Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Fastighetsmoms

BFAB (STF)
Kort om utbildningen
2 dagar
16 400 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-10-13 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

Momsreglerna är komplicerade. Korrekt hantering medför lönsamma besparingar åt företaget. Vi reder bl.a. ut begreppen vad gäller frivillig skattskyldighet, avdragsrätt och jämkning och ger dig helhetsbilden för att du ska kunna undvika fällor och fel.

  • Förutsättningarna för frivillig skattskyldighet (moms på lokalhyra)
  • Moms på parkering
  • Vad gäller för avdragsrätt för moms på drift och investeringar i fastigheter
  • Hur beräknas momsschablonen?
  • Uppförandeskede och retroaktivt avdrag
  • Jämkning av investeringsmoms
  • Fastighetsbegreppet och omvänd byggmoms
  • Utlägg och vidarefakturering
  • Uttagsbeskattning i fastighetsförvaltning

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

För dig som jobbar privat eller offentligt inom fastighetsbranschen som förvaltare, ekonom, controller, projektledare, ägare eller uthyrare.

Utbildningen vänder sig till dig som jobbar i ett fastighetsföretag med ekonomifrågor, ny- och ombyggnader samt uthyrning. Den passar både dig som har grundläggande kunskaper om fastighetsmoms och dig som har större erfarenhet, men som vill hålla dig uppdaterad. Den är också lämplig för revisorer, redovisningskonsulter och skattekonsulter som har kunder inom fastighetsområdet.

Kursens mål

Att ge fördjupade kunskaper samt gemensamt diskutera fram möjliga lösningar i speciella praktikfall. Efter denna kurs i Fastighetsmoms har du bättre kunskap om hur reglerna fungerar och kan undvika fällor och fel i tid.

Investering

16400 kr exkl. moms.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Fastighetsmoms, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BFAB (STF)

BFAB (STF)

Vi har utbildat yrkesverksamma inom bygg- och fastighetsbranschen sedan 1985 och erbjuder kurser inom bland annat fastighetsekonomi, fastighetsförvaltning, entreprenad- och hyresjuridik, byggprojektledning, installationer, miljöinventering och ledarskap. Sedan juni 2018 ingår BFAB i Fasticonkoncernen, vilket gör oss till fastighetsbranschens starkaste kompetenspartner. Vi...


Läs mer om BFAB (STF) och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BFAB (STF)

Kungsbroplan 3 A
101 39 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Fastighetsmoms!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 24 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Reportage
Ia Odell Balkeståhl – Diplomerad...

"Jag hade aldrig kunnat jobba med det jag gör om jag inte gått BFAB:s kurs Diplomerad Byggprojektledare". Det menar Ia Odell Balkeståhl, projektledare och fastighetsansvarig på Bällstaudde Projektutveckling AB.

Läs mer
Kvalificerad fastighetsförvaltni...

Kursen Kvalificerad fastighets-förvaltning hos BFAB (STF) hjälpte Karolin att förstå sin nya roll – och hon ser positiva effekter redan nu. Hon tror även att hennes framtida karriär kan gynnas av kursen. 

Läs mer

Liknande utbildningar