Medling i kommersiella förhållanden - En introduktion

JUC, i Stockholm (+1 orter)
Längd
6 tillfällen
Pris
7 995 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
11 mars, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Längd
6 tillfällen
Pris
7 995 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
11 mars, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Kursen är bokningsbar via arrangörens hemsida 🤗

Kursbeskrivning

Nyttan med kursen
Under kursen får du möjlighet att utvidga dina kunskaper om medling samt om hur medling och domstols- och skiljeförfaranden kan interagera som tvistlösningsmetoder, på ett sätt som skapar mervärde för de tvistande parterna.

Innehåll

 • Vad är medling?  
 • Hur går det till? 
 • Facts & figures 
 • Roller i medling: 

- Parterna/Bolagsjuristerna
- Partsombuden/Advokaterna
- Medlaren 

 • Val av medlare: 

- Kriterier?
- Hur finner man en medlare?

 • När och varför ska man välja medling? 
 • Internationell utblick 
 • Diskussion samt Q&A 


Bakgrund
Näringslivet visar ett växande intresse för lösningsorienterade, framsynta samarbetsformer och konfliktlösningsmetoder i stället för kostsamma och utdragna domstols- och skiljeförfaranden. Medling har den senaste tiden fyllt en del av debatten om näringslivets önskemål om den framtida konfliktlösningen.

Advokatens och juristens närvaro och rådgivning före och under en medling är ofta av avgörande betydelse för medlingsprocessen och kan också ha en betydande inverkan på om parterna når en tillfredsställande överenskommelse.

Till skillnad från den traditionella rollfördelningen mellan advokat och klient är klientens roll i en medling mer aktiv och processen öppnar för ett mycket större samspel mellan advokat och klient. En interaktion som kan vara extremt värdeskapande för både klient och advokat, om du har kunskap om processen, kan hålla huvudet kallt och navigera bekant i konfliktfyllda förhandlingar.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

11 mars, 2024

 • Öppen utbildning
 • Stockholm

11 mars, 2024

 • Onlineutbildning
 • Distans

Målgrupp

Kursen riktar sig till alla som på något sätt kommer i kontakt eller arbetar aktivt med förvärv och/eller avyttringar av företag eller fastigheter, exempelvis CEOs/CFOs, entreprenörer och företagsgrundare, investment managers, M&A managers, advokater, investment banking/corporate finance, bolagsjurister, risk managers, transaktionsrådgivare (inklusive finansiella rådgivare, skatterådgivare, tekniska rådgivare, m.fl.), samt de som i övrigt vill lära sig mer om hur M&A-försäkringar fungerar och hur de kan addera mervärde i en transaktion.

Kursmaterial och kursledare

Gert Nilsson Eldrimner

Advokat och partner, Advokatfirman Eldrimner

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Medling i kommersiella förhållanden - En introduktion, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
JUC
Strandvägen 7A
114 56 Stockholm

Praktisk inriktad undervisning med hög professionell nivå

JUC är en specialiserad kursverksamhet som ursprungligen etablerades i Danmark år 2001. Vi erbjuder högkvalitativ fortbildning för jurister, advokater, revisorer, fastighetsmäklare och ett brett utbud av andra yrkesverksamma. Årligen håller vi även i evenemang för över 15 000 deltagare på 500...

Läs mer om JUC och visa alla utbildningar.

Highlights