Visa utbildning.se som: Mobil

Exploateringsekonomi i kommun

SIPU
Kort om utbildningen
2 dagar
9 800 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-08-27 09:00 - Stockholm
Stockholm
Öppen utbildning
Kommande starter
Stockholm
2019-08-27 09:00  
9 800 SEK
2019-10-02 09:00  
9 800 SEK

Kursbeskrivning

Rättvisande exploateringsekonomi

Behovet av exploatering i kommun har ökat under de senaste åren. Att planera för en exploatering är en omfattande process som inkluderar flera centrala delar som måste bli korrekt utförda, däribland den ekonomiska planeringen och redovisningen.

Ekonomin vid en exploatering väcker många frågor som det är upp till dig som ekonom, ingenjör, eller projektledare att ge svar på. För att du ska kunna leverera ett bra underlag krävs tydliga rutiner för hållbar kalkylering och budgetering som ger en rättvisande bild av projektets ekonomiska omfattning. Då kan politiker och andra tjänstemän fatta välgrundade beslut – och redovisningen blir korrekt utförd.

Goda exempel på värdering och exploateringsredovisning

Under denna kurs stärker du dina kunskaper om alla de delar som styr och påverkar ekonomin vid exploatering så att du kan känna dig tryggare i din yrkeskompetens. Vi börjar med en genomgång av grunderna i PBL och miljöbalken som påverkar ekonomin. Därefter tar du del av tydliga modeller och rutiner som underlättar samt säkerställer befogade kalkyler och budgetar som stämmer väl överens med utfallet. Kursen avslutas med en gedigen genomgång av exploateringsredovisning.

Under kursdagarna blandas föreläsning med workshopövningar och diskussioner för att du som deltagare ska kunna få svar på just de utmaningar som uppstår i din kommun.

Fördjupa dina kunskaper om:

  • Genomförbar kalkylering och budgetering
  • Hur får du projektet bärande ekonomiskt?
  • Kommunicera den ekonomiska planen så rätt beslut kan tas
  • Lagstiftning och riktlinjer som styr exploateringsekonomin
  • Kommunala överväganden och faktorer som påverkar exploateringsekonomin
  • Korrekt redovisning utifrån aktuella lagar och rekommendationer
  • Grunderna i PBL och miljöbalken som påverkar ekonomin

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som arbetar med ekonomi vid exploatering, t.ex. i rollen som ekonom, controller eller redovisningsansvarig. Även du som kommer i kontakt med exploateringsekonomi bl.a. som exploateringsingenjör, projektledare och chef på teknisk- eller samhällsbyggnadsförvaltning har nytta av kursen. Det är en fördel om både ekonom och tekniskt kunnig medverkar tillsammans på kursen.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Exploateringsekonomi i kommun, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

SIPU

SIPU

SIPU

SIPU (tidigare Statens institut för personalutveckling) är ett utbildnings- och konsultföretag som arbetar med utveckling av myndigheter, företag och organisationer.  Med ett omfattande kursutbud, framförallt för offentlig sektor, genomför vi cirka 300 kurser om året. Vi har idag närmare 40 års erfarenhet...


Läs mer om SIPU och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

SIPU

Dalagatan 7
104 30 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Exploateringsekonomi i kommun!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 2149 recensioner.
Alla recensioner för arrangören