Kurser för mentorer

För dig som vill motivera och utveckla andra

Vill du utvecklas i din roll som ledare? Eller är du nyfiken på att bli mentor? Det är både stimulerande och utmanande att vara mentor och därför är det bra att ha en mentorsutbildning som grund att stå på.
Visar 1-25 av 28 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-25 av 28 träffar
1
2

Att vara mentor

Du funderar på att bli mentor, eller är nyfiken på det. Eller du kanske redan har bestämt dig? Att vara mentor är otroligt givande. Du får chansen att göra något meningsfullt, något som spelar en stor roll för en annan människa. Du är en förebild för andra genom ditt engagemang och din erfarenhet.

Som mentor får du också chansen att träffa på många olika typer av människor, och du lär dig mycket från dem du möter. Samtidigt som du bidrar till någon annans personliga utveckling utvecklas du även själv. Det berikar ditt liv. Du stöttar och vägleder din adept med hjälp av din yrkeskunskap och livserfarenhet, samtidigt som du är rådgivare och bollplank. I vissa fall bidrar du även med kontakter ur ditt eget nätverk.

Hur är upplägget på ett mentorprogram?

På de flesta mentorutbildningar eller mentorprogram lär du dig mentorskap samt olika coachtekniker att använda i dina samtal.

Exempel på innehåll:

• Mentorskap

• Coachande förhållningssätt

• Ledarskap

• Mentorsamtal

• Etik

• Inspiration, motivation

På vissa mentorprogram blir du själv tilldelad en mentor. Då får du ta del av alla de positiva effekterna som det medför för din egen personliga utveckling. Du får inspiration, råd hur du ska komma vidare, nya perspektiv, ökad självinsikt. Det finns både öppna utbildningar och företagsanpassade.

Till vem riktar sig mentorutbildningar / mentorprogram?

En mentorutbildning eller ett mentorprogram vänder sig till dig vill vara mentor åt andra, eller till dig som själv vill delta som adept till en mentor. En sådan utbildning passar även dig som vill utvecklas i din egen roll, och som i framtiden ser dig ha nytta av dessa kunskaper i kommande projekt eller åtaganden. Jobbar du som ledare ska du utveckla och motivera dina medarbetare och samtidigt kunna ta hänsyn till organisationens mål och visioner. Under en mentorutbildning får du inte bara lära dig grundläggande mentorskap utan du får även jobba med att stärka dig själv och utvecklas inom dina förbättringsområden, och att leda dig själv för att på så sätt kunna leda andra.

Varför ska jag bli mentor?

Känner du att du har kunskap eller erfarenhet som du vill dela med dig av? Vill du göra skillnad? Tycker du om att få andra att växa som människor? Vill du utvecklas? Då ska du bli mentor. Börja med att leta igenom de mentorutbildningar och mentorprogram som finns här och se om det är någon som passar dig och dina behov.

Lycka till med ditt mentorskap i framtiden!

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨