Ekonomi för icke-ekonomer

SIFU, i Göteborg (+1 orter)
Längd
2 dagar
Pris
11 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
9 oktober, 2023 (+3 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning
Längd
2 dagar
Pris
11 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
9 oktober, 2023 (+3 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning
Från 11 900 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Ekonomi för icke-ekonomer är en bred, grundläggande utbildning i ekonomi som vänder sig till dig som vill få en övergripande bild av hur företagets ekonomiska system hänger samman och fungerar.  

Kursen ger dig en stabil grund och trygghet i arbetet med ekonomiska frågor i din verksamhet. Du får de ekonomiska verktygen du behöver för att klara av att läsa och tolka ekonomisk information. Detta gör att du enklare kan förstå och kommunicera med ekonomerna. Med stort fokus på sammanhang får du en helhetsbild och förståelse för hur du kan använda de ekonomiska verktygen för att skapa en långsiktig och uthållig lönsamhet.

Vi går igenom hela ekonomiprocessen kopplad till din verksamhet från att fram beslutsunderlag i form av kalkyler, använda dem för att ta fram en budget som du styr verksamheten med – till redovisning och uppföljning som ger dig underlag för nya kalkyler. Ta gärna med dig dina frågeställningar och underlag för att göra egna kalkyler, årsredovisningar och för att med hjälp av räkenskapsanalys bedöma företagen.

Under kursen varvar vi teori med praktiska övningar och du får möjlighet att diskutera med övriga deltagare. Du får även ställa frågor utifrån din egen verksamhet/arbetsplats eller kring dagsaktuella ekonomifrågor.

Kommande kursstarter

Välj mellan 3 kursstarter

9 oktober, 2023

  • Öppen utbildning
  • Stockholm

18 mars, 2024

  • Öppen utbildning
  • Göteborg

9 oktober, 2024

  • Öppen utbildning
  • Stockholm

Kostnad för konferenspaket

Kostnad för lunch och fika tillkommer med 450:- per dag på kurser och konferenser som genomförs fysiskt i lokal.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Ekonomi för icke-ekonomer, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
SIFU
Drakegatan 7A
412 50 Göteborg

Utbildningar, kurser och konferenser som utvecklar din kompetens

Kompetensutveckling genom kurser och konferenser är vår mission. SIFU vill bidra till en ökad välfärd i samhället genom att höja kompetensnivån inom svenskt näringsliv och offentlig sektor. Vi erbjuder ett brett utbud av kurser, konferenser och onlineutbildningar. Med många års...

Läs mer om SIFU och visa alla utbildningar.

Highlights