Förhandling i offentlig upphandling

SIPU, Distans (+1 orter)
Längd
2 dagar
Pris
11 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
11 april, 2024 (+3 kursstarter)
Utbildningsform
Onlineutbildning, Företagsanpassad utbildning
Längd
2 dagar
Pris
11 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
11 april, 2024 (+3 kursstarter)
Utbildningsform
Onlineutbildning, Företagsanpassad utbildning
Från 11 500 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Förhandling i offentlig upphandling

Utbildningen lär dig om att använda affärsverktyget förhandling i offentlig upphandling. Öka din kunskap om förhandlingsfasen för att få fler fullständiga anbud, en bättre konkurrens och bra affärer. Få kännedom och större insikt om att förhandla om såväl pris som kvalitet i upphandlingsdokumenten.

Tre skäl till att delta:

 • Lär dig göra bättre affärer genom att använda dig av förhandling i LOU-upphandlingar
 • Få insikt i hur förhandling kan bidra till träffsäkra avtal
 • Fördjupa dina kunskaper om hur du praktiskt kan gå tillväga i förhandlingssituationen

Förhandling som affärsverktyg – för en lyckad offentlig upphandling

Vi ger dig kunskap och verktyg att förhandla med stöd av lagstiftningen när du är i en upphandlingsprocess. Under denna fördjupande utbildning ökar du dina kunskaper gällande förhandlingens förutsättningar och genomförande. Du kommer att få möjlighet att diskutera både utmaningar och möjligheter med förhandlat förfarande och bli säkrare i din yrkesroll vid förhandling inom LOU.

Genom en bra förhandling får du som arbetar med upphandlingar möjlighet att skapa framgångsrika affärer och träffsäkra avtal. På utbildningen får du praktiska exempel på tillvägagångssätt i olika typer av förhandlingar och du får verktyg för att kunna ta ytterligare steg framåt i rollen som upphandlare eller kravställare. 

Kommande kursstarter

Välj mellan 3 kursstarter

11 april, 2024

 • Onlineutbildning
 • Distans

18 november, 2024

 • Onlineutbildning
 • Distans

Kontakta oss för mer information

 • Företagsanpassad utbildning
 • Sverige

Målgrupp

Utbildning för dig som: 

både har god kunskap och praktisk erfarenhet av upphandling. Utbildningen bygger på och fördjupar SIPUs fördjupningsutbildning, men du kan även gå denna utbildning separat.

Kursinnehåll

Varför förhandla

 • Vägval, vilka fördelar finns med förhandling?
 • På vilket sätt kan förhandling leda till bättre affärer?
 • När får vi genomföra förhandlade förfaranden?

Förhandlingsmetodik

 • Vad kan vi förhandla om, möjligheter och begränsningar
 • Att skapa förutsättningar för förhandling i upphandlingsdokumenten

Förhandlingsfasen

 • Förhandlingsstrategier
 • Förhandlingssituationen

Upplägg

Tid:

kl. 9.00-15.30 vardera dag

Vid bokning kommer du att få ytterligare instruktioner och inloggningsuppgifter.

Övningar och erfarenhetsutbyte

Utbildningen ger dig chansen att genom övningar och erfarenhetsutbyte med vår utbildningsledare och andra erfarna upphandlare lära dig hur du kan lyckas ännu bättre med dina affärer. Ta möjligheten att öka din kompetens kring förhandling vid offentlig upphandling.

Digitalt klassrum – med känslan av att du är på plats

Gå en hel utbildning och tillgodogör dig viktig kompetensutveckling utan att behöva resa! Som deltagare är du uppkopplad till ett digitalt klassrum där du följer föreläsningar, kan ställa frågor och diskutera med utbildningsledare och andra deltagare. Vi på SIPU visar dig vägen till det digitala klassrummet och hjälper dig med eventuella ljud/bild-inställningar för att du ska kunna vara med på bästa sätt.

I våra digitala klassrum har du självklart lika bra möjlighet att delta interaktivt som i fysiska klassrum. Du kommer att kunna ställa dina frågor till våra ledande experter och och andra deltagare via både chat-funktion och mikrofon. När det tillämpas kommer du kunna delta i reflektionsövningar och gruppuppgifter i det digitala klassrummet eller i separata digitala grupprum, där du kan dela och skapa material tillsammans med andra. Vid bokning kommer du att få ytterligare instruktioner och inloggningsuppgifter.

Kursledare

Heidi Karlander är senior affärsrådgivare och jurist. Hon har arbetat med upphandling sedan 2003. Hon arbetar med att stödja och vägleda upphandlande myndigheter och enheter att genomföra affärsmässiga och korrekta upphandlingar. Heidi har lång erfarenhet av komplexa upphandlingsprojekt av varor och  tjänster både inom ramen för LOU och LUF.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Förhandling i offentlig upphandling, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
SIPU
Convendum
Fleminggatan 18
112 26 Stockholm

SIPU

Vi skapar utbildningar för dig inom offentlig sektor – utifrån ditt behov av kompetensutveckling. Med en omfattande utbildningskatalog, framförallt för offentlig sektor, genomför vi cirka 300 utbildningar om året. Vi har över 40 års erfarenhet som utbildningsleverantör. Utbildningarna genomförs som öppna digitala...

Läs mer om SIPU och visa alla utbildningar.

Highlights