Avtalsförvaltning i praktiken

SIPU, Distans
Längd
1 dag
Pris
8 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
12 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Längd
1 dag
Pris
8 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
12 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Från 8 500 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Personer som skakar hand och ser glada ut

Avtalsförvaltning i praktiken

Lär dig att arbeta strategiskt och målinriktat med avtalsförvaltning! Då kan du skapa förutsättningar för bra leveranser under hela avtalstiden och lyckade upphandlingar när det är dags på nytt. Boka din plats nu.

Tre anledningar att gå utbildningen om avtalsförvaltning:

  • Lär dig hur avtalsförvaltningen får störst effekt
  • Förstå hur du bättre kan konkretisera roller, arbetsfördelning och ansvar
  • Dra nytta av samverkan mellan avtalsförvaltning och upphandling – för goda affärer

Strategisk och målinriktad avtalsförvaltning – för säkra affärer

De flesta är överens om vikten av att följa upp och ha god kontroll över ingångna avtal. Trots det åsidosätter många ofta det i praktiken, vilket ökar risken för bristande leveranser och lagbrott i form av otillåtna direktupphandlingar. Genom att arbeta strategiskt med avtalsförvaltning ser du bland till att kvaliteten på utförda varor eller tjänster håller avtalad nivå. Du säkerställer även att skattemedel används på bästa möjliga sätt. Dessutom bidrar det till att lättare uppnå verksamhetsmålen samt till att skapa en affärsmässig relation mellan upphandlare och leverantör.

Under denna utbildning får du kunskapen och vertygen du behöver för att kunna arbeta strategiskt och målinriktat med avtalsförvaltning. Därmed kan du skapa förutsättningar för bra leveranser under hela avtalstiden och även lyckade upphandlingar när det är dags på nytt.

Sagt av tidigare deltagare:

”Riktigt bra, nu har jag större förståelse för hur avtalsförvaltningen ska gå till.”

Bokningsregler
Bokningsreglerna hittar du på SIPUs webbplats.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

12 november, 2024

  • Onlineutbildning
  • Distans

Innehåll

  • Vad är avtalsförvaltning?
  • Syftet med avtalsförvaltning
  • Organisation – vem ska ansvara för vad?
  • När är det lämpligt att avtalsförvaltningen är centraliserad respektive decentraliserad? När är det bäst med en kombination?
  • Avtalsuppföljning – hur och vad?
  • Olika ambitionsnivåer: »hygiennivå«, avancerad, partnerskap
  • Arbetsnivåer: operativ, kommersiell och strategisk avtalsförvaltning
  • Lämpliga sanktioner vid bristande leveranser
  • Så förbereds avtalsförvaltningen redan under upphandlingen
  • Avtalsförvaltningens roll inför nästa upphandling
  • Hur kan du se till att avtalsförvaltningen kommer till sin rätt? Förändringsledning, beteendeförändring och systemstöd

Målgrupp

Upphandlare, upphandlingschefer, inköpare, inköpscontrollers, inköpschefer, kategoriansvariga, avtalsförvaltare, avtalscontrollers och även andra som arbetar med avtalsförvaltning.

Upplägg

Gå en hel utbildning och tillgodogör dig viktig kompetensutveckling utan att behöva resa! Som deltagare är du uppkopplad till ett digitalt klassrum där du följer föreläsningar, kan ställa frågor och diskutera med utbildningsledare och andra deltagare via både chat-funktion och mi​krofon.  Reflektionsövningar och gruppuppgifter sker i det digitala klassrummet eller i separata digitala grupprum, där du kan dela och skapa material tillsammans med andra. 

SIPUs utbildningar i digitalt klassrum har ofta något kortare dagar, fler korta pauser och om flera dagar kan dessa utspritt – allt för att skapa bästa möjliga lärmiljö för dig som deltagare!

Tid & plats

9.00-15.00 på webben.

Erbjudande

Kursledare

Johan Söderberg är upphandlingskonsult med stor erfarenhet av omställningsprojekt och förändringsledning inom inköps- och upphandlingsområdet. Johan har arbetat både operativt och strategiskt med offentlig upphandling och inköp, men har även en bakgrund från privat upphandlingsarbete. Med en affärsjuridisk magisterexamen i grunden har han en gedigen förståelse för såväl upphandlingsrätt som avtalsrätt.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Avtalsförvaltning i praktiken, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 4 recensioner
Skriv en recension
5/5
Kursdeltagare
15 dec 2020

Jättebra med en pigg, glad och tydlig utbildningsledare. Lättare att hålla uppe koncentrationen, särskilt när det är webbutbildning.

5/5
Kursdeltagare
14 dec 2020

Har lärt mig att hålla en lagom ambitionsnivå för avtalsförvaltningen dvs att strukturerar upp de avtal vi har och bestämma hur de ska förvaltas. Vi är precis i början av vår re...

Visa mer
5/5
Kursdeltagare
13 dec 2020

Jag har fått metoder och idéer för att förbättra vår avtalsförvaltning

SIPU
Convendum
Fleminggatan 18
112 26 Stockholm

SIPU

Vi skapar utbildningar för dig inom offentlig och privat sektor – utifrån ditt behov av kompetensutveckling. Med en omfattande utbildningskatalog, framförallt för offentlig sektor, genomför vi cirka 300 utbildningar om året. Vi har över 45 års erfarenhet som utbildningsleverantör. Utbildningarna genomförs...

Läs mer om SIPU och visa alla utbildningar.

Highlights