Visa utbildning.se som: Mobil

Ekonomi- och verksamhetsstyrning

FAR
Kort om utbildningen
14 timmar
11 700 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2022-11-07 - Distans
Distans, Stockholm
Öppen utbildning, Onlineutbildning

Kommande starter
Stockholm
11 700 SEK
2022-11-07

Stockholm
11 700 SEK
2023-04-24

Distans
11 700 SEK
2022-11-07

Distans
11 700 SEK
2023-04-24

Kursbeskrivning

Kursen är praktiskt inriktad med genomgång av arbetsmetoder för en modern ekonomi- och verksamhetsstyrning. Du lär dig att utvärdera och utveckla ekonomi- och verksamhetsstyrningen i såväl privata som offentliga organisationer, något som ökar din förmåga att bättre utnyttja de styrverktyg som finns och att föreslå förbättringar både i din egen verksamhet och för dina kunders.

Huvudinnehåll

Målsättningen med kursen är att fokusera på styrning av organisationer, såväl privata som offentliga, med hjälp av finansiell styrning, budgetering, kalkylering, och finansiella såväl som icke-finansiella nyckeltal. Du lär dig finansiella strategier för ökad lönsamhet genom finansiella nyckeltal och får insikter i olika budgetars funktion, olika typer av budgetar samt  budgetprocessen. Vidare lär du dig olika metoder för kalkylering och budgetering såsom att upprätta en inköpskalkyl, beräkna pålägg och marginal, samt att kalkylera resultatbudget och likviditetsbudget. Du kommer lära dig hur man konstruerar nyckeltal som bidrar till god resursanvändning och smart verksamhetsstyrning.

Efter kursen kommer du att kunna arbeta med ekonomi- och verksamhetsstyrning såväl i rollen som verksam inom en organisations ekonomiavdelning som i rollen som konsult med uppgift att utforma och utveckla arbetssätt för ekonomistyrning i olika typer av organisationer.

Kursen passar dig som är yrkesverksam med ekonomifrågor i privata företag, offentliga organisationer eller civilsamhället liksom dig som arbetar som revisor eller redovisningskonsult och skall hjälpa kunder med att utveckla sin organisations styrning.

Under kursens två dagar arbetar vi med de fyra olika huvudområdena finansiell styrning, budgetering, kalkylering och nyckeltal. Vi arbetar både med traditionella verktyg för ekonomistyrning och med mer moderna arbetsmetoder för verksamhetsstyrning. Arbetsformen är föreläsningar, övningar och grupparbeten där praktikfall ligger till grund för arbetet och ger stort utrymme för egna frågor och diskussioner.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Ekonomi- och verksamhetsstyrning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

FAR

FAR utbildar ekonomi-Sverige

FAR är ett av Sveriges största utbildningsföretag inom ekonomi, med fler än 300 utbildningstillfällen per år.Lång eller kort utbildning, uppdatering eller fördjupning, online och på plats. Alternativen är många för att du ska kunna hitta något som passar just dig,...


Läs mer om FAR och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

FAR

Fleminggatan 7
112 26 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Ekonomi- och verksamhetsstyrning!

Arrangörsrecensioner
(4,2)
Baseras på 58 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Ekonomi- och verksamhetsstyrning från FAR, fyll i dina uppgifter: