Visa utbildning.se som: Mobil

Vi gör just nu en uppföljande undersökning gällande hur COVID-19 har påverkat och fortsätter att påverka hur och om du väljer att gå en utbildning. Vi är så tacksamma om du vill svara på våra frågor. Gå till undersökningen.

CLP och säkerhetsdatablad (SDS)

Intertek Academy
Kort om utbildningen
1 dag
7 200 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-11-26 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Distans, Stockholm

Kursbeskrivning

Har du som hanterar eller säljer kemikalier koll på dina skyldigheter gällande CLP (klassificering, märkning, förpackning) och säkerhetsdatablad (SDS)? Vet du vad som gäller när den nya bilagan till CLP (bilaga VIII) träder i kraft?

Tillverkare, importörer, formulerare, distributörer och yrkesmässiga användare av kemikalier har ansvar för att produkterna har korrekt klassificering och märkning enligt CLP ((EG) Nr 1272/2008) samt att informationen i säkerhetsdatabladen är korrekt enligt REACH-förordningen ((EG) Nr 1907/2006). Kommissionens förordning ((EU) 2017/542) har även introducerat nya regler gällande harmonisering av anmälan till de nationella motsvarigheterna till Giftinformationscentralen inom EU samt krav på märknng av blandningar med Unik formuleringsidentifierare (UFI). 

Under denna utbildning kommer du att lära dig grunderna på hur kemiska produkter ska klassificeras, märkas och förpackas inom EU. Vi går igenom såväl kraven på utformningen av säkerhetsdatablad som praktiska exempel på klassificering och märkning av kemikalier.

Intertek erbjuder även en fördjupningskurs gällande CLP och säkerhetsdatablad anpassad för just dina förutsättningar och behov. Vid intresse, kontakta oss gärna så berättar vi mer.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Utbildningen berör funktioner som har ett ansvar för att krav på säkerhetsdatablad, klassificering och märkning för kemikalier uppfylls, hos exempelvis tillverkare, importörer, formulerare och distributörer av kemiska produkter.

Inga förkunskaper krävs.

Kursinnehåll

  • Kort introduktion till REACH-lagstiftningen
  • Genomgång av kraven på säkerhetsdatablad enligt REACH
  • Genomgång av kraven på klassificering, märkning och förpackning enligt CLP
  • Anmälan till klassificerings- och märkningsregistret
  • Anmälan till nationella giftinformationscentraler
  • Praktiska övningar på klassificering och märkning för rena ämnen och blandningar 

Kursledare

Ubildningen genomförs av personal från Intertek, avdelningen för Kemi Hälsa och Miljö. De är specialiserade på Chemical compliance och arbetar med att hjälpa små till stora företag med att uppfylla kraven i kemilagstiftningar som REACH och RoHS. Samtliga kursledare har ett flertal års erfarenhet av miljöarbete med produkter och håller återkommande utbildningar i REACH, RoHS och WEEE. Det skapar bra möjlighet att hålla utbildningar med de senaste nyheterna och inblick i hur industrin arbetar för att uppfylla kraven.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om CLP och säkerhetsdatablad (SDS), direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Intertek Academy

Intertek Academy

Intertek Academy ger dig verktygen för att kunna tyda regelverk och standarder, utveckla era processer och möta efterfrågan på bästa sätt. Vi erbjuder både öppna och företagsanpassade kurser, utifrån behov. Intertek Academy är en del av Intertek, som är ett av...


Läs mer om Intertek Academy och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Intertek Academy

Torshamnsgatan 43
164 22 Kista

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera CLP och säkerhetsdatablad (SDS)!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 6 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar