Ekonomi för icke-ekonomer & affärsmannaskap

Längd
2 dagar
Längd
2 dagar
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Affärsmannaskap och grundläggande ekonomi för de som har roller med uppgift att stötta och utveckla personer och organisationer, men som inte har en bakgrund som ekonomer.

Utbildningen ger en större förståelse för grundläggande ekonomi, nyckeltalsanalys (ex marginal, omsättningshastighet och lönsamhet) och en bredare förståelse för hur de olika delarna i en organisation hänger ihop. 

Utbildningen är interaktiv där deltagarna i mindre grupper leder ett fiktivt företag under en period av ”tre år” (varje spelår är ca 2-3 timmar under utbildningen) fattar avgörande beslut för att öka företagets effektivitet och lönsamhet. 

Allt sker i konkurrens med andra grupper som leder motsvarande företag med samma uppgift - att utveckla det bästa företaget på marknaden.

Beslutsfattandet i ”ledningsgrupperna” varvas med feedbackpresentationer efter varje spelår på fattade beslut och hur de står sig i konkurrensen. Vidare med teori- och diskussionspass. De nya kunskaperna används sedan under nästpåföljande spelår.

Som grund för utbildningen används en av företaget Expomedias affärssimuleringar.

Utbildningen genomförs under två dagar på distans (Zoom).

Referenser

”Jag känner mig mycket tryggare i att läsa, förstå och tolka innehållet i en årsredovisning. Gillade verkligen det interaktiva upplägget på kursen också.”

”Jättebra blandning av teori och praktik! Engagerade och pedagogiska föreläsare. Jag känner mig väldigt mycket mer kunnig och trygg vad gäller företagsekonomi.”

”Mycket roligt att tävla mot andra deltagare och "företag". Tävlingsmomentet skapade stort engagemang. Gillade också att vi varvade arbetet i grupperna med ”verkliga” analyser av "riktiga bolag". Vi fick omsätta kunskaperna både i affärssimuleringen (spelet) och i diskussions- och föreläsningspassen.”

Målgrupp

Utbildningen är framtagen exklusivt för de personer som har roller med uppgift att stötta och utveckla personer och organisationer.

Kursledare

Kursledare är Fredrik Hoël från Solid Affärscoaching med lång erfarenhet av både individ- och organisationsutveckling & Mårten Eklund från företaget Expomedia med lång erfarenhet av interaktiva utbildningar inom affärsmannaskap och ekonomi med hjälp av affärssimuleringar och företagsspel. 

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Ekonomi för icke-ekonomer & affärsmannaskap, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Solid AffärsCoaching
Sickla Allé 5
131 65 Nacka

Utbildat över 200 kursdeltagare till Internationellt Certifierade Affärscoacher sedan starten 2008

Solid AffärsCoaching startades av Gunnar Kihlblom för att erbjuda coaching av ledare och andra nyckelpersoner och som ser både till dessa individers situation och till verksamhetens utmaningar. Sedan 2008 erbjuder företaget utbildningar i AffärsCoaching och har sedan dess utbildat över...

Läs mer om Solid AffärsCoaching och visa alla utbildningar.

Highlights