Visa utbildning.se som: Mobil

MTO-utbildning - säkerhet och effektiv utveckling genom samverkan M-T-O

MTO Säkerhet AB
Kort om utbildningen
1 dag
5 500 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Anmäl intresse för mer information. - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

MTO-utbildning klassrum

Utveckla dina kunskaper om samspelet Människa-Teknik-Organisation och hur det kan användas för att utveckla säkerhetsarbetet

Kunskap och förståelse för hur människor, teknik och organisation samverkar är en viktig förutsättning för att kunna skapa en säker och effektiv verksamhet. 

Målgrupp

Alla som är intresserade av hur människan, tekniken och organisationen behöver kunna samverka för att uppnå en säker utveckling och skapa effektiva arbetssätt har nytta av att gå den här utbildningen. Utbildningen riktar sig både till dig som är medarbetare, chef och arbetsledare.

Inga förkunskaper krävs.

Kursinnehåll

Utbildningen ger kunskaper inom området MTO med fokus på förbättrad systemsäkerhet och varför det är viktigt att ta hänsyn till samverkan i den egna verksamheten.

Deltagarna får en introduktion i säkerhetskultur men också en inblick i olyckors uppkomst och vad som påverkar människors prestation och säkerhetsbeteende. 

Exempel på kursinnehåll:

  • Samspelet MTO, vad begreppet innebär, hur de olika delarna samverkar och påverkar varandra
  • Hur MTO-perspektivet bidrar i säkerhetsarbetet
  • Varför olyckor inträffar
  • Vad säkerhetskultur är och hur det påverkar verksamheten
  • Vikten av en lärande organisation

Kursmål

  • Utbildningen syftar till att ge ökade kunskaper om hur MTO påverkar säkerhetsarbete och vikten av ta hänsyn till samspelet mellan Människa-Teknik-Organisation. 
  • Du som deltagare får mer förståelse för vad det kan innebära för din verksamhet att utgå ifrån ett MTO-perspektiv i arbetet och vilka gynnsamma effekter som kan uppnås. 
  • Utifrån en ökad kunskap och förståelse om MTO ska chefer, ledare och medarbetare kunna inspirera och motivera andra att arbeta enligt ett MTO-baserat arbetssätt.
  • Utbildningen ger stöd i att kunna beskriva syfte och verksamhetsnytta med MTO-arbete ur ett säkerhetsperspektiv. 

Upplägg

Teori varvas med praktiska exempel och inspirerande gruppdiskussioner. Genom att deltagarna arbetar tillsammans och delar erfarenheter skapas delaktighet och maximal nytta av kursen.

Kurslängd:1 dag

Tid & plats

Vi välkomnar dig till Södermalm i Stockholm. Kurslokalen ligger på gångavstånd från tunnelbanehållplatsen Hornstull. Kursen hålls dagtid 09:00-17.00.

Mat & logi

I kursavgiften ingår kursmaterial samt lunch, för- och eftermiddagsfika.

Kursledare

Marcus Lavin är fil dr i psykologi och MTO-expert och kursansvarig kursledare för den här kursen.

Examen, diplom m.m.

Efter genomgången kurs erhåller du ett intyg som bekräftelse på dina kunskaper, förutsatt att du varit närvarande minst 2/3 av kurstiden. 

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om MTO-utbildning - säkerhet och effektiv utveckling genom samverkan M-T-O, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

MTO Säkerhet AB

MTO Säkerhet AB

Välkommen till MTO Säkerhet AB

Vi på MTO Säkerhet AB har spetskompetens och lång erfarenhet av att utveckla säkerhet, arbetsmiljö och effektivitet. Vi tar utgångspunkt i människans och organisationens förutsättningar för att skapa ett bra samspel mellan människa, teknik och organisation och skapar hållbara säkerhetskulturer...


Läs mer om MTO Säkerhet AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

MTO Säkerhet AB

Hornsbruksgatan 19
104 62 Stockholm Stockholms län

 Visa telefonnummer

Recensioner
Bli den första att recensera MTO-utbildning - säkerhet och effektiv utveckling genom samverkan M-T-O!