Visa utbildning.se som: Mobil

BAS P och BAS U Byggarbetsmiljösamordnare

BFAB (STF)
Kort om utbildningen
1 dag
7 400 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-10-07 - Göteborg
Göteborg, Malmö, Stockholm
Öppen utbildning
Kommande starter
Göteborg
7 400 SEK
2021-10-07

Stockholm
7 400 SEK
2021-10-21

Malmö
7 400 SEK
2021-10-28

Stockholm
7 400 SEK
2022-03-15

Kursbeskrivning

Du lär dig vad som krävs av beställare, byggarbetsmiljöansvariga, byggherrar och BAS enligt Arbetsmiljöverkets krav samt hur detta praktiskt kan hanteras.

Som BAS P (byggarbetsmiljösamordnare för planering och projektering av byggnads- och anläggningsarbetet) behöver du bl.a. ha kunskap i arbetsmiljöfrågor – vilka områden som ska vara redovisade i arbetsmiljöplanen, hur du upprättar en sådan, leder och samordnar projektörer, gör riskbedömningar samt dokumenterar och arbetar med att förebygga risker.

Som BAS U (byggarbetsmiljösamordnare för utförandet av arbetet) ska du ansvara för att arbetsmiljöplanen finns tillgänglig på byggarbetsplatsen och löpande genomföra anpassningar av den. Du ska även veta vilka krav du ska ställa på entreprenörerna.

  • Regler om byggarbetsmiljöansvar; varför vi har dem, vad innebär de och hur hanteras de
  • Byggarbetsmiljösamordning för skedena -P, -U samt även bruksskedet. 
  • Aktörerna, inklusive BAS U och BAS P, och deras ansvar
  • Arbetsmiljöplanen AMP
  • Arbetsuppgifter för en BAS P
  • Vem är BAS U?
  • Arbetsuppgifter för en BAS U
  • Delegering, verktyg att arbeta med och upphandling
  • Intressanta rättsfall
  • Frivilligt skriftligt flervalsprov med möjlighet att få diplom vid godkänt prov

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Arkitekter, arbetsledare, BAS P och BAS U, beställare, byggherrar, elnätsföretag, entreprenörer, konsulter, projekterare, projektledare, samordningsansvariga, skyddsombud och dig som planerar att arbeta som BAS P och BAS U.

Kursens mål

Du ska få den kunskap och de verktyg du behöver i ditt arbete med BAS P och BAS U. Du kommer att ha goda kunskaper i arbetsmiljöarbetet, roller, ansvar, riskhantering och arbetsplatsens utformning. Kursen ger dig också en introduktion i gällande regler och regelverkets struktur. Du får även ta del av aktuella rättsfall kring BAS U och BAS P.

Investering

7400 kr exkl. moms.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om BAS P och BAS U Byggarbetsmiljösamordnare, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BFAB (STF)

Vi har utbildat yrkesverksamma inom bygg- och fastighetsbranschen sedan 1985 och erbjuder kurser inom bland annat fastighetsekonomi, fastighetsförvaltning, entreprenad- och hyresjuridik, byggprojektledning, installationer, miljöinventering och ledarskap. Sedan juni 2018 ingår BFAB i Fasticonkoncernen, vilket gör oss till fastighetsbranschens starkaste kompetenspartner. Vi...


Läs mer om BFAB (STF) och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BFAB (STF)

Kungsbroplan 3 A
101 39 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera BAS P och BAS U Byggarbetsmiljösamordnare!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 25 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen BAS P och BAS U Byggarbetsmiljösamordnare från BFAB (STF), fyll i dina uppgifter:

Reportage
Ia Odell Balkeståhl – Diplomerad...

"Jag hade aldrig kunnat jobba med det jag gör om jag inte gått BFAB:s kurs Diplomerad Byggprojektledare". Det menar Ia Odell Balkeståhl, projektledare och fastighetsansvarig på Bällstaudde Projektutveckling AB.

Läs mer
Kvalificerad fastighetsförvaltni...

Kursen Kvalificerad fastighets-förvaltning hos BFAB (STF) hjälpte Karolin att förstå sin nya roll – och hon ser positiva effekter redan nu. Hon tror även att hennes framtida karriär kan gynnas av kursen. 

Läs mer