Diplomeringspaket EU-projektcontroller

SIPU, Distans (+1 orter)
Längd
6 dagar
Pris
28 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Kontakta oss för mer information (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Längd
6 dagar
Pris
28 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Kontakta oss för mer information (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Från 28 900 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Diplomerad EU-projektcontroller

Som diplomerad EU-projektscontroller får du ett kvitto på din spetskompetens att kunna ansvara för en korrekt och effektiv EU-projektadministration. Passar dig som redan är yrkesverksam och vill visa på dina kunskaper inom det detaljerade och föränderliga regelverket som styr EU-projekt.

  • Få en attraktiv kompetensprofil och ett kvitto på dina kunskaper och färdigheter inom  EU-projektadministration.
  • Försäkra dig om att era kostnadsberäkningar görs på rätt sätt, och t.ex. investeringar, intäkter och medfinansiering redovisas enligt regelverket. 

  • Bli tryggare i din stödjande och rådgivande roll som berör projektets budgetering, rapportering, dokumentation och arkivering.

  • Känn dig säkrare i att ansvara för att regelverket följs och att dina projekt får godkänt i revision och kontroller av finansiärerna.

  • Spetsa ditt CV – och få din professionella kunskap dokumenterad för nuvarande och kommande arbetsgivare.

Om utbildningen

Att vara ansvarig för ekonomin i olika EU-projekt kräver en mycket god kännedom om det specifika regelverket som styr bokföring och rapportering inom olika EU-program. Detta skiljer sig från nationellt finansierade projekt, och ser dessutom till del olika ut beroende på vilket sektors- eller strukturfondsprogram man arbetar inom.

Vidare utvecklas regelverket, och under utbildningarna tar vi upp aktuella begrepp så som “lump sum” budgetering och “joint undertaking”. Det finns under utbildningarna tid för egna frågor och diskussioner med kollegor och utbildningsledaren, som har lång erfarenhet av att ansvara för ekonomin i en lång rad projekt inom olika program, delar med sig av sina erfarenheter.

SIPUs utbildningsserie om Ekonomi i EU-projekt ger dig möjlighet att skaffa dig denna kunskap på ett gediget och strukturerat sätt – och genom att skriva och få godkänt på tentamen bevisar du även för andra att du uppfyller kunskapskraven.

Ladda ner broschyren och läs mer! 

Ladda ner broschyr

Målgrupp

För dig som:


Arbetar med EU projektadministration som redovisningsekonom/controller och vill utöka ditt CV med bevis på din kompetens inom ekonomi i EU-projekt.

Kursinnehåll

Diplomeringens innehåll


För att bli diplomerad EU-projektcontroller behöver du gå följande utbildningar:

EU-projekt introduktion e-kurs

Förberedande teori-del i e-kurs format. Denna innehåller fakta om EU-projekt och olika EU-program, samt lägger grunden till en god förståelse för de viktiga principer som styr EU ekonomiadministration och som skiljer sig till del från svenska bokföringsnormer.

Ekonomi i EU-projekt (2 halvdagar)


Grundläggande utbildning i digitalt klassrum där du lär dig grunderna om hur man budgeterar, beräknar kostnader, redovisar och dokumenterar enligt regelverket som gäller för EU-projekt

Ekonomi i Horizon- och LIFE projekt


(2 halvdagar) – djupdyk i regelverket för dessa viktiga EU-program inom forskning, innovation och klimat. Fördjupning om programspecifika rapporterings- och beräkningsregler samt administration i Funding & Tenders Portal.

EU-projektcontroller – fördjupning i regelverket och strukturfonder


(3 halvdagar) – erbjuder en möjlighet att djupdyka i strukturfondsprogram. Vi tittar närmare på regelverken inom bl.a. Interreg, ESF+ och ERUF

Tentamen

(3 h) för att försäkra godkänd kunskapsnivå

Förkunskaper

Förkunskapskrav:


Aktivt deltagande på de tre utbildningarna inom de senaste tre åren krävs för att få skriva tentamen.

Kursledare

Möt våra utbildningsledare

SIPU arbetar med mycket välrenommerade och kvalificerade utbildningsledare. Nedan ser du vilka utbildningsledare du möter under diplomeringsprogrammet och en kort biografi om vardera. 

Cecilia Törnborg Myhre

Cecilia arbetar som huvudregistrator i en kommun i Östergötland. Hennes engagemang för att förbättra kunskapsnivån inom området återspeglas tydligt i hennes dubbla roll som praktiker och utbildare. Hennes utmärkta förmåga att förmedla kunskap och engagera utbildningsdeltagare har resulterat i högsta nöjdhet bland deltagarna.

Sophia Ulfstedt

Sophia koordinerar flertalet av SIPU:s utbildningar under området registratur samt ärendehantering och hennes mångsidiga kunskaper och expertis har gjort henne till en mycket uppskattad utbildningsledare och hon delar generöst med sig av sina insikter.

Gabriella Grindbo

Gabriella är diplomerad registrator med lång erfarenhet av arbete inom den offentliga sektorn. Hon arbetar som registrator och arkivsamordnare i ett kommunalt bolag och bidrar aktivt till att förbättra kunskapsnivån inom området med finaste recensioner.

Anette Schierbeck

Anette är jurist och har lång erfarenhet från offentlig förvaltning. Hon arbetar som enhetschef vid Kammarkollegiet, har tidigare varit enhetschef vid Statens institutionsstyrelse och Rikspolisstyrelsen, arbetat på domstol och inom kriminalvården. Hennes förmåga att göra OSL tillgängligt och intressant resulterar i en mycket nöjd och motiverad grupp.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

Kontakta oss för mer information

  • Företagsanpassad utbildning
  • Stockholm

Kontakta oss för mer information

  • Företagsanpassad utbildning
  • Distans

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Diplomeringspaket EU-projektcontroller, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
SIPU
Convendum
Fleminggatan 18
112 26 Stockholm

SIPU

Vi skapar utbildningar för dig inom offentlig och privat sektor – utifrån ditt behov av kompetensutveckling. Med en omfattande utbildningskatalog, framförallt för offentlig sektor, genomför vi cirka 300 utbildningar om året. Vi har över 45 års erfarenhet som utbildningsleverantör. Utbildningarna genomförs...

Läs mer om SIPU och visa alla utbildningar.

Highlights