Visa utbildning.se som: Mobil

Framgångsrik översiktsplanering

SIPU
Kort om utbildningen
2 dagar
7 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-04-19 09:00 - Distans
Onlineutbildning
   
Distans
Framgångsrik översiktsplanering

Kursbeskrivning

Utbildning i Framgångsrik översiktsplanering

Sedan 1 april 2020 gäller nya regler för översiktsplanering. Delta på utbildningen för att ta del av de senaste förändringarna som påverkar ditt arbete och ta del av konkreta verktyg för att säkerställa en strategisk och kontinuerlig översiktsplan.

Uppdatera dig på de nya reglerna för översiktsplanering som gäller från 1 april 2020

På denna utbildning fokuserar vi på några av de svåraste uppgifterna med översiktsplanering. Utbildningen ger dig verktyg för att nå god implementering, synliggöra kommunens visioner och samtidigt skapa aktualitet. Du lär dig hantera utmaningen i att ta hänsyn till balansen mellan exploatering och bevarande, kraven på miljöbedömning och miljökonsekvensbeskrivning, såväl som ett allt mer digitaliserat samhälle där information förväntas finnas tillgänglig för alla. Genom interaktivitet, övningar och exempel får du möjlighet att diskutera olika utmaningar, med målet att du sk lära dig hur du skapar en tydlig och aktuell översiktsplan.

Fem anledningar att gå utbildningen i översiktsplanering:

 • Fördjupa dig i översiktsplaneringens komplexa uppgifter
 • Ta del av goda exempel och välfungerande arbetssätt
 • Lär dig hur du skapar en aktuell översiktsplan
 • Ställ dina frågor till våra kompetenta utbildningsledare
 • Diskutera utmaningar med branschkollegor

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Du som arbetar med översiktsplanering, exempelvis som samhällsstrateg, samhällsplanerare, översiktsplanerare, planarkitekt, planingenjör, utvecklingsledare eller miljö- och byggchef.

Program

Nå framgång i en kontinuerlig översiktsplanering

Strategisk översiktsplanering

 • Så gör du en heltäckande översiktsplan som samtidigt är lättarbetad
 • Hur bör översiktsplanen förankras för bäst genomslag?

 Digital process och verktyg

 • Hur skapar ni en pedagogisk och användarvänlig digital produkt?
 • Hur kan ni åstadkomma en resurseffektiv process?

 Kontinuerlig översiktsplanering

 • Hur arbeta kontinuerligt med översiktlig planering?

 Miljöbedömning och miljökonsekvensbeskrivning

 • Hur ska miljökonsekvensbeskrivningar (MKB) avgränsas?
 • Så kan ni jobba med MKB kontinuerligt under framtagande
 • Hur ska MKB integreras i översiktsplanen för bäst effekt?
 • Vilken nivå ska bedömningen ligga på?

 Medborgardialog under framtagande

 • Hur når du ut och engagerar medborgare?
 • Hur skapar du en rimlig förväntan på vad som kan påverkas vid dialog?

Upplägg

Gå en hel utbildning och tillgodogör dig viktig kompetensutveckling utan att behöva resa! Som deltagare är du uppkopplad till ett digitalt klassrum där du följer föreläsningar, kan ställa frågor och diskutera med utbildningsledare och andra deltagare via både chat-funktion och mi​krofon.  Reflektionsövningar och gruppuppgifter sker i det digitala klassrummet eller i separata digitala grupprum, där du kan dela och skapa material tillsammans med andra. 

SIPUs utbildningar i digitalt klassrum har ofta något kortare dagar, fler korta pauser och om flera dagar kan dessa utspritt – allt för att skapa bästa möjliga lärmiljö för dig som deltagare!

Tid & plats

Dag 1: Kl. 09:00 – 14:30
Dag 2: Kl. 09:00 – 14:30

Kursledare

Josefin Kofoed Schröder har landskapsarkitektexamen från SLU med inriktning mot planering och har arbetat med miljö- och hållbarhetsbedömningar inom översikts- och detaljplanering i många år. Hon arbetar som konsult i roller som projektledare och kvalitetsgranskare, men har även ett förflutet som lärare på SLU. Josefin drivs av att skapa arbetsprocesser som främjar att miljö- och hållbarhetsfrågor blir en integrerad del i planeringen.

Lina Malm är utbildad planeringsarkitekt vid Blekinge Tekniska Högskola och har många års erfarenhet av att arbeta kommunalt och privat med översiktlig planering, detaljplanering, analyser och utredningar. Lina har därmed mycket god förståelse för mål- och strategistyrt arbete, metoder, processer och dialoger i olika skeden. Lina har kunskap om och erfarenhet av att arbeta med hållbarhetsfrågor med fokus på sociala frågor i den fysiska planeringen.

Minna Jersenius har examen Civilingenjör Arkitektur med inriktning stadsbyggnad från Luleå Tekniska Universitet. Minna har erfarenhet av arbete med planering på olika nivåer, stadsbyggnadsanalyser i tidigt skede, dialogprocesser samt arbete med grafisk design. Minna har kunskaper inom digitala verktyg och processer. Tillsammans med ett flertal kommuner har hon arbetat med framtagande och presentation av översiktsplaner i digitalt format.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Framgångsrik översiktsplanering, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

SIPU

SIPU

Vi skapar utbildningar för dig inom offentlig sektor – utifrån ditt behov av kompetensutveckling. Med en omfattande utbildningskatalog, framförallt för offentlig sektor, genomför vi cirka 300 utbildningar om året. Vi har idag närmare 40 års erfarenhet som utbildningsleverantör. Utbildningarna genomförs som...


Läs mer om SIPU och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

SIPU

Dalagatan 7
104 30 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Framgångsrik översiktsplanering!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 2239 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Framgångsrik översiktsplanering från SIPU, fyll i dina uppgifter:

Liknande utbildningar