Visa utbildning.se som: Mobil

Installationssamordning - problemlösaren i byggprojektet

BFAB (STF)
Kort om utbildningen
2 dagar
12 500 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-10-21 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

Kursen ger dig förståelse för rollen som installationssamordnare i byggprojekt för att smidigt leda en installationssamordning från start till mål. Här får du lära dig att styra, planera och samordna alla aktörer samt effektiva metoder för att hålla nere kostnader och säkra ett bra slutresultat. 

Dagens installationssystem ökar i såväl antal som komplexitet. I vissa fall kan installationskostnaderna uppgå till närmare 50 % av den totala byggkostnaden. Som installationssamordnare är din uppgift att forma projektet så att det löper kostnadseffektivt och störningsfritt.

  • Installationssamordnarens roll
  • Vad blir ofta fel? Exempel från verkligheten
  • Tidplan och arbetsplatsdispositionsplan (APD)
  • Möten och upplägg av möten
  • 3D-samordning
  • Gränsdragning mellan olika entreprenörer
  • Samprovning (tidigare samordnad provning)
  • Avslut och överlämnande av projekt

​Se även Installationer - baskurs

Målgrupp

Du som behöver öka din förståelse för rollen som installationssamordnare
i byggprojekt. Du kan vara beställare, platschef, projektledare eller byggledare. Även du som ansvarar för samordning av installationer ute på bygget har utbyte av kursen.

Kursens mål

Att du ska kunna leda en installationssamordning från start till överlämnande, hålla nere kostnader och säkra ett bra slutresultat.

Investering

12500 kr exkl. moms.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Installationssamordning - problemlösaren i byggprojektet, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BFAB (STF)

BFAB (STF)

BFAB (Bygg- och Fastighetsbranschens fortbildningsinstitut AB) har framgångsrikt utbildat yrkesverksamma inom bygg- och fastighetssektorn sedan 1985. Vi erbjuder kurstitlar inom bland annat fastighetsekonomi, fastighetsförvaltning, entreprenad- och hyresjuridik, byggprojektledning, installationer, miljöinventering, projektledning och ledarskap. Sedan 1 juni 2018 ingår BFAB i Fasticonkoncernen...


Läs mer om BFAB (STF) och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BFAB (STF)

Kungsbroplan 3 A
101 39 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Installationssamordning - problemlösaren i byggprojektet!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 24 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Reportage
Ia Odell Balkeståhl – Diplomerad...

"Jag hade aldrig kunnat jobba med det jag gör om jag inte gått BFAB:s kurs Diplomerad Byggprojektledare". Det menar Ia Odell Balkeståhl, projektledare och fastighetsansvarig på Bällstaudde Projektutveckling AB.

Läs mer
Kvalificerad fastighetsförvaltni...

Kursen Kvalificerad fastighets-förvaltning hos BFAB (STF) hjälpte Karolin att förstå sin nya roll – och hon ser positiva effekter redan nu. Hon tror även att hennes framtida karriär kan gynnas av kursen. 

Läs mer