Coachande ledarskap inkl neuroledarskap och SCARF

Polhage & Lundberg, i Malmö (+1 orter)
Längd
3 dagar
Pris
9 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
27 maj, 2024 (+3 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Företagsanpassad utbildning
Längd
3 dagar
Pris
9 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
27 maj, 2024 (+3 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Företagsanpassad utbildning
Från 9 500 SEK exkl. moms / person

Video

Kursbeskrivning

Coachande ledarskap

Ett coachande ledarskap innebär en förmåga att integrera coaching i ledarskapet med bl.a. tydlighet, beslutsfattande, feedback och andra kommunikativa färdigheter. Det vi lär ut knyter vi an till neuroledarskap dvs. modern hjärnforskning med koppling till bemötande och kommunikation. Det räcker inte att ha en coachande "verktygslåda": vi behöver även förstå hur den mänskliga hjärnan reagerar utifrån exempelvis principerna om hot och belöning. Vi tar även upp modellen SCARF i utbildningen. 

Under kursdagarna tränar vi coachkompetenser och diskuterar hur man pendlar mellan ledarskapets olika roller för bästa möjliga utveckling av medarbetare mot uppsatta mål.

Våra kurser omfattar tre heldagar och ges både som företagsanpassade (kontakta oss för skräddarsytt upplägg!) och öppna kurser. Alla våra utbildningar bygger på processtanken, dvs mellanrum mellan träffarna för att kunna återkomma till kursgruppen och utbyta erfarenheter om det som hänt sedan sist.  

Några citat efter kursen:

“Jag fick insikt om vikten av att ta ett steg tillbaka och inte vara så snabb med lösningar samt överlämna frågeställningen till den andra personen. Den andra parten växer och jag känner ett större lugn”.

”Min egen stressnivå har gått ner betydligt, jag var nära väggen förut. Nu har de vant sig vid att jag coachar dem när de kommer, så de ställer frågorna till sig själva och varandra istället för att komma till mig lika ofta. Det är häftigt att se”.

”Jag använde coachmetodiken till gruppen på en utvecklingsdag. Vi löste då gemensamt ett verksamhetsproblem som vi brottats med i 1 1/2 år och lösningen består nu ett år senare.”

“Jag har lärt mig praktiska verktyg för att släppa fram medarbetarnas kreativitet istället för att jag känner pressen att komma med idéerna. Stressen jag levde med förut har i princip helt försvunnit.”

“Jobbet har blivit mer stimulerande när jag ser hur medarbetarna själva växer när jag lämnar över mer till dem.”

“När kursen började hade min självkänsla just fått sig en knäck i jobbet. Utbildningen har möjliggjort för mig att återfå glädjen och viljan att utveckla och utvecklas. Idag känner jag mig stark och litar på mig själv som chef.”

Kommande kursstarter

Välj mellan 3 kursstarter

27 maj, 2024

 • Öppen utbildning
 • Malmö

11 november, 2024

 • Öppen utbildning
 • Malmö

Kontakta oss för ett företagsanpassat upplägg

 • Företagsanpassad utbildning
 • Sverige

Målgrupp

Alla som vill utveckla sin coachande kommunikation i ledarskapet oavsett bransch. Deltagarna har inte enbart chefsfunktioner utan är ofta teamledare, HR-medarbetare, projektledare, konsulter m.m. Kursen är alltså även öppen för dig som vill tillägna dig ett coachande förhållningssätt utan att vara chef. 

Kursinnehåll

 • Grunderna för konstruktiv kommunikation 
 • Hur coachrollen balanseras med övriga roller i ledarskapet
 • Motivation: vad säger forskningen? Hur motiverar vi medarbetare?
 • Neuroledarskap; den senaste hjärnforskningens koppling till våra beteenden på jobbet och hur kunskap om hjärnan hjälper oss att förstå dessa
 • SCARF
 • Coachingens pedagogiska grund i ledarskap
 • Hur används coachfärdigheterna i dagligt ledarskap för att skapa delaktighet och ansvar
 • Att leda grupper och möten effektivare
 • Självledarskap, bl. a. medveten närvaro
 • Praktisk samtalsträning
 • Diskussioner och reflektioner, erfarenhetsutbyte

Upplägg

Kursen genomförs som 1+1+1+ eller 2+1 dag. Mellan träffarna förväntas deltagarna praktisera innehållet och vilja dela sina erfarenheter. 

Tid & plats

Kursdatum i Malmö:

27-28 maj + 17 juni

11-12 nov + 12 dec

Kursledare

  

Maria Polhage, beteendevetare, och Per Lundberg, fd chef inom näringslivet.  Vi genomför alla uppdrag gemensamt då vi är övertygade om att vi tillsammans, genom våra olika bakgrunder och den dynamik och humor vi har i vårt samarbete, ger varje deltagare och kursgrupp mer än vad en ensam utbildare kan ge.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Coachande ledarskap inkl neuroledarskap och SCARF , direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 9 recensioner
Skriv en recension
5/5
Johanna
11 jan 2016
Blivit medveten om coachandets betydelse

Det var en tankeställare att coachande samtal har så stor effekt. Mycket bra med många övningar och kopplingarna mellan teori och vardag. Trevligt, roligt, bra stämning.

5/5
Henrik Björnfot
11 jan 2016
Har lärt mig skapa självgående medarbetare

Jättebra upplägg! Mycket bra att det är mellanrum mellan träffarna och att man får en uppgift innan nästa träff så att man känner en liten press. Mycket trevlig ledning, inte tr...

Visa mer
5/5
Marcus
19 nov 2014

Maria och Per är inspirerande och närvarande i undervisningen och lyckas förmedla själva kärnan av det coachande ledarskapet. Tack för tre mycket givande dagar!

Polhage & Lundberg
Ledebursgatan 3
Malmö

Polhage & Lundberg 

Vi, Maria Polhage & Per Lundberg har en vision sedan 2006: Att förmedla kraften och nyttan i det coachande ledarskapet och förhållningssättet till organisationer och företag över hela landet, samt tillhandahålla forskningsbaserade, prisvärda coachutbildningar till dem som vill vara verksamma som...

Läs mer om Polhage & Lundberg och visa alla utbildningar.

Highlights