Gör vår undersökning om kompetensutveckling för chansen att vinna en helt gratis utbildning från Keystone Production!

Ny som chef och ledare

MiL Institute, i Malmö
Längd
10 dagar
Pris
71 000 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
21 januari, 2025 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Längd
10 dagar
Pris
71 000 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
21 januari, 2025 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Från 71 000 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Ny som chef

Ny som chef och ledare?

MiLprogrammet för nya chefer vänder sig till dig som är i början av din chefskarriär. Du söker inspiration och verktyg för att utveckla dig själv, ditt ledarskap och det team eller projekt du är ansvarig för.

Programmet kommer att öka din förmåga att coacha och kommunicera, att driva förändringar och ge inblick i strategi- och organisationsutveckling.

Här får du också möjlighet att utveckla ett nätverk av chefskollegor från andra organisationer och på så sätt få inblick i hur andra chefer tänker och hanterar sina utmaningar.

Ett av Sveriges mest intressanta och kvalificerade program för nya chefer.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

21 januari, 2025

  • Öppen utbildning
  • Malmö
  • Svenska

Innehåll

Fokusområden – MiLprogrammet för nya chefer Ditt personliga ledarskap

Utveckla din personliga ledarskapsstil för att bli en mer effektiv och inspirerande ledare. Genom arbete, reflektion, interaktiva sessioner och insiktsfulla diskussioner kommer du att utrustas med de verktyg och insikter som behövs för att ta ditt ledarskap till nästa nivå.

Ledarskapets kärnprinciper

Bygg en stark grund genom att förstå principerna för modigt, effektivt och hållbart ledarskap. Genom att utforska olika ledarskapsteorier kopplat till verkliga situationer i din vardag kommer du att få insikter i vad som krävs för att leda och inspirera andra.

Teamutveckling

Öka din förståelse för hur team jobbar som bäst tillsammans. Hur du kan utveckla högpresterande team genom att skapa psykologisk trygghet. Forskningen visar att det inte nödvändigtvis är team med mest resurser eller smartast medlemmar som är mest effektiva. Det är andra parametrar som spelar större roll.

Kommunikation

Kommunikation är kärnan i effektivt ledarskap. Du lär dig att kommunicera tydligt, öppet och inspirerande. Tillsammans utforskar vi tekniker, kommunikationsstilar och verktyg för kraftfull kommunikation.

Att leda i förändring – vision, mål och handlingsplaner

Vi leder i ständig förändring. Genom att integrera systemiskt tänkande med praktiska verktyg och metoder kommer du att lära dig att bryta ner visioner till konkreta mål och arbeta med handlingsplaner för att skapa framåtdrift i förändringsarbetet och mobilisera hela ditt team.

Beslutsfattande

Du kommer att stärka din strategiska kompetens och förmåga att navigera och fatta beslut i en komplex omvärld. Du lär dig hantera konflikter, mobilisera medarbetare för förändring och fatta kloka, värderingsbaserade beslut. Du kommer att utveckla en egen inre kompass för hur du ska kunna både vara handfast och trovärdig samtidigt som du inspirerar dina medarbetare att ta egna initiativ och beslut.

Ledarutveckling baserad på din verklighet

MiLprogrammet för nya chefer skräddarsys för att adressera dina specifika utmaningar. Genom vår lärfilosofi ARL – Action Reflection Learning® designar vi programmet med dig i centrum. Vi har fokus på det du behöver få gjort. På så vis får du jobbet gjort samtidigt som du lär dig.

Referenser

"Programmet har betytt väldigt mycket för mig. Jag har på ett nytt sätt kunnat belysa mitt ledarskap utifrån den person jag är och vilka värderingar jag vill leda utifrån. Samtidigt har gruppen betytt oerhört mycket, och har gett mig infallsvinklar som lyft förståelsen för människor och kontexter."
Jonas Berg, Länsförsäkringar Kronoberg

"Jag har insett hur stort inflytande jag har på företagets framgång i min roll som ledare och chef."
Jenny Håkansson, IKEA

"Programmet var en unik möjlighet som gav mig ovärderliga insikter om min ledarskapsresa som har startat nyligen. Det gav mig verktyg, nätverk och möjlighet att utvecklas både personligt och professionellt."
Zinaida Muradova, Civil Rights Defenders

"Överträffade mina förväntningar på alla sätt! Man utvecklas både som chef och människa. Pånyttfödd.
"
Damir Konakovic, Affärsutvecklingschef, Folktandvården Skåne AB

Målgrupp

MiLprogrammet för nya chefer vänder sig till dig som är ny som chef eller ny i din ledarroll. Du är chef, ledare, projektledare, teamledare eller har en liknande ledande roll i verksamheten.

Kursinnehåll

Vad ger MiLprogrammet för nya chefer?

Du får med dig en kombination av praktiska verktyg och teoretisk förståelse som kommer att rusta dig att framgångsrikt navigera genom de komplexa utmaningarna som finns i chefs- och ledarskapsrollen. Du kommer att skapa en trygg plattform som du kan utvecklas vidare från.

Konkreta verktyg och metoder

Du kommer att lära dig att tillämpa konkreta verktyg och metoder för att hantera verkliga ledarskapssituationer. Det inkluderar verktyg för förändring, kommunikation, konflikthantering, beslutsfattande och teamutveckling.

Forskning och best practice

Programmet integrerar aktuell forskning och best practice inom ledarskapsområdet för att ge dig en uppdaterad och relevant kunskapsbas. Detta innebär att du får tillgång till de senaste insikterna och verktygen och tidlösa beprövade modeller för att lyckas som ledare i dagens föränderliga värld.

Vi övar och prövar

Genom att använda verkliga situationer från din egen vardag får du möjlighet att tillämpa dina kunskaper i realistiska scenarier. Det ger dig praktisk erfarenhet och övar din förmåga att hantera verkliga utmaningar som kommer att uppstå i rollen som ledare.

En personlig utvecklingsplan

Under programmet utarbetar du en personlig utvecklingsplan som fokuserar på att stärka dina specifika ledarskapskompetenser och utvecklingsområden. Planen kommer att vara ett användbart verktyg för att guida din fortsatta utveckling som ledare.

Upplägg

Programmet består av 10 dagar fördelade på tre fysiska internat samt en uppföljningsdag (3+3+3+1). Internaten genomförs på MiLgårdarna i Klippan som är en inspirerande och hållbar mötesplats.

Tid & plats

Internat 1: 21-23 januari 2025 (Klippan)
Internat 2: 11-13 mars 2025 (Klippan)
Internat 3: 6-8 maj 2025 (Klippan)

Uppföljningsdag höst 2025 (digitalt)

Investering

SEK 71 000

Kost & Logi tillkommer
Beräknat till cirka SEK 15 000

Priser exklusive moms.

Kursledare

MiLprogrammet för nya chefer vilar på 40 års erfarenhet av ledar- och verksamhetsutveckling, samtidigt som den är nyskapande och innehåller laborativa element. Programledningen har lång erfarenhet av ledarutveckling. Några har arbetat som chefer i näringslivet, andra forskar inom ledarskap. De är handplockade för att med sin samlade kompetens och drivkraft skapa det mest intressanta och kvalificerade program för nya chefer som finns i Sverige idag.

Examen, diplom m.m.

Efter avslutad utbildning får du ett diplom signerat av programchef MiL Institute.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Ny som chef och ledare, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,9

Baseras på 30 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
5/5
Joanna, Läkare utan gränser
23 maj 2024

Det har varit jätteroligt och otroligt värdefullt att delta i det här programmet.

5/5
Elin Ruuth, Region Skåne
20 maj 2024

Genomtänkt och proffsig ledarskapsutbildning som möter dig där du är i ditt ledarskap. Utbildningen sker i en underbar miljö tillsammans med de proffsigaste utbildarna inom områ...

Visa mer
5/5
Anna Hallbergson, Region Skåne
20 maj 2024

Ett humant och stärkande program som lyfter fram kompetens och motiverade deltagares eget ansvar, och självinsikt samt guidad reflektion för att växa som person, ledare och chef.

MiL Institute
Nordenskiöldsgatan 24
211 19 Malmö

MiL Institute – Kvalificerad ledar- och verksamhetsutveckling

MiL Institute är ett internationellt managementinstitut och nätverk som erbjuder: Öppna ledarskapsprogram Verksamhetsutveckling Skräddarsydda ledarutvecklingsprogram Ledningsgruppsutveckling Coachning MiLs lärfilosofi, Action Reflection Learning® (ARL) är vårt varumärke. Vi arbetar med utveckling och förändring som leder både till mer effektiva och mer...

Läs mer om MiL Institute och visa alla utbildningar.

Highlights