Praktisk börsrätt

JUC, i Stockholm (+1 orter)
Längd
6 timmar
Pris
9 995 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
6 februari, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Längd
6 timmar
Pris
9 995 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
6 februari, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Kursen är bokningsbar via arrangörens hemsida 🤗

Kursbeskrivning

Det är inte lätt att som ledningsmedlem eller anställd i ett börsbolag att göra rätt även om man vill det. Den stora mängden regler och utvecklingen av praxis gör det svårt att följa och säkerställa att reglerna efterlevs.

I kursen får du en övergripande genomgång av börsrättens viktigaste delar. Det blir en grundlig genomgång av begreppet ”insiderinformation” och du blir uppdaterad om vikten av den senaste praxisen, senaste trenderna och kommande börsreglering. Efter denna kurs kommer du att vara rustad att arbeta med grundläggande börsrättsliga frågor.

Kursen innefattar följande delar:

1. Introduktion till värdepappersmarknaden.
De svenska marknadsplatserna och institutionerna. Huvuddragen i regelverken för noterade bolag och den svenska självregleringen.

2. Noteringskrav på reglerad marknad (börs) och handelsplattform
Fokus på noteringskrav för handel på Nasdaq Stockholm och Nasdaq First North. Kort om noteringskraven på NGM Nordic SME och Spotlight Stock Market.

3. Svensk kod för bolagsstyrning
Kodens bakgrund, syfte och regler.

4.Informationsregler för noterade bolag
Informationsreglernas grundläggande tankegång och innehåll. Marknadsmissbruksförordningens (MAR) regler om informationsplikt och Nasdaqs kompletterande regler gällande aktiemarknadsinformation.
Informationsreglernas grundläggande tankegång, vad är insiderinformation, regulatorisk information, offentliggörande av insiderinformation och regulatorisk information, uppskjutet offentliggörande av insiderinformation, krav på bolagets webbplats, informationspolicy samt påföljder vid regelbrott.

5. Marknadsmissbruksregler (insiderbrott och olika typer av marknadsmanipulation), insynsrapportering, upprättande av insynsförteckning och insiderförteckning (loggbok) samt regler om handelsförbud för personer i ledande ställning 
Regler och formalia för den enskilde styrelseledamoten och bolaget vad avser insiderinformation och handel i bolagets finansiella instrument samt rapportering till Finansinspektionen.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

6 februari, 2024

  • Öppen utbildning
  • Stockholm

6 februari, 2024

  • Onlineutbildning
  • Distans

Kursledare

Torsten Örtengren
Partner, FNCA

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Praktisk börsrätt, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
JUC
Strandvägen 7A
114 56 Stockholm

Praktisk inriktad undervisning med hög professionell nivå

JUC är en specialiserad kursverksamhet som ursprungligen etablerades i Danmark år 2001. Vi erbjuder högkvalitativ fortbildning för jurister, advokater, revisorer, fastighetsmäklare och ett brett utbud av andra yrkesverksamma. Årligen håller vi även i evenemang för över 15 000 deltagare på 500...

Läs mer om JUC och visa alla utbildningar.

Highlights