Visa utbildning.se som: Mobil

Ekonomi för ledare

Framfot företagsutbildning
Kort om utbildningen
2 dagar
14 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-02-13 - Stockholm
Stockholm
Svenska
Öppen utbildning
Kommande starter
Stockholm
2020-02-13  
14 900 SEK
2020-04-08  
14 900 SEK
2020-05-14  
14 900 SEK
2020-06-23  
14 900 SEK

Kursbeskrivning

Utbildning i ekonomi för dig som är ledare med budgetansvar

En utbildning för dig som vill ha ekonomisk koll och skapa lönsamma avdelningar, verksamheter & projekt från första faktura till bokslut. Passar dig som är chef, projektledare eller har en ledarroll där du har någon form av budgetansvar.

Förutsättningen för en lönsam verksamhet är en välskött ekonomi och som ledare är det av yttersta vikt att ha förståelse för den ekonomiska helheten. Om du är budgetansvarig är det oumbärligt att besitta nödvändiga kunskaper och känna till alla termer och rutiner som rör företagets lönsamhet. Hur gör du kalkyler, hur budgeterar du, hur använder du nyckeltal och, inte minst, hur kan du direkt påverka lönsamheten?

Du får lära dig alla grundläggande termer och ekonomiska grundbegrepp. Utbildninng lär dig även allt från att läsa ekonomiska rapporter och tolka ekonomisk information för att kunna ta rätt beslut till att lägga upp en budget, genomföra den och sedan följa upp den.

Tillsammans med en erfaren och pedagogisk utbildare med erfarenhet av att vara chef, leda större verksamheter och med stor ekonomisk förståelse, får du rätt kunskap för att säkerställa att du har vad som krävs för att långsiktigt leda en ekonomiskt sund verksamhet eller avdelning.

Målgrupp

Denna utbildning riktar sig till som har en chefsposition och är ute efter ytterligare kunskap om hur man skapar en långsiktig lönsam verksamhet – från första faktura till bokslut.

Föreberedelser innan kursen:

Innan kursstart går vi tillsammans igenom vilka behov du har baserat på er organisations verksamhet och din position. Vi analyserar vilka framtida behov du kan komma att få och lägger upp utbildningen på bästa sätt för att du ska få vad du behöver. Du får ta del av förberedande information och material för att du ska få rätt förutsättningar inför utbildningen.

Innehåll:

Ekonomi för ledare ger dig de kunskaper och verktyg du behöver för att bli en ledare med ett stort affärsmässigt förtroende med det vokabulär som behövs. Du får matnyttig teoretisk kunskap och även oumbärliga praktiska exempel samt uppgifter för att försäkra dig om att du ska få en genomgående förståelse för hela den ekonomiska processen.

 • Ekonomiska termer
 • Lönsamhet och hur du kan påverka den
 • Vad som driver lönsamheten i er verksamhet
 • Lägga och följa upp en budget
 • Olika budgetformer
 • Exempelmallar för budgetering och kalkyler
 • Praktiska räkneexempel
 • Att läsa ekonomiska rapporter
 • Nyckeltal och vad de innebär
 • Hitta och ta kontroll över dolda utgifter
 • Skapa säkra ekonomiska rutiner
 • Tolka ekonomisk information
 • Kommunicera bättre med ekonomer
 • Kompetensportalen™
 • Digitalt Ledarnätverk™
 • Litteratur, mallar och checklistor

Video

Framfot Sprint

Efter kursen

Efter utbildningen står du väl rustad för allt som rör ekonomi i din ledarroll. Tips, mallar och kursmaterial finns tillgängligt att ladda ner via din kompetensportal™. Du får även inspiration och idéer via e-post. Du har också support i upp till tre månader så att du kan ställa frågor om du behöver det, ett bollplank i vardagen.

I utbildningen ingår ett års tillgång till Kompetensportalen där du kan hämta mallar och fylla på med kunskap när du behöver. Genom portalen får du tillgång till ett Digitalt Ledarnätverk™ som ger möjlighet till utbyte med kompetenta utbildare och andra deltagare som gått utbildning hos oss.

Upplägg

Tider: 2 dagar
Deltagare: Max 10 per kurs

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Ekonomi för ledare, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,9

Baseras på 10 recensioner.

Gunilla Kristensson
(5)
Högt i tak, utbildningen anpassades efter våra kunskaper
Kursdeltagare
(5)
Fantastisk, pedagogiskt! Önskvärt med en 3:e dag för fördjupning.
Kursdeltagare
(5)
Bra storlek på gruppen och mycket bra utbildare. Samt riktigt bra lokaler.

Framfot företagsutbildning

Framfot företagsutbildning

I våra utbildningar får du träna praktiskt på det just du behöver för att nå framgång.

Vi vet att all kunskap finns där ute och det mesta har du redan i dig. Hos oss får du därför möjlighet att träna och utvecklas tillsammans med en riktigt vass sparringpartner. Du lär dig nya verktyg och metoder, tränar...


Läs mer om Framfot företagsutbildning och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Framfot företagsutbildning

Rålambsvägen 17, 19 tr
11259 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,9)
Baseras på 10 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,9)
Baseras på 1028 recensioner.
Alla recensioner för arrangören