Gör vår undersökning om kompetensutveckling för chansen att vinna en helt gratis utbildning från Keystone Production!

Framgångsrik översiktsplanering

SIPU, Distans
Längd
2 dagar
Längd
2 dagar
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Framgångsrik översiktsplanering

Framgångsrik översiktsplanering

Behöver du uppdatera dig på de nya reglerna för översiktsplanering? Ta del av de senaste förändringarna som påverkar ditt arbete och ta del av konkreta verktyg för att säkerställa en strategisk och kontinuerlig översiktsplan. Boka din plats.

Fem anledningar att gå utbildningen i översiktsplanering:

 • Fördjupa dig i översiktsplaneringens komplexa uppgifter
 • Ta del av goda exempel och välfungerande arbetssätt
 • Lär dig hur du skapar en aktuell översiktsplan
 • Ställ dina frågor till våra kompetenta utbildningsledare
 • Diskutera utmaningar med branschkollegor

Fördjupa dig i översiktsplaneringens svåra avväganden

På denna utbildning fokuserar vi på några av de svåraste uppgifterna med översiktsplanering. Utbildningen ger dig verktyg för att nå god implementering, synliggöra kommunens visioner och samtidigt skapa aktualitet. 

Du lär dig hantera utmaningen i att ta hänsyn till balansen mellan exploatering och bevarande, kraven på miljöbedömning och miljökonsekvensbeskrivning, såväl som ett allt mer digitaliserat samhälle där information förväntas finnas tillgänglig för alla. 

Genom interaktivitet, övningar och exempel får du möjlighet att diskutera olika utmaningar med översiktsplanering, med målet att du ska lära dig hur du skapar en tydlig och aktuell översiktsplan.

Bokningsregler

Besök vår webbplats för att ta del av våra bokningsregler.

Program

Nå framgång i en kontinuerlig översiktsplanering

Strategisk översiktsplanering

 • Så gör du en heltäckande översiktsplan som samtidigt är lättarbetad
 • Hur bör översiktsplanen förankras för bäst genomslag?

 Digital process och verktyg

 • Hur skapar ni en pedagogisk och användarvänlig digital produkt?
 • Hur kan ni åstadkomma en resurseffektiv process?

 Kontinuerlig översiktsplanering

 • Hur arbeta kontinuerligt med översiktlig planering?

 Miljöbedömning och miljökonsekvensbeskrivning

 • Hur ska miljökonsekvensbeskrivningar (MKB) avgränsas?
 • Så kan ni jobba med MKB kontinuerligt under framtagande
 • Hur ska MKB integreras i översiktsplanen för bäst effekt?
 • Vilken nivå ska bedömningen ligga på?

 Medborgardialog under framtagande

 • Hur når du ut och engagerar medborgare?
 • Hur skapar du en rimlig förväntan på vad som kan påverkas vid dialog?

Målgrupp

Utbildningen är för dig som arbetar med översiktsplanering, exempelvis som samhällsstrateg, samhällsplanerare, översiktsplanerare, planarkitekt, planingenjör, utvecklingsledare eller miljö- och byggchef.

Upplägg

Gå en hel utbildning och tillgodogör dig viktig kompetensutveckling utan att behöva resa! Som deltagare är du uppkopplad till ett digitalt klassrum där du följer föreläsningar, kan ställa frågor och diskutera med utbildningsledare och andra deltagare via både chat-funktion och mi​krofon.  Reflektionsövningar och gruppuppgifter sker i det digitala klassrummet eller i separata digitala grupprum, där du kan dela och skapa material tillsammans med andra. 

SIPUs utbildningar i digitalt klassrum har ofta något kortare dagar, fler korta pauser och om flera dagar kan dessa utspritt – allt för att skapa bästa möjliga lärmiljö för dig som deltagare!

Tid & plats

Dag 1: Kl. 09:30 – 15:00
Dag 2: Kl. 09:30 – 15:00

Erbjudande

Kursledare

Josefin Kofoed Schröder har landskapsarkitektexamen från SLU med inriktning mot planering och har arbetat med miljö- och hållbarhetsbedömningar inom översikts- och detaljplanering i många år. Hon arbetar som konsult i roller som projektledare och kvalitetsgranskare, men har även ett förflutet som lärare på SLU. Josefin drivs av att skapa arbetsprocesser som främjar att miljö- och hållbarhetsfrågor blir en integrerad del i planeringen.

Lina Malm är utbildad planeringsarkitekt vid Blekinge Tekniska Högskola och har många års erfarenhet av att arbeta kommunalt och privat med översiktlig planering, detaljplanering, analyser och utredningar. Lina har därmed mycket god förståelse för mål- och strategistyrt arbete, metoder, processer och dialoger i olika skeden. Lina har kunskap om och erfarenhet av att arbeta med hållbarhetsfrågor med fokus på sociala frågor i den fysiska planeringen.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Framgångsrik översiktsplanering, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
5/5
Kursdeltagare
12 dec 2019

Mycket bra föreläsning och kompetent person. Kunnig inom sitt område och föreläsningen var på rätt nivå. Den förklarade grunderna men fördjupade samtidigt kunskapen och gav bra ...

Visa mer
5/5
Kursdeltagare
11 dec 2019

Fått en förståelse för sammanhanget och komplexiteten i delar av processen. Även fått ta del av erfarenheter bland kursledarna men även med kursdeltagarna med goda referensexemp...

Visa mer
SIPU
Convendum
Fleminggatan 18
112 26 Stockholm

SIPU

Vi skapar utbildningar för dig inom offentlig och privat sektor – utifrån ditt behov av kompetensutveckling. Med en omfattande utbildningskatalog, framförallt för offentlig sektor, genomför vi cirka 300 utbildningar om året. Vi har över 45 års erfarenhet som utbildningsleverantör. Utbildningarna genomförs...

Läs mer om SIPU och visa alla utbildningar.

Highlights