Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Visar 1-25 av 36 träffar
12

Att vara mentor

Du funderar på att bli mentor, eller är nyfiken på det. Eller du kanske redan har bestämt dig? Att vara mentor är otroligt givande. Du får chansen att göra något meningsfullt, något som spelar en stor roll för en annan människa. Du är en förebild för andra genom ditt engagemang och din erfarenhet.

Som mentor får du också chansen att träffa på många olika typer av människor, och du lär dig mycket från dem du möter. Samtidigt som du bidrar till någon annans personliga utveckling utvecklas du även själv. Det berikar ditt liv. Du stöttar och vägleder din adept med hjälp av din yrkeskunskap och livserfarenhet, samtidigt som du är rådgivare och bollplank. I vissa fall bidrar du även med kontakter ur ditt eget nätverk.

Hur är upplägget på ett mentorprogram?

På de flesta mentorutbildningar eller mentorprogram lär du dig mentorskap samt olika coachtekniker att använda i dina samtal.

Exempel på innehåll:

• Mentorskap

• Coachande förhållningssätt

• Ledarskap

• Mentorsamtal

• Etik

• Inspiration, motivation

På vissa mentorprogram blir du själv tilldelad en mentor. Då får du ta del av alla de positiva effekterna som det medför för din egen personliga utveckling. Du får inspiration, råd hur du ska komma vidare, nya perspektiv, ökad självinsikt. Det finns både öppna utbildningar och företagsanpassade.

Till vem riktar sig mentorutbildningar / mentorprogram?

En mentorutbildning eller ett mentorprogram vänder sig till dig vill vara mentor åt andra, eller till dig som själv vill delta som adept till en mentor. En sådan utbildning passar även dig som vill utvecklas i din egen roll, och som i framtiden ser dig ha nytta av dessa kunskaper i kommande projekt eller åtaganden. Jobbar du som ledare ska du utveckla och motivera dina medarbetare och samtidigt kunna ta hänsyn till organisationens mål och visioner. Under en mentorutbildning får du inte bara lära dig grundläggande mentorskap utan du får även jobba med att stärka dig själv och utvecklas inom dina förbättringsområden, och att leda dig själv för att på så sätt kunna leda andra.

Varför ska jag bli mentor?

Känner du att du har kunskap eller erfarenhet som du vill dela med dig av? Vill du göra skillnad? Tycker du om att få andra att växa som människor? Vill du utvecklas? Då ska du bli mentor. Börja med att leta igenom de mentorutbildningar och mentorprogram som finns här och se om det är någon som passar dig och dina behov.

Lycka till med ditt mentorskap i framtiden!

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!
Reportage
Certifierad Coachutbildning – Co...

–  Coachutbildningen innebar en livsförändring för mig, därför var det lätt att välja CoachCompanion även för PCC. De hade stor kompetens och vann mitt fulla förtroende, berättar Anna Palm.

Läs mer
Sagt av HumaNovas deltagare

Läs vad tidigare kursdeltagare säger om sina erfarenheter av HumaNova.

Läs mer