Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Partnering vid entreprenadupphandling

SIPU
Kort om utbildningen
2,5 timmar
1 995 SEK exkl. moms
   
Distans

Kursbeskrivning

Upphandling av byggnadsentreprenader enligt kontrakttypen ”partnering” har som målsättning att sänka byggkostnader, korta uppdragstiden och höja kvalitén på arbetsresultatet  jämfört med en traditionell totalentreprenad. För att beställaren ska uppnå målen med partnering krävs emellertid att avtal, att upphandlingskrav och tilldelningskriterier utformas på rätt sätt, samt att beställaren etablerar och upprätthåller sitt ansvar som kontraktspart under såväl upphandlingen som kontraktstiden.Det är snårigt för upphandlare och övriga projektdeltagare hos myndigheten att planera upphandlingen, få till bra dokument och att genomföra ett partneringprojekt. På detta webbinarium guidar vår expert Lars Arrhed dig igenom samtliga delar av upphandling och genomförande av en byggnadsentreprenad enligt kontrakt- och samverkansformen partnering.Därför skall du gå webbinariet:

  • Då är partnering bra! Du lär dig bedöma – och argumentera internt för – när partnering är effektivt och när är det bättre med en vanlig totalentreprenad.
  • Nödvändiga ingredienser! Du lär dig vad som utgör de nödvändiga komponenterna i upphandlingen och genomförandet av entreprenaden som krävs för nå uppställda mål.
  • Se upp! Du lär dig se varningssignaler och ”röda flaggor” tidigt – och får konkreta arbetsmetoder som minimerar risken för skenande kostnader, försenade projekt och undermålig kvalitet.

Tillgängligt och hållbart
Att delta i SIPUs webbinarium spar tid och du tillgodogör dig viktig kunskap utan att behöva resa! Som deltagare är du uppkopplad till ett virituellt klassrum där du kan ställa frågor och interagera med utbildningsledare och andra deltagare, precis som om du vore på plats.

Vid bokning kommer du att få ytterligare instruktioner och inloggningsuppgifter.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Upphandlare och de som arbetar med avtal kring entreprenadupphandling

Kursinnehåll

  • Partnering är inte en mirakelmedicin mot alla sjukdomar  …men partnering kan i många byggprojekt förbättra förutsättningarna att nå ett tillfredställande resultat. Vi går igenom vilka konkreta omständigheter som bör föreligga för att kontraktsformen partering ska löna sig jämfört med att upphandla en traditionellt total- eller utförarentreprenad.
  • Kontraktstypen partnering Vi går igenom de centrala avtalsbestämmelser som skiljer sig från standardvillkoren ABT 06 0ch AB 04 samt hur upphandlingsdokumenten därmed bör utformas innefattande även förslag på tilldelningskriterier och utvärderingsmodell.
  • Anbudsarbetet och genomförandet av partneringprojektet Vi går igenom hur du bör genomföra upphandlingen och arbetet under projekttiden innefattande annons, kvalificering, anbudsinbjudan förhandlingar, anbudsutvärdering, tilldelningsbeslut, avtalets ingående, samverkan under projektering, genomförande av entreprenaden och din roll i förvaltningsskedet.

Upplägg

Kl. 09.30 – 12.15

Kursledare

Lars Arrhed är advokat och delägare i advokatfirman Lindahl i Göteborg. Han har omfattande specialistkunskaper och bred erfarenhet av olika former av IT-säkerhet, integritetsrätt, offentlig upphandling, vilket den senaste tiden innefattar frågor om GDPR i allmänhet och implementering av de nya reglerna i verksamheten hos såväl små och stora myndigheter. Lars är en mycket uppskattad föreläsare och expert som år 2016 gav ut läroboken ”Offentlig upphandling av komplexa IT-tjänster”. Han har ITIL® Foundation Certificate in IT Service Management och är ledamot i institutionsrådet vid Institutionen för tillämpad IT, Chalmers/Göteborgs universitet.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Partnering vid entreprenadupphandling, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

SIPU

SIPU

SIPU

Vi skapar utbildningar och konferenser för dig inom offentlig sektor – utifrån ditt behov av kompetensutveckling. Med ett omfattande kursutbud, framförallt för offentlig sektor, genomför vi cirka 300 kurser om året. Vi har idag närmare 40 års erfarenhet som utbildningsleverantör. Utbildningarna...


Läs mer om SIPU och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

SIPU

Dalagatan 7
104 30 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Partnering vid entreprenadupphandling!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 2238 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar