Praktisk börsrätt

JUC, i Stockholm (+1 orter)
Längd
6 timmar
Pris
9 995 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
29 augusti, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Längd
6 timmar
Pris
9 995 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
29 augusti, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Kursen är bokningsbar via arrangörens hemsida 🤗

Kursbeskrivning

Det är inte lätt att som ledningsmedlem eller anställd i ett börsbolag att göra rätt även om man vill det. Den stora mängden regler och utvecklingen av praxis gör det svårt att följa och säkerställa att reglerna efterlevs.

I kursen får du en övergripande genomgång av börsrättens viktigaste delar. Det blir en grundlig genomgång av begreppet ”insiderinformation” och du blir uppdaterad om vikten av den senaste praxisen, senaste trenderna och kommande börsreglering. Efter denna kurs kommer du att vara rustad att arbeta med grundläggande börsrättsliga frågor.

Kursen innefattar följande delar:

1. Introduktion till värdepappersmarknaden.
De svenska marknadsplatserna och institutionerna. Huvuddragen i regelverken för noterade bolag och den svenska självregleringen.

2. Noteringskrav på reglerad marknad (börs) och handelsplattform
Fokus på noteringskrav för handel på Nasdaq Stockholm och Nasdaq First North. Kort om noteringskraven på NGM Nordic SME och Spotlight Stock Market.

3. Svensk kod för bolagsstyrning
Kodens bakgrund, syfte och regler.

4.Informationsregler för noterade bolag
Informationsreglernas grundläggande tankegång och innehåll. Marknadsmissbruksförordningens (MAR) regler om informationsplikt och Nasdaqs kompletterande regler gällande aktiemarknadsinformation.
Informationsreglernas grundläggande tankegång, vad är insiderinformation, regulatorisk information, offentliggörande av insiderinformation och regulatorisk information, uppskjutet offentliggörande av insiderinformation, krav på bolagets webbplats, informationspolicy samt påföljder vid regelbrott.

5. Marknadsmissbruksregler (insiderbrott och olika typer av marknadsmanipulation), insynsrapportering, upprättande av insynsförteckning och insiderförteckning (loggbok) samt regler om handelsförbud för personer i ledande ställning 
Regler och formalia för den enskilde styrelseledamoten och bolaget vad avser insiderinformation och handel i bolagets finansiella instrument samt rapportering till Finansinspektionen.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

29 augusti, 2024

  • Öppen utbildning
  • Stockholm

29 augusti, 2024

  • Onlineutbildning
  • Distans

Varför välja JUC?

Välrenommerade föreläsare

Godkända som obligatorisk fortbildning

Centralt läge

Kursledare

Torsten Örtengren
Partner, FNCA

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Praktisk börsrätt, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
JUC
Strandvägen 7A
114 56 Stockholm

Praktisk inriktad undervisning med professionell nivå 

JUC erbjuder juridisk utbildning av hög facklig kvalitet. Vår starka förankring inom juridisk vidareutbildning började år 2001, och idag är vi stolta över att vara en av skandinaviens främsta leverantör av kurser, nätverk, konferenser och certifieringar skräddarsydda för advokater, jurister,...

Läs mer om JUC och visa alla utbildningar.

Highlights