Alternativa investeringsfonder - Heldag

JUC, i Stockholm (+1 orter)
Längd
6 timmar
Pris
8 995 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
11 april, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Längd
6 timmar
Pris
8 995 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
11 april, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Kursen är bokningsbar via arrangörens hemsida 🤗

Kursbeskrivning

Lär dig mer om den europeiska regleringen av alternativa investeringsfonder

Kursen ger insikt i den centrala regleringen av alternativa investeringsfonder och deras förvaltare i Sverige och Europa. Kursen omfattar det europeiska regleringslandskapet och hur detta har implementerats i Sverige.


Under kursens första del under förmiddagen analyseras och diskuteras samspelet mellan EU-rättens olika regleringsnivåer och rättsakter och den nationellt svenska regleringen.
Regleringen måste förstås i ljuset av också andra regler än de som specifikt omfattar förvaltningen av alternativa investeringsfonder.

Vikten av överblick och helhetssyn berörs särskilt. Regleringen av förvaltningen alternativa investeringsfonder ingår ett större förvaltningsrättsligt sammanhang, med såväl annan särskild lagstiftning (såsom regler om insiderreglering, penningtvätt och terroristfinansiering och hållbarhetsrapportering) som allmänna förvaltningsrättsliga regler som också påverkar förvaltare av alternativa investeringsfonder.

Under kursens andra del under eftermiddagen behandlas den specifika regleringen av förvaltare av alternative investeringsfonder. Frågor om förvaltarens interna organisation berörs, liksom styrelseledamöternas personliga ansvar, förhållandet till kunder och förvaringsinstitut samt prövningen av direkta och indirekta ägare vid förvärv av förvaltare av alternativa investeringsfonder.

De särskilt reglerade fondtyperna behandlas. Vidare diskuteras olika fondstrukturer och hur de påverkas av regleringen. Viktiga praktiska utmaningar för förvaltningen av alternativa investeringsfonder diskuteras. Gränsöverskridande verksamhet berörs särskilt. Sanktionssystemet analyseras ur företagens perspektiv.

Finansinspektionens och domstolarnas praxis inom de olika områden analyseras och diskuteras, liksom trender inom och tänkbara utvecklingslinjer inom regleringsområdena diskuteras.

Kursen är uppdelad i ett förmiddagspass och ett eftermiddagspass. Deltagare kan välja att gå ett av dessa pass eller båda.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

11 april, 2024

  • Öppen utbildning
  • Stockholm

11 april, 2024

  • Onlineutbildning
  • Distans

Målgrupp

Målgrupp


Kursen vänder sig till advokater, portföljförvaltare, juridiska rådgivare, bolagsjurister och chefer som arbetar med alternativa investeringar.

Kursinnehåll

Nyttan med kursen

Fokus för kursen är hur olika regelverk kan användas proaktivt för att uppnå affärsnytta.

På kursen får du:

  • Övergripande orientering kring regelverken på europeiska och nationell nivå
  • Djupare insikt och förståelse kring de centrala och viktiga regleringarna inom området
  • Insikter i både utmaningar och praktiska lösningar i samband med regleringen
  • Inblick i aktuella trender som påverkar villkoren för förvaltning av alternativa investeringsfond

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Alternativa investeringsfonder - Heldag, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
JUC
Strandvägen 7A
114 56 Stockholm

Praktisk inriktad undervisning med hög professionell nivå

JUC är en specialiserad kursverksamhet som ursprungligen etablerades i Danmark år 2001. Vi erbjuder högkvalitativ fortbildning för jurister, advokater, revisorer, fastighetsmäklare och ett brett utbud av andra yrkesverksamma. Årligen håller vi även i evenemang för över 15 000 deltagare på 500...

Läs mer om JUC och visa alla utbildningar.

Highlights