Visa utbildning.se som: Mobil

Plan- och bygglagen – bygglovsfrågor

VJS – en del av Norstedts Juridik
Kort om utbildningen
1 dag
8 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Kontakta VJS för mer information - Stockholm
Malmö, Stockholm
Öppen utbildning
Kommande starter
Malmö
Kontakta VJS för mer information  
8 900 SEK
Stockholm
Kontakta VJS för mer information  
8 900 SEK

Kursbeskrivning

Plan- och bygglagen – bygglovsfrågor

Under den senaste tiden har plan- och bygglagstiftningen ändrats i flera avseenden, exempelvis i fråga om genomförandet och framtagandet av detaljplaner och vad gäller omfattningen av lovplikt (Attefallshus med mera).

Den nya instansordningen sedan 2011 med överklagande hos mark- och miljödomstolarna har inneburit en rikhaltig praxis gällande tillämpningen av PBL:s bestämmelser. Kursens syfte är att ge dig kunskap om det aktuella rättsläget samt typiska tillämpningsfrågor och relevant praxis.

Målgrupp

Kursen riktar sig till jurister och advokater inom privat eller offentlig verksamhet som har till ansvar att hantera plan- och byggrättsliga frågeställningar. Kursen passar även planarkitekter och bygglovshanläggare vid kommunernas byggnadsnämnder.

Kursinnehåll

08.30-09.00 Registrering, kaffe och enklare frukostbuffé
09.00-12.00 Kort om PBL:s historik och systematik samt bygglovsplikt och förutsättningarna för bygglov
12.00-13.00 Lunch
13.00-14.40 Tekniska egenskapskrav (8 kap.) och genomförande av byggåtgärder med mera (10 kap.)
14.40-15.00 Kaffe
15.00-16.00 Tillsyn (11 kap.)
16.00-17.00 Överklagande (13 kap.)

Investering

8 900 SEK exkl. moms. 

Kursledare

Kursledare är

Jesper Blomberg är född 1973. Jur.kand. 1999. Assessor i Kammarrätten i Jönköping 2011. Arbetar från den 1 september 2016 som rådman på mark- och miljödomstolen i Växjö. Tidigare bl.a. kommunjurist, justitiesekreterare på Högsta förvaltningsdomstolen och lärare på juridiska fakulteten vid Lunds universitet. Jesper skriver om Plan- och bygglagen i Lexino."

samt Pontus Gunnarsson, partner och advokat på MAQS Advokatbyrå som riktat in sig på fastighetsrätt, offentlig rätt, entreprenadrätt och miljörätt.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Plan- och bygglagen – bygglovsfrågor, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Anna Westberg
(4)
För låg nivå för den tänkta målgruppen om denna är jurister som jobbar med PBL. Liten grupp och möjlighet att diskutera gjorde att man ändå fick god behållning av kursen. Bra, trevliga föreläsare
Rickard
(3)
Informativ kurs som tyvärr blir lidande av tidsbegränsningar.
Henry Åhs
(5)
Kursdagen hade en tydligt utformad struktur, men den kändes ändå väldigt flexibel. Jesper och Pontus anpassade föreläsningen i den mån det var möjligt, och inriktade sig på de frågeställningar som kursdeltagarna ansåg vara mest relevanta inom PBL. Allt från dagsaktuella frågor, ändringar, men även helhetsperspektivet behandlades. Jag är mycket n...
Visa mer

VJS – en del av Norstedts Juridik

VJS – en del av Norstedts Juridik

Med vårt breda kursutbud och våra välrenommerade juridiska experter erbjuder vi kvalificerad fortbildning för dig som arbetar med juridiska frågeställningar. Som kurs­deltagare hos VJS får du fördjupad kunskap och konkreta verktyg som du har omedelbar nytta av i din dagliga...


Läs mer om VJS – en del av Norstedts Juridik och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

VJS – en del av Norstedts Juridik

Box 6430
113 82 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,5)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,2)
Baseras på 876 recensioner.
Alla recensioner för arrangören