Visa utbildning.se som: Mobil

Bas-P och Bas-U Byggarbetsmiljösamordnare

BFAB (STF)
Kort om utbildningen
1 dag
7 400 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2022-04-05 - Stockholm
Stockholm
Öppen utbildning
Kommande starter
Stockholm
7 400 SEK
2022-04-05

Stockholm
7 400 SEK
2022-06-02

Stockholm
7 400 SEK
2022-10-21

Kursbeskrivning

Målet med Bas-P:s och Bas-U:s arbete är att undvika risker för olycksfall eller ohälsa under pågående arbete och när byggnaden tas i bruk.

Bas-P ansvarar över de tidiga skeden i ett byggprojekt medan Bas-U samordnar yrkesarbetarna på bygg- och anläggningsplatsen under själva utförandeskedet.

På denna kurs lär du dig vad som krävs i arbetsmiljölagen och tillhörande AFS:ar för byggherren och andra berörda inom byggarbetsmiljö, så som Bas-P och Bas-U, arkitekter, konstruktörer och andra som medverkar i planeringen och projekteringen.

I Bas-P-funktionen (byggarbetsmiljösamordnare för planering och projektering av byggnads- och anläggningsarbetet) ska du bland annat kunna vilka regler som gäller projektering samt samordning mellan olika sakområdesprojektörer. Bas-P har även uppgift att hålla ordning på dokumentation såsom arbetsmiljöplan, förhandsanmälan till Arbetsmiljöverket, Reachregister m.m.

I Bas-U-funktionen (byggarbetsmiljösamordnare för utförandet av arbetet) ska du bland annat organisera säkerhet och  samordning mellan olika entreprenörer på byggplatsen. Som Bas-U har du även uppgift att övervaka att besiktningspliktiga objekt (grävskopor och liknande) uppfyller AFS-kraven samt tillse att arbetsmiljöplanen är objektsanpassad och tillgänglig på byggplatsen.

 • Regler om byggarbetsmiljöansvar; varför vi har dem, vad innebär de och hur hanteras de
 • Byggarbetsmiljösamordning för skedena -P, -U samt även bruksskedet. 
 • Aktörerna, inklusive Bas-P och Bas-U och deras ansvar
 • Gränssnitt mot andra arbetsmiljöansvar
 • Arbetsmiljöplanen AMP
 • Arbetsuppgifter för Bas-P
 • Vem är Bas-U?
 • Arbetsuppgifter för Bas-U
 • Delegering, verktyg att arbeta med och upphandling
 • Intressanta rättsfall
 • Frivilligt skriftligt flervalsprov med möjlighet att få diplom vid godkänt prov

Målgrupp

Arkitekter, arbetsledare, Bas-P och Bas-U, beställare, byggherrar, elnätsföretag, entreprenörer, konsulter, projekterare, projektledare, samordningsansvariga, skyddsombud och dig som planerar att arbeta som Bas-P och Bas-U.

Kursens mål

Kursen ger dig en introduktion i gällande regler och regelverkets struktur. Du har möjlighet att skaffa den kunskap och de verktyg du behöver i ditt arbete inom Bas-P och Bas-U. Detta genom förstärkta kunskaper om byggarbetsmiljö, roller, ansvar, riskhantering och arbetsplatsens utformning.

Det finns även ett avsnitt om rättsfall rörande byggherrar, samordningsansvariga, projektörer samt Bas-U.

 

Investering

7400 kr exkl. moms.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Bas-P och Bas-U Byggarbetsmiljösamordnare, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BFAB (STF)

Vi har utbildat yrkesverksamma inom bygg- och fastighetsbranschen sedan 1985 och erbjuder kurser inom bland annat fastighetsekonomi, fastighetsförvaltning, entreprenad- och hyresjuridik, byggprojektledning, installationer, miljöinventering och ledarskap. Sedan juni 2018 ingår BFAB i Fasticonkoncernen, vilket gör oss till fastighetsbranschens starkaste kompetenspartner. Vi...


Läs mer om BFAB (STF) och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BFAB (STF)

Kungsbroplan 3 A
101 39 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Bas-P och Bas-U Byggarbetsmiljösamordnare!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 27 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Bas-P och Bas-U Byggarbetsmiljösamordnare från BFAB (STF), fyll i dina uppgifter: