Visa utbildning.se som: Mobil
Visar 1-9 av 9 träffar
 

Mer om Fastighetsekonomikurs

Den som arbetar med fastighetsekonomi ska kunna utföra fastighetsekonomiska överväganden i ett fastighetsföretag och ha förståelse för den fastighetsekonomiska nomenklaturen. Man ska även kunna fastställa ekonomiska värden på hyresfastigheter utifrån olika modeller och kunna tillämpa metoder och modeller inom projekt- och fastighetsutveckling. En specialist på fastighetsekonomi har även kännedom om tillgångs- och portföljförvaltning och kan bakgrunden till fastighetstaxeringen.

Kompetensutveckling i Fastighetsekonomi ger dig en djupare förståelse för fastighetsföretagande och ökad lönsamhet.  Under en utbildning i fastighetsekonomi får du bland annat kunskaper i:

  • Förvaltningsstrategi. Hur stor andel skall läggas ut på entreprenad och hur stor andel skall vara egen regi?
  • Underhållsstrategi. Hur stor andel skall vara planerat underhåll respektive akut underhåll?
  • Köp och försäljning av fastigheter.
  • Vilka fastigheter som är avvecklings- respektive utvecklingsfastigheter?
  • Nybyggnad, ombyggnad och tillbyggnad.
  • Större uthyrningar.
  • Strategisk beställarkompetens.
  • Nyförhandling av lån och lånevillkor.

Du lär dig även mer om kassaflödes- och nyckeltalsanalyser på fastighetsnivå,

Marknadsanalys, besiktningsmetodik vid värdering, värdering, kalkylränta och direktavkastningskrav, projekt- och fastighetsutveckling ur ett förvaltarperspektiv, portfölj- och tillgångsförvaltning, fastighetstaxering, samt fastighetsfinansiering.

 

Så här går du vidare

Filtrera listan och välj passande utbildningar


Gör intresseanmälningar


Du blir kontaktad och får mer information av arrangören

Favoriter
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!
Reportage
Teknologisk Institut

”Nu kan jag se och lösa problem jag tidigare inte ens visste fanns. Mitt arbete har blivit effektivare och mycket roligare!" berättar Timmy Rudegran.

Läs mer
Jobbar du med bygg/fastighet?

BFAB är den ledande leverantören i Sverige av fortbildning inom bygg- och fastighetsbranschen. Vi finns till för att du som arbetar i sektorn skall få bästa möjliga utbud av kompetensutveckling inom allt från teknik, ekonomi, juridik till projekt- och processledning.

Läs mer
Roy Andersson – diplomerad fasti...

– Jag har fått en bra bild av hur det fungera och känner mig tryggare i min roll som förvaltningschef. Dessutom vet jag hur jag ska förbereda mig i olika situationer och var man hittar information.

Läs mer
Kvalificerad fastighetsförvaltni...

Kursen Kvalificerad fastighets-förvaltning hos BFAB (STF) hjälpte Karolin att förstå sin nya roll – och hon ser positiva effekter redan nu. Hon tror även att hennes framtida karriär kan gynnas av kursen. 

Läs mer