Offentlig upphandling - repetitionsdag

SIPU, Distans (+1 orter)
Längd
1 dag
Pris
4 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
22 maj, 2024 (+3 kursstarter)
Utbildningsform
Onlineutbildning, Företagsanpassad utbildning
Längd
1 dag
Pris
4 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
22 maj, 2024 (+3 kursstarter)
Utbildningsform
Onlineutbildning, Företagsanpassad utbildning
Från 4 900 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Offentlig upphandling - repetitionsdag

Ta chansen till repetition av de viktigaste kunskaperna du behöver inom offentlig upphandling och känn dig säkrare inför eventuell tentamen för att bli diplomerad upphandlare.

Tre skäl till repetition inom offentlig upphandling:

 • Du får chansen till repetition av de viktigaste momenten inom offentlig upphandling så som tröskelvärden, kravställning och utvärdering
 • Du får möjlighet att påminna dig om de viktigaste delarna från utbildningarna ”Offentlig upphandling – grund” respektive ”Offentlig upphandling – fördjupning”
 • Ställ dina frågor till vår kunniga utbildningsledare – med målet att känna dig trygg i dina kunskaper och därmed vara väl förberedd inför tentamen

Repetition inom offentlig upphandling

Var det en längre tid sedan du gick SIPUs utbildningar och vill fräscha upp dina kunskaper? Eller är det snart dags att skriva tentamen för att bli diplomerad upphandlare genom SIPU? Ta chansen till repetition av dina kunskaper inom offentlig upphandling. 

Som upphandlare är det viktigt att du håller dig uppdaterad om bestämmelser inom LOU. Denna dag ger dig god repetition av de viktigaste bestämmelserna inom LOU och även chansen att repetera de viktigaste momenten inom offentlig upphandling. Målet är att genom att repetera dina kunskaper, och minst lika viktigt att även ta chansen att ställa dina frågor till utbildningsledarna inom upphandling, kan du känna dig ännu säkrare på dina kunskaper och även känna dig väl förberedd inför eventuellt tentamenstillfälle. 

Förbered dig inför tentamen för att bli diplomerad upphandlare

Har du deltagit på de tre obligatoriska utbildningarna och har även som mål att skriva tentamen för att bli diplomerad upphandlare? Då är detta en bra uppsamlingsdag för repetition av de viktigaste delarna inom offentlig upphandling. Om du valt och är behörig att skriva tentamen för att bli diplomerad upphandlare är målet med denna dag att du ska känna dig än mer förberedd och även öka dina chanser att bli godkänd på tentamen.

Kommande kursstarter

Välj mellan 3 kursstarter

22 maj, 2024

 • Onlineutbildning
 • Distans

27 november, 2024

 • Onlineutbildning
 • Distans

Kontakta oss för mer information

 • Företagsanpassad utbildning
 • Sverige

Målgrupp

Utbildning för dig som är: 

upphandlare, inköpare och eller i en annan roll behöver möjlighet till repetition av dina kunskaper inom offentlig upphandling.

För att få genomföra utbildningen finns inga formella förkunskapskrav men utbildningen är anpassad för dig som gått våra utbildningar offentlig upphandling grund respektive fördjupning och som vill repetera dina kunskaper.

Som ett resultat av repetitionsdagen är vår förhoppning att du ska känna dig ännu säkrare i din yrkesprofession inom offentlig upphandling.

Kursinnehåll

Repetition av de viktigaste kunskaperna inom offentlig upphandling

 • LOU - en överblick
 • Tröskelvärden, direktupphandlingsgräns och beräkning av upphandlingens värde
 • Förstudiefasen och anskaffningsprocessen
 • Upphandlingsförfaranden
 • Kravställning
 • Utvärdering
 • Avtal i offentlig upphandling

Upplägg

Tid:

Kl. 09:00-15:00

Diplomerad upphandlare

För att bli diplomerad upphandlare skriver du en digital tentamen under 3h på ett utsatt datum – efter att ha genomgått SIPUs utbildningar nedan. Det finns två tentamenstillfällen per år.

 • Offentlig upphandling – grund (3 dgr)
 • Offentlig upphandling – fördjupning (3 dgr) 
 • Valfri fördjupningsutbildning inom SIPUs område offentlig upphandling (1-2 dgr)
  (Repetitionsdagen är inte en fördjupningsutbildning.)

Digitalt klassrum – med känslan av att du är på plats

Denna repetitionsdag för upphandlare sker i digitalt klassrum. Utbildningsledare Tobias Tegnér går igenom, påminner om, de viktigaste delarna från utbildningarna Offentlig upphandling - grund respektive fördjupning. Du som deltagare får möjlighet att bekräfta dina kunskaper och deltar aktivt genom att ställa dina frågor till utbildningsledaren. Vid bokning kommer du att få ytterligare instruktioner och inloggningsuppgifter.

Kursledare

Tobias Tegnér har mångårig erfarenhet av arbete inom inköp och upphandling. Tobias har en jur. kand. från Stockholms universitet med inriktning mot offentlig upphandling och fastighetsrätt. Tobias erfarenhet omfattar bland annat att leda och genomföra upphandlingar inom flera olika områden, att tillhandahålla strategisk rådgivning och att utveckla inköpsorganisationer.

Han har också omfattande erfarenhet inom utbildningsområdet där han genomför olika kurser med koppling till offentlig upphandling. Vidare leder och genomför Tobias utredningsuppdrag avseende exempelvis innovation, strategiskt upphandlingsarbete och rättsliga frågeställningar.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Offentlig upphandling - repetitionsdag, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
SIPU
Convendum
Fleminggatan 18
112 26 Stockholm

SIPU

Vi skapar utbildningar för dig inom offentlig sektor – utifrån ditt behov av kompetensutveckling. Med en omfattande utbildningskatalog, framförallt för offentlig sektor, genomför vi cirka 300 utbildningar om året. Vi har över 40 års erfarenhet som utbildningsleverantör. Utbildningarna genomförs som öppna digitala...

Läs mer om SIPU och visa alla utbildningar.

Highlights