Gör vår undersökning om kompetensutveckling för chansen att vinna en helt gratis utbildning från Keystone Production!

Ekonomi- och verksamhetsstyrning

FAR, i Stockholm (+1 orter)
Längd
14 timmar
Pris
13 100 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
7 oktober, 2024 (+4 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Längd
14 timmar
Pris
13 100 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
7 oktober, 2024 (+4 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Kursen är bokningsbar via arrangörens hemsida 🤗

Kursbeskrivning

Kursen är praktiskt inriktad med genomgång av arbetsmetoder för en modern ekonomi- och verksamhetsstyrning. Du lär dig att utvärdera och utveckla ekonomi- och verksamhetsstyrningen i såväl privata som offentliga organisationer, något som ökar din förmåga att bättre utnyttja de styrverktyg som finns och att föreslå förbättringar i din egen verksamhet.

Kommande kursstarter

Välj mellan 4 kursstarter

7 oktober, 2024

  • Öppen utbildning
  • Stockholm

7 oktober, 2024

  • Onlineutbildning
  • Distans

7 april, 2025

  • Öppen utbildning
  • Stockholm

7 april, 2025

  • Onlineutbildning
  • Distans

Huvudinnehåll

Målsättningen med kursen är att fokusera på styrning av organisationer, såväl privata som offentliga, med hjälp av finansiell styrning, budgetering, kalkylering, och finansiella såväl som icke-finansiella nyckeltal. Du lär dig finansiella strategier för ökad lönsamhet genom finansiella nyckeltal och får insikter i olika budgetars funktion, olika typer av budgetar samt  budgetprocessen. Vidare lär du dig olika metoder för kalkylering och budgetering såsom att upprätta en inköpskalkyl, beräkna pålägg och marginal, samt att kalkylera resultatbudget och likviditetsbudget. Du kommer lära dig hur man konstruerar nyckeltal som bidrar till god resursanvändning och smart verksamhetsstyrning.

Efter kursen kommer du att kunna arbeta med ekonomi- och verksamhetsstyrning såväl i rollen som verksam inom en organisations ekonomiavdelning som i rollen som konsult med uppgift att utforma och utveckla arbetssätt för ekonomistyrning i olika typer av organisationer.

Kursen passar dig som är yrkesverksam med ekonomifrågor i privata företag, offentliga organisationer eller civilsamhället liksom dig som arbetar som revisor eller redovisningskonsult och skall hjälpa kunder med att utveckla sin organisations styrning.

Under kursens två dagar arbetar vi med de fyra olika huvudområdena finansiell styrning, budgetering, kalkylering och nyckeltal. Vi arbetar både med traditionella verktyg för ekonomistyrning och med mer moderna arbetsmetoder för verksamhetsstyrning. Arbetsformen är föreläsningar, övningar och grupparbeten där praktikfall ligger till grund för arbetet och ger stort utrymme för egna frågor och diskussioner.

Ekonomi- och verksamhetsstyrning 2022

Målgrupper

Auktoriserad redovisningskonsult, Controller, Ekonomichef/CFO, Redovisningsekonom, Redovisningsansvarig/chef, Redovisningskonsult

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Ekonomi- och verksamhetsstyrning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
FAR
Fleminggatan 7
112 26 Stockholm

FAR utbildar ekonomi-Sverige

FAR är ett av Sveriges största utbildningsföretag inom ekonomi, med fler än 300 utbildningstillfällen per år.Lång eller kort utbildning, uppdatering eller fördjupning, online eller på plats. Alternativen är många för att du ska kunna hitta något som passar just dig,...

Läs mer om FAR och visa alla utbildningar.

Highlights