Visa utbildning.se som: Mobil

Diarieföring och OSL – repetitionsdag för registratorer

SIPU
Kort om utbildningen
1 dag
4 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-11-15 09:00 - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

Diarieföring och OSL – repetitionsdag för registratorer

Ta chansen att repetera de viktigaste kunskaperna du behöver inom diarieföring och offentlighet och sekretess för registratorer.

Som registrator är det viktigt att du håller dig uppdaterad om de viktigaste momenten inom diarieföring och bestämmelserna i offentlighets- och sekretesslagen (OSL) för registratorer. Var det en längre tid sedan du gick SIPUs utbildningar och vill fräscha upp dina kunskaper? Eller är det snart dags att skriva tentamen för att bli diplomerad registrator genom SIPU?

För dig har vi därför skapat den här repetitionsdagenså att du får chansen att repetera de viktigaste momenten inom diarieföring och bestämmelser i OSL för registratorer. Målet är att du ska känna dig ännu säkrare på dina kunskaper inom diarieföring och OSL. Har du även deltagit på de tre obligatoriska utbildningarna och har som mål att skriva tentamen för att bli diplomerad registrator så kan detta vara en bra uppsamlingsdag för att repetera viktiga delar.

Förbered dig inför tentamen för att bli diplomerad registrator

För att bli diplomerad registrator skriver du en digital tentamen under 4h på ett utsatt datum – efter att ha genomgått nedan SIPU utbildningar. Det finns två tentamenstillfällen per år.

 • Diarieföring – grund (3 dgr)
 • Diarieföring – fördjupning (2 dgr)
 • Offentlighet och sekretess för registratorer (2 dgr)
 • Alternativ till ovan spår:Diarieföring – för erfarna registratorer (4 dgr)

Läs mer på vår webblats sipu.se om hur du kan diplomera dig som registrator genom SIPU.

Denna repetitionsdag i diarieföring och OSL för registratorer ger dig möjligheten att repetera dina kunskaper från ovan utbildningar och även ställa dina frågor till våra utbildningsledare. Målsättningen är att du ska känna dig väl förberedd inför tentamenstillfället.

Tre anledningar att delta på repetitionsdagen:

 • Du får chansen att repetera de viktigaste momenten inom diarieföring
 • Du får möjlighet att påminna dig om de viktigaste delarna av OSL för registratorer
 • Ställ dina frågor till våra kunniga utbildningsledare – kom väl förberedd inför tentamen

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

För att få genomföra utbildningen finns inga formella förkunskapskrav men utbildningen är anpassad för dig som gått våra utbildningar i diarieföring samt offentlighet och sekretess för registratorer och som vill repetera dina kunskaper. Som ett resultat av repetitionsdagen är vår förhoppning att du ska känna dig ännu säkrare i din yrkesprofession inom diarieföring och offentlighet och sekretess. För dig som valt och är behörig att skriva tentamen diplomerad registrator är målet att du ska känna dig än mer förberedd.

Innehåll

Repetition av de viktigaste kunskaperna inom diarieföring med Jan AppelquistLär dig begreppen

 • Ärende – Händelse
 • Akt – Handling
 • Registrering – Diarieföring

Detta ska diarieföras

 • Urval
 • Alternativ

Registratorns roll på en myndighet

 • Stöd till verksamheten
 • Styrdokument
 • Informationshantering

Repetition av de viktigaste kunskaperna inom offentlighet och sekretess för registratorer med Anette Schierbeck

 • Offentlighetsprincipen
 • Allmän handling
 • Sekretessregler
 • Sekretessbrytande regler
 • Utlämnande av allmän handling

Upplägg

Gå en hel utbildning och tillgodogör dig viktig kompetensutveckling utan att behöva resa! Som deltagare är du uppkopplad till ett digitalt klassrum där du följer föreläsningar, kan ställa frågor och diskutera med utbildningsledare och andra deltagare via både chat-funktion och mi​krofon.  Reflektionsövningar och gruppuppgifter sker i det digitala klassrummet eller i separata digitala grupprum, där du kan dela och skapa material tillsammans med andra. 

SIPUs utbildningar i digitalt klassrum har ofta något kortare dagar, fler korta pauser och om flera dagar kan dessa utspritt – allt för att skapa bästa möjliga lärmiljö för dig som deltagare!

Tid & plats

Tid: 9.00-15.00 Online

Kursledare

Jan Appelquist är arkivarie med mångårig erfarenhet som konsult och utbildare. Han har ansvarat för SIPU:s utbildningar om arkivering och diarieföring sedan 1986, och leder diarieförings- och arkiveringsutbildningar på grund-, fördjupnings- och diplomeringsnivå samt diarieförings och arkiveringsutbildningar för chefer. Jan är också ansvarig för och leder olika utbildningar om dokumenthantering. Han genomför ofta uppdragsutbildningar på olika statliga och kommunala myndigheter samt är författare till boken Dokumenthantering i informationsförvaltningen – en handbok.

Anette Schierbeck är jurist och har lång erfarenhet från offentlig förvaltning. Hon arbetar som enhetschef vid Kammarkollegiet, har tidigare varit enhetschef vid Statens institutionsstyrelse och Rikspolisstyrelsen, arbetat på domstol och inom kriminalvården. Anette har även varit förordnad som statens representant i ett flertal olika styrelser. Anette är en mycket uppskattad utbildare i t.ex. förvaltningsrätt, socialrätt, offentlighet och sekretess och får ständigt högsta betyg från deltagarna på SIPU:s utbildningar.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Diarieföring och OSL – repetitionsdag för registratorer, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

SIPU

SIPU

Vi skapar utbildningar för dig inom offentlig sektor – utifrån ditt behov av kompetensutveckling. Med en omfattande utbildningskatalog, framförallt för offentlig sektor, genomför vi cirka 300 utbildningar om året. Vi har idag närmare 40 års erfarenhet som utbildningsleverantör. Utbildningarna genomförs som...


Läs mer om SIPU och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

SIPU

Dalagatan 7
104 30 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Diarieföring och OSL – repetitionsdag för registratorer!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 2356 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Diarieföring och OSL – repetitionsdag för registratorer från SIPU, fyll i dina uppgifter: