Nyheter inom offentlig upphandling

JUC, i Stockholm
Längd
4 tillfällen
Längd
4 tillfällen
Kursen är bokningsbar via arrangörens hemsida 🤗

Kursbeskrivning

Nyheter inom offentlig upphandling - kurs

Upphandlingslagstiftningen har den senaste tiden genomgått ett antal viktiga och praktiska förändringar avseende bl.a. direktupphandlingar, överprövning och uteslutning av anbudsgivare.

Det finns dessutom lagförslag som innebär nya och utökade befogenheter för tillsynsmyndigheten Konkurrensverket. Därutöver meddelas ständigt nya avgöranden från förvaltningsdomstolarna och EU-domstolen som påverkar hur upphandlingslagstiftningen ska tolkas och hur en upphandling ska genomföras.

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som arbetar med att genomföra upphandlingar och inköp för en offentlig beställares räkning, antingen som anställd eller som konsult. Kursen riktar sig också till dig som leverantör till offentlig sektor som regelbundet lämnar anbud i offentliga upphandlingar.

Kursinnehåll

I kursen får du en genomgång av de viktigaste lagändringarna och avgörande rättspraxis. Under dagen kommer vi bl.a. att beröra följande ämnen:

  • Nya regler i såväl LOU som LUF – exempelvis avseende direktupphandling och överprövning
  • Relevanta lagförslag – exempelvis avseende Konkurrensverkets befogenheter
  • Ny rättspraxis – avgöranden från såväl nationella domstolar som EU-domstolen

Nyttan med kursen

På kursen får du en uppdatering av gällande rätt och rättspraxis inom området offentlig upphandling.

Efter genomförd kurs kommer du att ha tillräcklig kunskap om lagändringar och ny rättspraxis för att kunna genomföra en offentlig upphandling, eller lämna anbud i en offentlig upphandling, utan att riskera en överprövning eller ett förkastande av anbudet på grund av att du har missat en ändring av lag eller rättspraxis.

Kursmaterial

Deltagarna får tillgång till kurspresentationen och annat relevant material via JUC:s online-materialportal.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Nyheter inom offentlig upphandling, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
JUC
Strandvägen 7A
114 56 Stockholm

Praktisk inriktad undervisning med hög professionell nivå

JUC är en specialiserad kursverksamhet som ursprungligen etablerades i Danmark år 2001. Vi erbjuder högkvalitativ fortbildning för jurister, advokater, revisorer, fastighetsmäklare och ett brett utbud av andra yrkesverksamma. Årligen håller vi även i evenemang för över 15 000 deltagare på 500...

Läs mer om JUC och visa alla utbildningar.

Highlights