Visa utbildning.se som: Mobil

Har covid-19 påverkat dina planer på att läsa en utbildning? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig!

Tillgänglighet - Baskurs

BFAB (STF)
Kort om utbildningen
2 dagar
15 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-03-23 - Stockholm
Stockholm
Kommande starter
Stockholm
15 900 SEK
2021-03-23

Kursbeskrivning

Öka din kunskap om tillgängligheten i byggnader och närmiljöer.

Under två lärorika dagar får du kännedom om gällande regelverk och hur byggnaders och närmiljöers tillgänglighet kan bevakas i byggprocessens olika skeden. Genom inlevelseövningar får du en ökad insikt om betydelsen som den fysiska miljöns utformning har för personer med funktionsnedsättningar. Det är också ett första steg för dig som på sikt avser att certifiera dig som sakkunnig inom tillgänglighet.

  • Inlevelseblock för att skapa insikt och förståelse 
  • Genomgång av samhällets regelsystem när det gäller tillgänglighet
  • Funktionshinder, definitioner och olika gruppers behov
  • Funktionshindrades erfarenheter
  • Utformning av byggnader för tillgänglighet och reflektioner
  • Hur du kan arbeta som fristående sakkunnig

Under inlevelseövningarna medverkar representanter från Hörselskadades Riksförbund, Synskadades Riksförbund och RG Aktiv rehabilitering.

För dig som avser att certifiera dig som sakkunnig i tillgänglighet erbjuder vi också Tillgänglighet - utbildning inför certifiering. Kursen förbereder dig inför certifieringsprovet.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Byggherrar, arkitekter, förvaltare, projektörer, projektledare, kvalitetsansvariga, handläggare av bygglov och bygganmälan och för dig som vill certifiera dig som sakkunnig.

Kursens mål

Att ge dig bred kunskap om byggnaders och närmiljöers tillgänglighet och användbarhet. Du får kännedom om hur den fysiska miljöns utformning kan verka stödjande eller hindrande för personer med funktionsnedsättningar. Du ska även känna till samhällets krav på tillgänglighet och användbarhet.

Investering

15900 kr exkl. moms.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Tillgänglighet - Baskurs, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BFAB (STF)

BFAB (STF)

Vi har utbildat yrkesverksamma inom bygg- och fastighetsbranschen sedan 1985 och erbjuder kurser inom bland annat fastighetsekonomi, fastighetsförvaltning, entreprenad- och hyresjuridik, byggprojektledning, installationer, miljöinventering och ledarskap. Sedan juni 2018 ingår BFAB i Fasticonkoncernen, vilket gör oss till fastighetsbranschens starkaste kompetenspartner. Vi...


Läs mer om BFAB (STF) och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BFAB (STF)

Kungsbroplan 3 A
101 39 Stockholm

 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Tillgänglighet - Baskurs från BFAB (STF), fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Tillgänglighet - Baskurs!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 24 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Reportage
Kvalificerad fastighetsförvaltni...

Kursen Kvalificerad fastighets-förvaltning hos BFAB (STF) hjälpte Karolin att förstå sin nya roll – och hon ser positiva effekter redan nu. Hon tror även att hennes framtida karriär kan gynnas av kursen. 

Läs mer
Ia Odell Balkeståhl – Diplomerad...

"Jag hade aldrig kunnat jobba med det jag gör om jag inte gått BFAB:s kurs Diplomerad Byggprojektledare". Det menar Ia Odell Balkeståhl, projektledare och fastighetsansvarig på Bällstaudde Projektutveckling AB.

Läs mer

Liknande utbildningar