Visa utbildning.se som: Mobil

Olycks- & händelseutredning med MTO-perspektiv - steg 1

MTO Säkerhet AB
Kort om utbildningen
Nästa tillfälle: Kontakta oss! - Sverige
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

Olycks- och händelseutredning MTO Säkerhet AB

Att lära av olyckor och andra händelser för att förbättra säkerheten i organisationer och företag

Lär dig vilka delar som ingår i en olycks- och händelseutredning, få en förståelse för begrepp och hur du som mottagare av en utredning även kan avgöra om utredningen håller tillräckligt hög kvalitet. Genom ökad förståelse för utredningens innehåll kan effektiva åtgärder tas fram och lärande skapas.

Målgrupp

Utbildningen riktar sig till beställare av utredningar, chefer och andra personer som har ansvar för att utredningar utförs och tar emot resultatet från utredningar samt till utredare som utför olycks- och händelseutredningar med MTO-perspektivet för att ge en grund att bygga vidare på.

Kursinnehåll

Utbildningen ger dig en grundläggande förståelse för det övergripande flödet i olycks- och händelseutredningar, vilka delar som ingår samt förståelse för de olika begrepp som används inom utredningsarbetet. Du får kunskaper om lärande i organisationer och lär dig hur MTO-perspektivet används i olycks- och händelseutredningar. Genom dessa kunskaper lär du dig även hitta bakomliggande orsaker vilket är en förutsättning för att ta fram effektiva åtgärder.

Upplägg

Den här utbildningen ger en introduktion till metodiken för olycks- och händelseutredningar med MTO-perspektiv. Utbildningen innefattar både teori och praktiska övningar och innehåller även vår MTO-utbildning - anpassad till just olycks- och händelseutredning.

Mat & logi

I kursavgiften ingår kursmaterial samt lunch, för- och eftermiddagsfika. 

Kursledare

Sara Petterson, fil mag i ergonomi och MTO-expert är kursansvarig kursledare för den här kursen.

Marcus Lavin, fil dr i psykologi och MTO-expert, kursleder MTO-utbildningen under första kursdagen.

Examen, diplom m.m.

Efter genomgången kurs erhåller du ett intyg som bekräftelse på dina kunskaper. 

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Olycks- & händelseutredning med MTO-perspektiv - steg 1, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

MTO Säkerhet AB

MTO Säkerhet AB

Välkommen till MTO Säkerhet AB

Vi på MTO Säkerhet AB har spetskompetens och lång erfarenhet av att utveckla säkerhet, arbetsmiljö och effektivitet. Vi tar utgångspunkt i människans och organisationens förutsättningar för att skapa ett bra samspel mellan människa, teknik och organisation och skapar hållbara säkerhetskulturer...


Läs mer om MTO Säkerhet AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

MTO Säkerhet AB

Hornsbruksgatan 19
104 62 Stockholm Stockholms län

 Visa telefonnummer

Recensioner
Bli den första att recensera Olycks- & händelseutredning med MTO-perspektiv - steg 1!