Försörjningsberedskap i offentlig upphandling

SIPU, Distans (+1 orter)
Längd
1 dag
Pris
8 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
12 september, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning, Onlineutbildning
Längd
1 dag
Pris
8 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
12 september, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning, Onlineutbildning
Från 8 500 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Försörjningsberedskap i offentlig upphandling

Försörjningsberedskap i offentlig upphandling är högst aktuellt ämne i dagens samhälle. För upphandlare är kunskap om försörjningsberedskap avgörande för att förekomma och hantera utmaningar under kriser eller krig och därmed säkerställa kontinuitet i leveranskedjor.

Lär om att bibehålla affärsstabilitet genom strategisk planering och anpassning till skiftande omständigheter. I denna utbildning utökar du din kunskap för hur en upphandlande organisation på ett effektivt sätt kan införliva beredskapshänsyn i sin dagliga drift.

Fyra skäl till att delta:

  • Förvärva metoderna för att identifiera och förebygga risker i värdekedjor
  • Lär om krav och avtalsvillkor för beredskap och kris
  • Bättre integration av krisberedskap i upphandlingar och avtal
  • Ökad förmåga att hantera kriser och sårbarheter

Försörjningsberedskap i offentlig upphandling

En utbildning för dig som vill utveckla din förmåga att arbeta proaktivt med försörjningsfrågor. 

Försörjningsberedskap är något som behöver förberedas och utvecklas i normalläge för att kunna möta eventuella kriser med robusta metoder och färdigt utarbetade former för samarbete.

Utbildningen kommer att vara interaktiv och inkludera föreläsningar, grupparbeten, diskussioner samt fallstudier och som helhet ge en checklista för att kunna stå redo när det oförutsedda händer.

Integrering av krisberedskap och att säkerställa kontinuitet i leveranskedjor

Lär och ta del av överväganden som den upphandlande organisationen kan behöva beakta vid integrering av krisberedskap i offentliga upphandlingar. Genom kunskap om aktuella regelverk inom området och vilka prioriteringar som behöver göras utifrån organisationens egna verksamhet, kan mer ändamålsenliga krav och avtalsvillkor leda till en mer robust försörjning av kritiska varor och tjänster.

Vi går bland annat igenom metoder för risk- och konsekvensanalyser vilket ger underlag till bättre samverkan med leverantörer gällande frågor kring försörjningsberedskap inför upphandlingar och i relation till befintliga avtal. Vi betonar även i övrigt vikten av tvärfunktionella samarbeten med både leverantörer och myndigheter för ett proaktivt arbete inom området. Med gemensam omvärldsbevakning och upparbetade nätverk kommer samverkan kring lösningar att underlättas om krisen faktiskt inträffar.

För upphandlare är kunskap om försörjningsberedskap viktigt för att kunna förebygga och hantera utmaningar om eventuella kriser eller krig inträffar. En robust försörjningstrygghet kräver en strategisk planering och metoder för att i samverkan med marknaden kunna hantera skiftande omständigheter.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

12 september, 2024

  • Onlineutbildning
  • Distans

Kontakta oss för mer information

  • Företagsanpassad utbildning
  • Sverige

Målgrupp

Utbildning för dig som är:

upphandlare, inköpare, beställare, avtalscontroller och/eller i en annan roll behöver få kunskaper om försörjningsberedskap inom offentlig upphandling.

Kursinnehåll

  • Försörjningsberedskap - vad och varför?
  • Gällande regelverk och vad är på gång?
  • I vilken ände ska vi börja? Processer, stödmaterial och omvärldsbevakning
  • Risk- och konsekvensanalyser - identifiera sårbarheter
  • Tänk efter före - krav och avtalsvillkor för beredskap och kris
  • Vikten av samverkan: tvärfunktionellt, med marknaden, med ansvariga myndigheter och med andra liknande organisationer

Efter avslutad utbildning

Vår förhoppning efter avslutad utbildning är att du ska känna dig ännu säkrare i din yrkesprofession inom offentlig upphandling. 

Att du proaktivt ska kunna identifiera och hantera risker i värdekedjan och  integrera försörjningsberedskap i upphandlingsarbetet.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Försörjningsberedskap i offentlig upphandling, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
SIPU
Convendum
Fleminggatan 18
112 26 Stockholm

SIPU

Vi skapar utbildningar för dig inom offentlig och privat sektor – utifrån ditt behov av kompetensutveckling. Med en omfattande utbildningskatalog, framförallt för offentlig sektor, genomför vi cirka 300 utbildningar om året. Vi har över 45 års erfarenhet som utbildningsleverantör. Utbildningarna genomförs...

Läs mer om SIPU och visa alla utbildningar.

Highlights