Kommersiella avtal inom Life Sciences

JUC, i Stockholm (+1 orter)
Längd
6 timmar
Längd
6 timmar
Kursen är bokningsbar via arrangörens hemsida 🤗

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som kommer i kontakt med juridiska och kommersiella frågor inom läkemedelsindustrin eller inom medicinteknik. Du bör ha grundläggande insikter i och förståelse för juridiska begrepp. Du kan vara t.ex. bolagsjurist eller verksam vid advokatbyrå.

Kursinnehåll

Juridiken kring Life Sciences


Kursen kommer att behandla viktiga aspekter och avtal som regelmässigt aktualiseras för kommersiella aktörer inom life sciences, med ett särskilt fokus på ett läkemedels och ett medicintekniskt instruments olika faser; från utvecklings- och verifieringsfas till kommersialisering.

Kursen kommer att ge fördjupade insikter i:

  • Vilka olika immaterialrättsliga frågor som aktualiseras vid produktutveckling och olika immaterialrättsliga strategier och mekanismer i samband med det.
  • Avtalsregleringen av kliniska prövningar.
  • Personuppgiftsrättsliga frågor vid kliniska prövningar.
  • Frågor som rör tillverkning och outsourcing av tillverkning av läkemedel och medicintekniska produkter, både köprättsliga och andra relaterade frågor.
  • Risker och hantering av risker vid försäljning och distribution av läkemedel och medicintekniska instrument.

Kursmaterial

Deltagarna får tillgång till kurspresentationen och annat relevant material via JUC:s online-materialportal några dagar innan kursdatum.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Kommersiella avtal inom Life Sciences, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
JUC
Strandvägen 7A
114 56 Stockholm

Praktisk inriktad undervisning med hög professionell nivå

JUC är en specialiserad kursverksamhet som ursprungligen etablerades i Danmark år 2001. Vi erbjuder högkvalitativ fortbildning för jurister, advokater, revisorer, fastighetsmäklare och ett brett utbud av andra yrkesverksamma. Årligen håller vi även i evenemang för över 15 000 deltagare på 500...

Läs mer om JUC och visa alla utbildningar.

Highlights