Diplomerad Upphandlare

SIPU, Distans (+1 orter)
Längd
9 dagar
Pris
32 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Kontakta oss för mer information (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Längd
9 dagar
Pris
32 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Kontakta oss för mer information (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Från 32 900 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Bli diplomerad upphandlare

Att hos SIPU diplomera sig som upphandlare är nyckeln till att förbättra och bekräfta din kompetens inom inköp och upphandling. Det öppnar dörrar till ökad expertis, stärker förtroendet hos affärspartners och ger dig verktygen för framgångsrika och effektiva upphandlingsprocesser.

Varför diplomera sig som upphandlare?


Som diplomerad upphandlare får du ett intyg på din kompetens och kan känna dig tryggare och säkrare i din yrkesroll, samt få din professionella kunskap dokumenterad för nuvarande och kommande arbetsgivare.

Ladda ner broschyren och läs mer! 

Ladda ner broschyr

Kursinnehåll

Diplomeringens innehåll


För att bli diplomerad upphandlare hos SIPU behöver du gå tre utbildningar och sedan skriva godkänt på tentamen. Utbildningarna kan spridas ut under en längre tid, dock högst under 3 år

Offentlig upphandling – grund (3 dagar)


Under vår grundutbildning i offentlig upphandling får du de grundläggande kunskaperna du behöver för att lyckas med dina upphandlingar, genom alla steg i processen. Du lär dig om lagens uppbyggnad såväl som det praktiska genomförandet från behovsanalys till avtalsuppföljning.

Offentlig upphandling – fördjupning (3 dagar)


Här får du fördjupa dina kunskaper i upphandlingens viktigaste moment. Lär dig om bland annat tröskelvärden, beräkning av upphandlingens värde, upphandlingsförfaranden, kravställning, ramavtal och utvärdering av anbud.

Välj fritt bland upphandlingsutbildningar


Hållbar upphandling, Direktupphandling – tillåtna inköp och affärsmässiga avtal, Förhandling i offentlig upphandling, Kravställning inom offentlig upphandling, Utvärderingsmodeller vid offentlig upphandling, Avtal – utformning och tillämpning, Avtalsförvaltning i praktiken.

Om tentamen


För att klara diplomeringstentamen behöver du ha god kunskap gällande utbildningsinnehållet från grund- samt fördjupningsutbildningen. Vi rekommenderar därför att du repeterar dina kunskaper genom att noga gå igenom innehållet i utbildningsmaterialet och dina egna anteckningar från utbildningarna. Under tentamen för att bli diplomerad har du tillgång till LOU men vi rekommenderar även att du noga läser på lagstiftningen och snabbt lär dig att hitta i lagen innan tentamenstillfället.

Kursledare

Möt våra utbildningsledare

SIPU arbetar med mycket välrenommerade och kvalificerade utbildningsledare. Nedan ser du vilka utbildningsledare du möter under diplomeringsprogrammet och en kort biografi om vardera. 

Cecilia Törnborg Myhre

Cecilia arbetar som huvudregistrator i en kommun i Östergötland. Hennes engagemang för att förbättra kunskapsnivån inom området återspeglas tydligt i hennes dubbla roll som praktiker och utbildare. Hennes utmärkta förmåga att förmedla kunskap och engagera utbildningsdeltagare har resulterat i högsta nöjdhet bland deltagarna.

Sophia Ulfstedt

Sophia koordinerar flertalet av SIPU:s utbildningar under området registratur samt ärendehantering och hennes mångsidiga kunskaper och expertis har gjort henne till en mycket uppskattad utbildningsledare och hon delar generöst med sig av sina insikter.

Gabriella Grindbo

Gabriella är diplomerad registrator med lång erfarenhet av arbete inom den offentliga sektorn. Hon arbetar som registrator och arkivsamordnare i ett kommunalt bolag och bidrar aktivt till att förbättra kunskapsnivån inom området med finaste recensioner.

Anette Schierbeck

Anette är jurist och har lång erfarenhet från offentlig förvaltning. Hon arbetar som enhetschef vid Kammarkollegiet, har tidigare varit enhetschef vid Statens institutionsstyrelse och Rikspolisstyrelsen, arbetat på domstol och inom kriminalvården. Hennes förmåga att göra OSL tillgängligt och intressant resulterar i en mycket nöjd och motiverad grupp.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

Kontakta oss för mer information

  • Företagsanpassad utbildning
  • Stockholm

Kontakta oss för mer information

  • Företagsanpassad utbildning
  • Distans

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Diplomerad Upphandlare, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
SIPU
Convendum
Fleminggatan 18
112 26 Stockholm

SIPU

Vi skapar utbildningar för dig inom offentlig sektor – utifrån ditt behov av kompetensutveckling. Med en omfattande utbildningskatalog, framförallt för offentlig sektor, genomför vi cirka 300 utbildningar om året. Vi har över 40 års erfarenhet som utbildningsleverantör. Utbildningarna genomförs som öppna digitala...

Läs mer om SIPU och visa alla utbildningar.

Highlights