Visa utbildning.se som: Mobil
Visar 1-21 av 21 träffar
 

Mer om byggprojektledning

Som byggprojektledare är du ansvarig för att driva ett projekt från start till slut. Det kan innebära ett stort ansvar, speciellt om projektet du är ansvarig för har många intressenter. Att vara projektledare innebär ofta mycket kontakt med kunder, leverantörer, anställda och andra intressenter. Det kräver även att du är bevandrad inom gällande lagstiftning och har tillräckliga kunskaper för att arbetsplatsen ska vara säker för de anställda. Som byggprojektör sitter du dessutom på ett budgetansvar som kräver att du har koll på de ekonomiska bitarna så att projektet inte riskerar att bli dyrare än det är tänkt.

För att du ska kunna visualisera ditt projekt kan det vara en god idé att få en djupare förståelse för BIM-verktyg, med vilka du kan skapa 3-D ritningar av dina projektidéer. På så sätt kan du enklare förklara dina visioner för olika intressenter men du får också en bättre överblick över projektet och dess olika delar.

 

Vem passar den här utbildningen för?

En utbildning inom byggprojektledning passar både dig som redan arbetar som byggprojektledare men även för de som är nya i sina roller eller som är intresserade av att lära sig mer om ämnet. Arbetar du som entreprenör, byggherre eller konsult kan detta även vara en lämplig kurs att gå. Vill du vidareutveckla dig för att ta nästa steg i din karriär kan denna typ av utbildning vara ett sätt att avancera. Att bli byggprojektledare innebär ofta ett steg upp i karriären och innebär att du får ett större ansvar att axla. Det kan därför kännas betryggande att ha rätt kunskaper i ryggen för att klara av det krävande arbetet.

 

Vanligt innehåll i en utbildning för byggprojektledare

I en byggprojektledningskurs ingår ofta en genomgång av ett byggprojekts olika skeden och utformning. Du får en fördjupad kunskap om de lagar som är gällande på området, både gällande miljörätt, entreprenadrätt och de delar av plan- och bygglagen som är bra att känna till. Utöver detta får du lära dig hur du hanterar risker i projektet, olika styrformer, hur du ska lägga upp planeringen och kommunikationen. Arbetar du med offentlig upphandling får du även mer information om vad som gäller inom detta område.

 

Detta och mycket mer får du bland annat lära dig under kursen:

  • Byggprojektets beståndsdelar
  • Rollen som projektledare
  • Planering och organisering av ett byggprojekt
  • Arbetsmiljö och säkerhet
  • Privat och offentlig upphandling
  • Begrepp, lagar och regler
  • Ett byggprojekts aktörer och intressenter
  • Kommunikationens roll i projektet

 

Gå en utbildning inom projektledning och bygg för din framtida karriär!

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!
Reportage
Arbetsledning Steg 1 –SIFU

– Jag fick med mig nya användbara verktyg från kursen som jag kommer kunna ha med mig livet ut – enkla, men väldigt effektiva, berättar Mikael Lahti.

Läs mer
Att arbeta som registrator kan v...

Vi på SIPU har fått förmånen att intervjua Sophia Ulfstedt på Myndigheten för Yrkeshögskolan. Sophia är sedan flera år en återkommande kund till SIPU. Vi bad om att få intervjua henne i syfte att berätta om yrket registrator.

Läs mer
SIFU

”Nu kan jag se och lösa problem jag tidigare inte ens visste fanns. Mitt arbete har blivit effektivare och mycket roligare!" berättar Timmy Rudegran.

Läs mer
Ia Odell Balkeståhl – Diplomerad...

"Jag hade aldrig kunnat jobba med det jag gör om jag inte gått BFAB:s kurs Diplomerad Byggprojektledare". Det menar Ia Odell Balkeståhl, projektledare och fastighetsansvarig på Bällstaudde Projektutveckling AB.

Läs mer