varje månad når vi fler än 300 000 chefer sammantaget i våra digitala kanaler och 153 000 chefer via vår papperstidning. Chef finns där chefer finns. Chef...


Läs mer om Chef. och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Chef.


 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Leda på distans från Chef., fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Leda på distans!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 31 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar