Det coachande förhållningssättet inkl neuroledarskap och SCARF

Polhage & Lundberg, i Malmö (+1 orter)
Längd
3 heldagar
Pris
9 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
27 maj, 2024 (+3 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Företagsanpassad utbildning
Längd
3 heldagar
Pris
9 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
27 maj, 2024 (+3 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Företagsanpassad utbildning
Från 9 500 SEK exkl. moms / person

Video

Kursbeskrivning

Det coachande förhållningssättet gör stor skillnad i all kommunikation!

Denna kurs vänder sig till vem som helst som vill utveckla sin förmåga att kommunicera coachande i arbetsvardagen gentemot kolleger/kunder/klienter och andra samarbetspartners. Vår erfarenhet är att alla  har nytta av detta sätt att förhålla sig och kommunicera oavsett var vi tillbringar vår vardag. Inte minst i familjelivet! 

De kommunikationsverktyg vi tar upp under utbildningen knyter vi an till neuroledarskap dvs. modern hjärnforskning med koppling till bemötande och kommunikation. Det räcker inte att ha en coachande "verktygslåda": vi behöver även förstå hur den mänskliga hjärnan reagerar utifrån exempelvis principerna om hot och belöning. Vi tar även upp modellen SCARF i utbildningen. 

Våra kurser omfattar tre heldagar och ges både som företagsanpassade och öppna kurser. Alla våra utbildningar bygger på processtanken, dvs mellanrum mellan träffarna för att kunna återkomma till kursgruppen och utbyta erfarenheter om det som hänt sedan sist.  Några citat efter kursen:

“Jag fick insikt om vikten av att ta ett steg tillbaka och inte vara så snabb med lösningar samt överlämna frågeställningen till den andra personen. Den andra parten växer och jag känner ett större lugn”.

”Min egen stressnivå har gått ner betydligt, jag var nära väggen förut. Nu har de vant sig vid att jag coachar dem när de kommer, så de ställer frågorna till sig själva och varandra istället för att komma till mig lika ofta. Det är häftigt att se”.

”Jag använde coachmetodiken till gruppen på en utvecklingsdag. Vi löste då gemensamt ett verksamhetsproblem som vi brottats med i 1 1/2 år och lösningen består nu ett år senare.”

“Jag har lärt mig praktiska verktyg för att släppa fram andras kreativitet istället för att jag känner pressen att komma med idéerna. Stressen jag levde med förut har i princip helt försvunnit.”

“Jobbet har blivit mer stimulerande när jag ser hur kollegor själva växer när jag lämnar över mer till dem.”

“När kursen började hade min självkänsla just fått sig en knäck i jobbet. Utbildningen har möjliggjort för mig att återfå glädjen och viljan att utveckla och utvecklas. Idag känner jag mig stark och litar på mig själv som chef.”

Kommande kursstarter

Välj mellan 3 kursstarter

27 maj, 2024

 • Öppen utbildning
 • Malmö

11 november, 2024

 • Öppen utbildning
 • Malmö

Kontakta oss för ett företagsanpassat upplägg

 • Företagsanpassad utbildning
 • Sverige

Målgrupp

Alla som vill utveckla sitt coachande förhållningssätt till varandra, kunder, patienter, deltagare, elever osv samt övriga samarbetspartners har nytta av kursen.

Vi har jobbat med arbetsgivare från offentlig sektor såväl som näringslivet, allt ifrån mindre team till stora organisationer med hundratals medarbetare där samtliga fått ta del av utbildningen. 

Kursinnehåll

Ur kursinnehållet:

 • Hur coachrollen balanseras med övriga roller i medarbetarskap och ledarskap
 • Kommunikationens grundläggande förutsättningar
 • Neuroledarskap: den senaste hjärnforskningens betydelse för bemötande och kommunikation
 • SCARF-modellen
 • Hur används coachfärdigheterna i dagligt arbete, till chefer/kolleger/kunder/deltagare m fl
 • Självledarskap
 • Praktisk samtalsträning
 • Diskussioner, övningar och reflektioner, erfarenhetsutbyte

Alla våra utbildningar bygger på processtanken, dvs mellanrum mellan träffarna för att kunna återkomma till kursgruppen och byta erfarenheter av det som hänt sedan sist.

Tid & plats

Malmö 3-dagars kurs

24-25 april + 22 maj 2023

Kursledare

  

Maria Polhage, beteendevetare, och Per Lundberg, fd chef inom näringslivet.  Vi genomför alla uppdrag gemensamt då vi är övertygade om att vi tillsammans, genom våra olika bakgrunder och den dynamik och humor vi har i vårt samarbete, ger varje deltagare och kursgrupp mer än vad en ensam utbildare kan ge.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Det coachande förhållningssättet inkl neuroledarskap och SCARF, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,9

Baseras på 12 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
5/5
Gunnar
10 nov 2014
5/5
Pernilla
10 nov 2014

Efter dessa tre inspirerande dagarna har jag fått med mig verktyg och en del insikter som jag kommer att ha stor nytta av både i privatlivet men även i mitt yrkesliv som lärare.

5/5
A Olsson
27 maj 2014

Ni har verkligen visat ert engagemang hela vägen. Ni brinner för det ni gör och på så sätt smittat oss andra. Tack för rolig och lärorik utbildning!

Polhage & Lundberg
Ledebursgatan 3
Malmö

Polhage & Lundberg 

Vi, Maria Polhage & Per Lundberg har en vision sedan 2006: Att förmedla kraften och nyttan i det coachande ledarskapet och förhållningssättet till organisationer och företag över hela landet, samt tillhandahålla forskningsbaserade, prisvärda coachutbildningar till dem som vill vara verksamma som...

Läs mer om Polhage & Lundberg och visa alla utbildningar.

Highlights