Visa utbildning.se som: Mobil

Värme och ventilationsteknik för fastighetsvärdar

BFAB (STF)
Kort om utbildningen
2 dagar
13 400 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-09-21 - Malmö
Göteborg, Malmö, Stockholm
Öppen utbildning
Kommande starter
Malmö
13 400 SEK
2021-09-21

Göteborg
13 400 SEK
2021-10-05

Stockholm
13 400 SEK
2021-11-24

Kursbeskrivning

Effektiv energianvändning är en avgörande faktor inom moderna energisystem och konceptet energieffektivisering växer starkt i betydelse. Det upplevda inomhusklimatet är bland den viktigaste faktorn för att hyresgästerna ska trivas. Det upplevs olika av olika människor och det är flera omständigheter och faktorer som styr vad hyresgästen upplever som ett bra klimat. Dålig ventilation är ofta orsak till fukt och mögelskador, den gör att en lägenhet kan bli för kall eller för varm, om vi har otur så kan den till och med göra oss sjuka.

I Boverkets byggregler (BBR) finns regelverk att luta sig mot och med regelverket i ryggen och bra kunskaper om värme och ventilationssystemens funktion skapar vi oss förutsättningar för hyresgästerna ska uppleva ett boende utan klimatproblem. Den nuvarande och framtida potentialen inom detta område är påtaglig och vinsterna kan mätas i både ekonomiska och miljömässiga termer. Det inkluderar områden som uppvärmning, ventilation, driftoptimering och användarrelaterat beteende.

 • Ventilation, varför måste vi ventilera?
 • Fukt och relativ luftfuktighet
 • Drag
 • Imma
 • Varma/kalla element
 • Ventilationssystem
 • Luftbehandlingsaggregat, funktion
 • Värmesystemets funktion
 • Lägenhetens värmebalans
 • Mätning av temperatur och luftomsättning
 • Myndighetskrav – Sofs – BBR
 • Tappvatten och Legionella
 • Teori och praktik

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Fastighetsvärdar, fastighetsskötare, förvaltare och vaktmästare m.fl.

Kursens mål

Efter avslutad kurs skall du kunna ha en bra förståelse gällande värme- och ventilationsteknik samt kunna ha en dialog med hyresgäster och entreprenörer.

Investering

13400 kr exkl. moms.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Värme och ventilationsteknik för fastighetsvärdar, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BFAB (STF)

Vi har utbildat yrkesverksamma inom bygg- och fastighetsbranschen sedan 1985 och erbjuder kurser inom bland annat fastighetsekonomi, fastighetsförvaltning, entreprenad- och hyresjuridik, byggprojektledning, installationer, miljöinventering och ledarskap. Sedan juni 2018 ingår BFAB i Fasticonkoncernen, vilket gör oss till fastighetsbranschens starkaste kompetenspartner. Vi...


Läs mer om BFAB (STF) och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BFAB (STF)

Kungsbroplan 3 A
101 39 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Värme och ventilationsteknik för fastighetsvärdar!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 25 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Värme och ventilationsteknik för fastighetsvärdar från BFAB (STF), fyll i dina uppgifter:

Reportage
Ia Odell Balkeståhl – Diplomerad...

"Jag hade aldrig kunnat jobba med det jag gör om jag inte gått BFAB:s kurs Diplomerad Byggprojektledare". Det menar Ia Odell Balkeståhl, projektledare och fastighetsansvarig på Bällstaudde Projektutveckling AB.

Läs mer
Kvalificerad fastighetsförvaltni...

Kursen Kvalificerad fastighets-förvaltning hos BFAB (STF) hjälpte Karolin att förstå sin nya roll – och hon ser positiva effekter redan nu. Hon tror även att hennes framtida karriär kan gynnas av kursen. 

Läs mer