Hållbarhet som strategi och affärsutveckling för jurister

JUC, i Stockholm
Längd
6,5 timmar
Pris
8 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
14 december, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Längd
6,5 timmar
Pris
8 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
14 december, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Kursen är bokningsbar via arrangörens hemsida 🤗

Kursbeskrivning

Maximera affärsnyttan i en hållbar framtid

Skarpare lagstiftning, strikta ägarkrav och medvetna konsumenter innebär att ribban höjts väsentligt för hållbarhetsfrågornas roll i näringslivet. För jurister utgör utvecklingen mot hållbara affärsmodeller en möjlighet att bidra med kunskap och affärsnytta i kundrelationen. Detta gäller omfattande legala perspektiv inom hållbarhetsområdet som exempelvis bolagsstyrningsfrågor, förvärv och finansiering. Genom att proaktivt kunna initiera diskussioner, agera bollplank och gå före som problemlösare har jurister en central roll att spela i hur deras huvudmän positionerar sig inom hållbarhetsområdet idag.

Sakfrågor inom kunders affärskritiska processer som marknadsvärdering, strategi och tillväxt, inköp, förvärv, produktutveckling, investeringar och rekrytering berör allt från arbetsrätt, mänskliga rättigheter, korruption, produktansvar, skatter och bokföring, miljö och sanering. Därtill sätter Agenda 2030 och de globala utmaningar vi står inför helt nya krav för företagens erbjudande och värdeskapande.
Fördjupningskursen ger dig omfattande överblick över alla relevanta aspekter i ett hållbart företagande; En kunskap som ger dig en mer strategisk roll och skapar mervärde till de tjänster du som jurist levererar internt eller till klient.

Kursen behandlar bl.a.:

  • Strukturella förändringar som sker i världen och hur dessa gett upphov till omfattande förändringar i regleringar och normgivning;
  • Hur man som jurist med nära koppling till ledningsgrupp kan och bör förhålla sig till spännvidden i hållbarhetsfrågan som en del av strategisk rådgivning (integration i riskhantering, värdeskapande samt verksamhets- och affärsutveckling);
  • Kärnan i centrala regleringar och regelverk som varje ledningsgrupp noga behöver följa (bland annat hållbarhetsredovisning, EU-taxonomi, anti-korruption, due dilligence, bolagsrättsliga frågor kring vinstsyftet samt internationella överenskommelser)
  • Strategiska tips, case och förankringsarbeten för att kunna stötta ledningsgruppens tillvaratagande av möjligheter och kommersiellt fokus

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

14 december, 2023

  • Öppen utbildning
  • Stockholm

Målgrupp

Kursen vänder sig bland annat till affärs- och bolagsjurister inom mellanstora och större företag samt rådgivare till dessa bolag.

Kursledare

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Hållbarhet som strategi och affärsutveckling för jurister, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
JUC
Strandvägen 7A
114 56 Stockholm

Praktisk inriktad undervisning med hög professionell nivå

JUC är en specialiserad kursverksamhet som ursprungligen etablerades i Danmark år 2001. Vi erbjuder högkvalitativ fortbildning för jurister, advokater, revisorer, fastighetsmäklare och ett brett utbud av andra yrkesverksamma. Årligen håller vi även i evenemang för över 15 000 deltagare på 500...

Läs mer om JUC och visa alla utbildningar.

Highlights