Visa utbildning.se som: Mobil

Ekonomi för ledare - Företagsanpassad

Framfot företagsutbildning
Kort om utbildningen
2 dagar
Nästa tillfälle: Vi anpassar datum efter er - Distans
Distans, Rikstäckande
Företagsanpassad utbildning
Kommande starter
Distans
Vi anpassar datum efter er

Sverige
Vi anpassar datum efter er

Kursbeskrivning

Skräddarsydd utbildning som ger resultat 

Med avstamp i en kostnadsfri behovsanalys hjälper vi dig att skapa en praktisk plan som tar er från nuläge till önskat läge. Tillsammans säkerställer vi att er kompetensutveckling blir både rolig och hållbar – vilket på sikt ger ökad lönsamhet, delaktiga medarbetare och större trivsel. Här följer ett exempel på vår öppna utbildning, som kan skräddarsys helt efter era behov. Våga ta steget och bli bäst på det ni gör.

Om utbildningen

En utbildning för dig som vill ha ekonomisk koll och skapa lönsamma avdelningar, verksamheter & projekt från första faktura till bokslut. Passar dig som är chef, projektledare eller har en ledarroll där du har någon form av budgetansvar.

Förutsättningen för en lönsam verksamhet är en välskött ekonomi och som ledare är det av yttersta vikt att ha förståelse för den ekonomiska helheten. Om du är budgetansvarig är det oumbärligt att besitta nödvändiga kunskaper och känna till alla termer och rutiner som rör företagets lönsamhet. Hur gör du kalkyler, hur budgeterar du, hur använder du nyckeltal och, inte minst, hur kan du direkt påverka lönsamheten?

Du får lära dig alla grundläggande termer och ekonomiska grundbegrepp. Utbildninng lär dig även allt från att läsa ekonomiska rapporter och tolka ekonomisk information för att kunna ta rätt beslut till att lägga upp en budget, genomföra den och sedan följa upp den.

Tillsammans med en erfaren och pedagogisk utbildare med erfarenhet av att vara chef, leda större verksamheter och med stor ekonomisk förståelse, får du rätt kunskap för att säkerställa att du har vad som krävs för att långsiktigt leda en ekonomiskt sund verksamhet eller avdelning.

Gå utbildning utan att lämna hemmet

Alla Framfots utbildningar är tillgängliga både fysiskt och på distans. Med vår distanslösning Digiflex får du ta del av precis samma utbildningsinnehåll, dialoger och praktiska case som när du går utbildning på plats hos oss. Under utbildningsdagarna träffar du din utbildare och dina kurskamrater antingen i våra lokaler eller via videolänk. Nyttjar du Digiflex ingår dessutom möjlighet att delta vid ett fysiskt utbildningstillfälle längre fram i tid när det passar dig – om du känner behov av det. Kontakta oss för mer information!

Just nu: räntefri avbetalning i upp till 24 månader för privatkunder.

Alla våra utbildningar går att anpassa. Kontakta oss så hjälper vi er!

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Denna utbildning riktar sig till som har en chefsposition och är ute efter ytterligare kunskap om hur man skapar en långsiktig lönsam verksamhet – från första faktura till bokslut.

Förberedelser innan kursen

Innan kursstart går vi tillsammans igenom vilka behov du har baserat på er organisations verksamhet och din position. Vi analyserar vilka framtida behov du kan komma att få och lägger upp utbildningen på bästa sätt för att du ska få vad du behöver. Du får ta del av förberedande information och material för att du ska få rätt förutsättningar inför utbildningen.

Innehåll:

Ekonomi för ledare ger dig de kunskaper och verktyg du behöver för att bli en ledare med ett stort affärsmässigt förtroende med det vokabulär som behövs. Du får matnyttig teoretisk kunskap och även oumbärliga praktiska exempel samt uppgifter för att försäkra dig om att du ska få en genomgående förståelse för hela den ekonomiska processen.

 • Ekonomiska termer
 • Lönsamhet och hur du kan påverka den
 • Vad som driver lönsamheten i er verksamhet
 • Lägga och följa upp en budget
 • Olika budgetformer
 • Exempelmallar för budgetering och kalkyler
 • Praktiska räkneexempel
 • Att läsa ekonomiska rapporter
 • Nyckeltal och vad de innebär
 • Hitta och ta kontroll över dolda utgifter
 • Skapa säkra ekonomiska rutiner
 • Tolka ekonomisk information
 • Kommunicera bättre med ekonomer
 • Kompetensportalen™
 • Digitalt Ledarnätverk™
 • Litteratur, mallar och checklistor

Upplägg

Tider: 2 dagar
Deltagare: Max 10 per kurs

Efter kursen

Efter utbildningen står du väl rustad för allt som rör ekonomi i din ledarroll. Tips, mallar och kursmaterial finns tillgängligt att ladda ner via din kompetensportal™. Du får även inspiration och idéer via e-post. Du har också support i upp till tre månader så att du kan ställa frågor om du behöver det, ett bollplank i vardagen.

I utbildningen ingår ett års tillgång till Kompetensportalen där du kan hämta mallar och fylla på med kunskap när du behöver. Genom portalen får du tillgång till ett Digitalt Ledarnätverk™ som ger möjlighet till utbyte med kompetenta utbildare och andra deltagare som gått utbildning hos oss.

Investering

Kursen företagsanpassas. Skriv in i fritextfältet att ni är intresserade av en anpassad lösning när du gör en intresseanmälning för att få prisuppgifter.

Video

Framfot Sprint

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Ekonomi för ledare - Företagsanpassad, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Framfot företagsutbildning

I våra utbildningar får du träna praktiskt på det just du behöver för att nå framgång.

Alla Framfots utbildningar är tillgängliga både fysiskt och på distans. Vi vet att all kunskap finns där ute och det mesta har du redan i dig. Hos oss får du därför möjlighet att träna och utvecklas tillsammans med en riktigt...


Läs mer om Framfot företagsutbildning och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Framfot företagsutbildning

Rålambsvägen 17, 19 tr
11259 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Ekonomi för ledare - Företagsanpassad!

Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 1159 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Ekonomi för ledare - Företagsanpassad från Framfot företagsutbildning, fyll i dina uppgifter: