Coachande ledarskap

Mercuri International Sverige AB, i Stockholm (+1 orter)
Längd
2 dagar
Pris
16 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
18 mars, 2024 (+3 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Företagsanpassad utbildning
Längd
2 dagar
Pris
16 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
18 mars, 2024 (+3 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Företagsanpassad utbildning
Från 16 900 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

coachande ledarskap

Under den här utbildningen lär du dig hur du blir en coachande ledare med ett tydlig sätt att kommunicera, vilket är mycket användbart när du ska hjälpa din medarbetare att hitta rätt. Vi kommer praktiskt att träna coaching där du lär dig att ställa frågor, ta del av medarbetarens problem, avsätta tid, lyssna på personen, observera andra och ge coachande återkoppling.

Utbildningen passar perfekt för dig som jobbar som säljchef och vill kunna coacha dina säljare till att nå framgång!

Mellan varje träningspass får du korta teorigenomgångar med praktiska tips för effektiv coaching. Du får en ökad färdighet i att i din roll som chef ge feedback till dina medarbetare och att använda GROW-modellen, en modell som tar dig som chef och den du coachar från mål till handling.

Du börjar med en digital modul kopplad till coachning som du genomför i egen takt innan träningsdagarna. Den ger dig rätt förutsättningar inför utbildningen och för att komma i mål med din coaching.

Hur gör jag när jag coachar?

För att coacha behöver du lära dig att använda dig av ett coachande förhållningssätt där du visar omtanke, skapar motivation och blir medveten om dina styrkor och dina utvecklingsområden som coach.

Vad händer när vi coachar?

När du coachar dina medarbetare i din roll som coachande ledare behöver du inte ge svar. Du coachar personen under ett samtal att hitta sina egna lösningar, lösa utmaningar på sitt sätt och stärker därmed hens självförtroende. När chefer använder ett coachande ledarskap och ett coachande förhållningssätt tar de sig tid att lära känna sina medarbetare genom att ställa frågor, lyssna på deras svar, ta del av deras problem och skapa bra förtroende. Du som coach ger inga lösningar och kommer inte med svar utan sätter dig istället in i dina medarbetares situation med mål att medarbetare ska kunna ta beslut och leda sig själva. Resultatet blir en ökad delaktighet och medvetenhet hos personen, ökad motivation och ansvarskänsla som i sin tur ger individuell utveckling hos medarbetaren och positiv påverkan på det organisatoriska resultatet. Du ska helt enkelt vägleda dem och inte leda dem. När du som ledare eller chef använder coachning gör du dina medarbetare mer självgående samtidigt som du utvecklas i ditt eget ledarskap.

VAD SÄGER TIDIGARE DELTAGARE

Här är några omdömen om utbildningen från tidigare deltagare:

”Bra att vi fick sitta i så små grupper när vi övade, det blir lättare att diskutera men även att det känns mer ok när man trevar sig framåt i sin kunskap”
Maria Lewin, Stiftelsen Kungälvsbostäder

”Bra pedagogiskt upplägg och via en trygg och mkt kompetent kursledare blev allt glasklart. Stort tack för en otroligt bra genomförd kurs. Verkligen topp genom alla delar.”
Patrik Wohlfeil, Planet Wohlf

”Positivt med deltagare från olika företag och att ha workshops ihop med dem. Workshops delarna var väldigt lärorika då vi fick testa oss fram för att bli bättre, vilket vi även blev. Jag kommer använda GROW-metodiken samt AID och även hur man kommunicerar all typ av feedback!”
Edmond Marku, Sitel Sweden

Kommande kursstarter

Välj mellan 3 kursstarter

18 mars, 2024

 • Öppen utbildning
 • Stockholm

14 oktober, 2024

 • Öppen utbildning
 • Stockholm

Enligt överenskommelse

 • Företagsanpassad utbildning
 • Sverige

Målgrupp

Vill du se dina medarbetare växa och satsa mer på coachning? Den här utbildningen passar bra för dig som är ledare, säljchef eller chef samt för dig som ska leda i förändring och har en roll där du behöver leda medarbetare exempelvis projektledare, arbetsledare, teamledare, konsult, säljare. Helt enkelt en utbildning för dig som vill utvecklas mer inom coachning, vill få hjälp att lägga upp samtalet och ta dig tid att lära dig att coacha medarbetare på riktigt. Du får även en hel del nya verktyg att använda och kan börja använda coachande ledarskap på ett medvetet sätt.

Utbildningens innehåll

DU KOMMER ATT FÅ MED DIG

 • Vässad kompetens om hur du som chef coachar medarbetaren i att nå ökad framgång.
 • Medvetenhet om dina styrkor och dina utvecklingsområden som coach
 • Hur du som chef arbetar mer med aktiv kommunikation kopplat till coachning
 • Coachsamtalets olika byggstenar – GROW modellen
 • Hur du anpassar din kommunikation utifrån medvetenheten hos medarbetaren du coachar
 • Hur förstår chefen signaler och budskap i samtalet med medarbetaren
 • Hur du undviker de vanligaste misstagen vi gör när vi coachar – Så här gör du
 • Kunskap om tillfällen när du ska undvika att coacha
 • Nya sätt att formulera öppna frågor när du coachar

Mat och lokal

Våra utbildningar tar plats i ljusa, fräscha lokaler och mellan utbildningspassen i coachning bjuds du på generös lunchbuffé och eftermiddagsfika i en skön och avslappnad atmosfär.

Upplägg

Fokus ligger på att praktiskt träna coaching, observera andra och ge coachande återkoppling. Mellan varje träningspass får du korta teorigenomgångar med nya praktiska tips för effektiv coaching. Vi diskuterar även de problem som finns och som chefen kan uppleva med medarbetarens coaching och ger exempel med egna erfarenheter så att du kan ta nästa steg som coach och vet vad du behöver göra. Vår kursledare stöttar dig under hela utbildningen.

TIDSÅTGÅNG

Digitala moduler: 2 timmar
Face to face workshop: 2 dagar
Diplomering

coa

Investering

Investeringen är 16 900 kr exkl. moms. I priset ingår utbildningsmaterial, lunch och fika.

Kursledare

     tomas kurs

Tomas Karlberg

Tomas har lång och bred erfarenhet från många olika ledarskapsprogram och brinner för att se ledare och organisationer utvecklas. Han är Certifierad handledare i UL (Utvecklande Ledarskap) UGL och JTI och jobbar bland annat med värdegrundsarbete, teamutveckling och kommunikation. Tomas är van att arbeta på olika nivåer i en organisation och har erfarenhet av utvecklingsinsatser i de flesta branscher.

Examen, diplom m.m.

Efter utbildningens slut får du ett certifikat som kvitto på dina kunskaper som inom coaching. Du kan när du vill ladda ner certifikatet som pdf och länka det med en badge till ditt LinkedIn-konto för att visa att du gått Coachande Ledarskap med mål att utvecklas inom coachning.

Om oss

Mercuri International erbjuder faktabaserad kunskap om de mest centrala faktorerna för att skapa en högpresterande säljorganisation inom B2B och gör det varje år möjligt för företag i över 50 länder att bli mer effektiva när det kommer till försäljning och ledarskap. Med oss får du tillgång till den senaste forskningen, smarta verktyg och personlig rådgivning av våra experter. Vi arbetar såväl lokalt som globalt och erbjuder våra kunder både kundanpassade lösningar och branschexpertis. Vi låter resultat växa genom människor och ger er de verktyg och processer som krävs för att ni ska kunna tackla era försäljningsutmaningar.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Coachande ledarskap, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,9

Baseras på 30 recensioner
Skriv en recension
5/5
Kursdeltagare
12 feb 2019

Bra grupp och väldigt givande med många praktiska övningar

5/5
Kursdeltagare
12 feb 2019

Bra med lite mindre grupper, mycket tillåtande klimat

5/5
Kursdeltagare
12 feb 2019

En mycket bra process i arbetet, ett skickligt sätt att få gruppen att arbeta tillsamans, grymt bra med praktik

Mercuri International Sverige AB
Gustav III:s Boulevard 42
169 03 Solna

Mercuri International Buisness School

Hos oss hittar du utbildningar på alla nivåer som ger motivation, kunskaper, vanor och verktyg för att du ska bli framgångsrik inom försäljning, förhandling och ledarskap. Våra konsulter har både lång erfarenhet och specialistkompetens och leder utbildningar där vi blandar...

Läs mer om Mercuri International Sverige AB och visa alla utbildningar.

Highlights