Visa utbildning.se som: Mobil

Grundläggande företagsekonomi för icke-ekonomer

Kunskapsgruppen
Kort om utbildningen
2 dagar
8 990 - 9 990 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2022-09-21 - Stockholm
Distans, Göteborg, Malmö, Stockholm
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Kommande starter
Distans
8 990 SEK
2022-11-29

Stockholm
9 990 SEK
2022-09-21

Malmö
9 990 SEK
2022-11-09

Göteborg
9 990 SEK
2022-11-29

Kursbeskrivning

VI BÖRJAR FRÅN GRUNDEN – MEN KOMMER LÅNGT PÅ BARA TVÅ DAGAR

Detta är tvådagarskursen för dig som vill ta ett helhetsgrepp på företagsekonomi och få en bättre förståelse för din verksamhet. Kursen passar dig som har en roll med visst ekonomiskt ansvar men saknar ekonomisk utbildning, eller vill fräscha upp dina gamla kunskaper.
Här varvas teori med praktik för att maximera lärandet. Du kommer öka din ekonomiska kompetens och bli en ännu viktigare resurs på jobbet!

Kursen börjar från grunden men du kommer att komma långt på de här två dagarna. Du kommer att lära dig det ekonomiska språket, hur resultat- och balansräkning fungerar, vad nyckeltal är och hur du kan använda dem. Med mera.

BÅDE KONKRETA VERKTYG OCH TEORETISK KUNSKAP

Här får du konkreta verktyg du kan arbeta med på hemmaplan. Till exempel när du ska göra en budget, prognoser, rapporter eller kalkyler.
Efter att du har gått kursen kommer du att vara bättre på att förstå och kommunicera ekonomi, och du kommer att slippa känna att du inte hänger med när det blir snack på ”ekonomiska” på möten.

Du kommer att träffa deltagare som är på samma nivå som du, och ingen kan för lite ekonomi för att vara med på den här kursen.


Detta är en intensiv och lärorik utbildning som varvar teori med praktik. Allt för att du så snabbt som möjligt ska kunna öka din kompetens och bli en ännu viktigare resurs på jobbet.

Målgrupp

Den här kursen passar dig som ansvarar för budgetering, vissa ekonomiska beslut, eller har ekonomiskt ansvar för en avdelning eller projekt.

Kursinnehåll

Du får lära dig

  • Företagsekonomi från grunden – så funkar det
  • Förstå alla ekonomiska termer – slipp känna dig osäker
  • Smart och effektiv budgetering –  med hjälp av praktiska verktyg
  • Att tolka och förstå ekonomiska rapporter som till exempel balans- och resultaträkning

Video

Upplägg

I kursavgiften ingår frukostfralla, lunch, eftermiddagsfika, boken "Ekonomi för icke-ekonomer", 2 års support med Christina Arvesen, diplom och tryckt dokumentation.

Kursledare

Christina Arvesen

Christina är civilekonom med över 15 års erfarenhet av att arbeta med affärsutveckling och utbildning.

I alla Christinas uppdrag är målsättningen att skapa rutiner och förmedla kunskap som på ett lättfattligt och konkret sätt kan appliceras i de dagliga arbetsrutinerna.

Ta kontakt med Christina efter kurs!
Efter kursen får du kostnadsfritt ta kontakt med Christina för frågor som rör kursens innehåll. Det är viktigt för oss att du får vad du betalar för och faktiskt höjer ditt ekonomiska kunnande – på riktigt.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Grundläggande företagsekonomi för icke-ekonomer, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 132 recensioner.

Camilla
Bra blandning mellan övningar och undervisning.
Catarina
Karin
Bra upplagd och lätt att förstå

Kunskapsgruppen

Vi erbjuder utbildningar inom bland annat ledarskap, ekonomi, data, administration och kommunikation. Målet när vi startade Kunskapsgruppen var att göra utbildningar i toppklass till sådana som är som oss; vetgiriga – men inte fullärda. Vi vill göra det enkelt att...


Läs mer om Kunskapsgruppen och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Kunskapsgruppen

Göteborg

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,7)
Baseras på 132 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 3787 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Grundläggande företagsekonomi för icke-ekonomer från Kunskapsgruppen, fyll i dina uppgifter: