Diarieföring – fördjupning

SIPU, i Stockholm (+1 orter)
Längd
2 dagar
Pris
9 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
6 maj, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Längd
2 dagar
Pris
9 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
6 maj, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Från 9 500 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

 Diarieföring – fördjupningsutbildning

Diarieföring - fördjupningsutbildning

Vill du få möjlighet att fördjupa dina kunskaper och bli säkrare i din registratorsroll. Gå vår 1-dags fördjupningsutbildning. Boka din plats och säkra din kompetensutveckling.

Tre anledningar att gå diarieföringsutbildningen:

  • Bli ännu säkrare i din roll som registrator
  • Lär dig planera din dokumenthantering och göra din egen klassificeringsstruktur
  • Du kan delta i projekt för att utveckla diarieföringen och dokumenthanteringen

Registratorer får ofta medverka i projekt för nästa generations ärendehanteringssystem och i olika dokumenthanteringsprojekt. I många organisationer sker både en centralisering och en decentralisering av diarieföringen. Som registrator behöver du då leda och styra handläggarnas arbete med diarieföring.

Digitalt klassrum – med känslan av att du är på plats

Denna utbildning sker i digitalt klassrum. Läs om SIPUs pedagogiska format på vår webb. Vid bokning kommer du att få ytterligare instruktioner och inloggningsuppgifter.

Tid:

Utbildningsdagarnas hålltider är 9.00-15.00

Diplomerad registrator – få ett kvitto på din kompetens

Diarieföring – fördjupning är en av delutbildningarna som du behöver för att bli diplomerad registrator, och fortsättning på utbildningen Diarieföring – grund.  När du har genomfört dessa två utbildningar samt Offentlighet och sekretess för registratorer har du möjlighet att skriva tentamen. Utbildningarna anordnas flera gånger per termin. Läs mer på SIPUs webbplats.

Bokningsregler

Besök vår webbplats för att ta del av våra bokningsregler.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

6 maj, 2024

  • Öppen utbildning
  • Stockholm

21 november, 2024

  • Onlineutbildning
  • Distans

Innehåll:

Ur utbildningens innehåll:

  • Diarieföringens utveckling
  • Hur du väljer digitalt diariesystem
  • Att göra bättre urval för din diarieföring
  • Gör din egen klassificeringsstruktur
  • Diarieinstruktionens innehåll och uppbyggnad
  • Planera din dokumenthantering
  • Registratorns framtida roll

Målgrupp

Registratorer och andra som ska arbeta med diarieföring.

Upplägg

Gå en hel utbildning och tillgodogör dig viktig kompetensutveckling utan att behöva resa! Som deltagare är du uppkopplad till ett digitalt klassrum där du följer föreläsningar, kan ställa frågor och diskutera med utbildningsledare och andra deltagare via både chat-funktion och mi​krofon.  Reflektionsövningar och gruppuppgifter sker i det digitala klassrummet eller i separata digitala grupprum, där du kan dela och skapa material tillsammans med andra. 

SIPUs utbildningar i digitalt klassrum har ofta något kortare dagar, fler korta pauser och om flera dagar kan dessa utspritt – allt för att skapa bästa möjliga lärmiljö för dig som deltagare!

Tid & plats

9.00-15.00 på webben.

Erbjudande

Känner du till Kompetenskortet?

Behöver du och dina kollegor fördjupad kunskap inom ert arbete eller vill du som chef se över organisationens kompetensutveckling så passa på! Kontakta oss för offert.

SIPUs kompetenskort laddar er organisation/avdelning med minst 10 stycken utbildningsplatser. Det innebär i realiteten att alla kollegor kan gå en och samma utbildning eller så delar ni upp er på specifika utbildningar. Med god framförhållning blir era utbildningar mer kostnadseffektiva under ett års tid med Kompetenskortet.

Varför Kompetenskort?

  • Ett smidigare sätt att planera er kompetensutveckling
  • Era utbildningar blir mer kostnadseffektiva
  • En möjlighet att satsa på dina medarbetare

Kontakta oss för mer information kring Kompetenskortet eller offertförfrågan 08-698 06 01 eller maila oss. När ni fått en offert från oss är det bara att börja använda er specialkod och boka in er på utbildningarna!

*Kompetenskortet gäller i ett år från beställningsdatum och kan inte nyttjas på certifierings-/diplomeringstillfällen.

Kursledare

Cecilia Törnborg Myhre är diplomerad registrator med erfarenhet av arbete i offentlig sektor. Hon arbetar som huvudregistrator i en kommun i Östergötlands län. Cecilia leder utbildningen diarieföring för erfarna registratorer och diarieföring – fördjupning.  

Sophia Ulfstedt är diplomerad registrator med erfarenhet att arbeta både inom kommunal och statliga sektorn. Har arbetat som registrator och nämndsekreterare, men är i grunden utbildad ekonom. Hon arbetar idag på statlig myndighet som registrator samt systemansvarig. Sophia är ny som utbildningsledare för SIPU:s utbildningar under området registratur och ärendehantering.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Diarieföring – fördjupning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,6

Baseras på 5 recensioner
Skriv en recension
3/5
Yvonne Johansson, Region Örebro Län
09 nov 2020

Bra kurs. En liten önskan kan vara att snabbt repetera något från grundkursen. Det var bra att Jan tog exempel på frågor hur det kan se ut på tentan sedan. Tack Jan och alla inb...

Visa mer
5/5
Kursdeltagare
28 okt 2020

Utbildningsledaren är fantastiskt och det märks att han har lång och gedigen erfarenhet inom branschen. Han förklarar allt på ett väldigt bra sätt. Och varje gång han förklarar ...

Visa mer
5/5
Kursdeltagare
27 okt 2020

Rent allmänt har detta kurstillfälle öppnat upp min bild ännu mer om hur omfattande rollen som registrator är och kan bli. Utöver detta så upplever jag att jag känner mig ännu s...

Visa mer
SIPU
Convendum
Fleminggatan 18
112 26 Stockholm

SIPU

Vi skapar utbildningar för dig inom offentlig och privat sektor – utifrån ditt behov av kompetensutveckling. Med en omfattande utbildningskatalog, framförallt för offentlig sektor, genomför vi cirka 300 utbildningar om året. Vi har över 45 års erfarenhet som utbildningsleverantör. Utbildningarna genomförs...

Läs mer om SIPU och visa alla utbildningar.

Highlights