HR möter arbetsrätten

JUC, i Stockholm (+1 orter)
Längd
6 timmar
Pris
7 995 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
17 april, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Längd
6 timmar
Pris
7 995 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
17 april, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Kursen är bokningsbar via arrangörens hemsida 🤗

Kursbeskrivning

Lär dig om samspelet mellan HR och arbetsrättsjuristerna

I den här kursen får du en inblick i hur arbetet mellan HR och arbetsrättsjuristerna samspelar och vilka särskilda svårigheter i hanteringen av ärendena som kan uppkomma, både i rättsligt avseende såväl som i de känsliga personfrågor som HR har att hantera.

Kursen fylls med många verkliga exempel från våra två erfarna föreläsare och det finns även gott om utrymme för egna kommentarer och frågor.

Hur hantera aggression hos en anställd som drabbas av ett tråkigt besked om anställningens upphörande? Vad säger lagen numera efter ändringarna i LAS om arbetsgivarens omplaceringsskyldighet?

Vilka får en arbetsgivare behålla när man vill göra undantag från turordningen; hur görs det och vilka hänsyn måste tas? Allt detta och mer får du reda på på kursen!

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

17 april, 2024

  • Öppen utbildning
  • Stockholm

17 april, 2024

  • Onlineutbildning
  • Distans

Målgrupp

Jurister, advokater, HR-personal, företagsledare och andra som vill få en inblick i hur arbetet mellan HR och arbetsrättsjuristerna samspelar.

Kursinnehåll

Bakgrund

I de mer svårhanterliga ärendena vid omorganisation och vid misskötsamhet så samspelar rättsreglerna med de ”mjukare” värden som HR-avdelningen eller HR-konsulten har att använda i kontakten med de berörda arbetstagarna och dessas fackliga ombud.
Man kan uttrycka det så att arbetsrätten sätter ramen för verkställandet och hanteringen av de aktuella problemen på arbetsplatsen. Ofta samarbetar arbetsrättsjurister, såsom t ex advokater, med de HR-ansvariga för att göra hanteringen av dessa för alla svåra frågorna så rättvis och bra som möjligt för både arbetsgivare, kollegor, fackföreningar och drabbade anställda. Även arbetsmiljöhänsyn måste tas.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om HR möter arbetsrätten, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
JUC
Strandvägen 7A
114 56 Stockholm

Praktisk inriktad undervisning med hög professionell nivå

JUC är en specialiserad kursverksamhet som ursprungligen etablerades i Danmark år 2001. Vi erbjuder högkvalitativ fortbildning för jurister, advokater, revisorer, fastighetsmäklare och ett brett utbud av andra yrkesverksamma. Årligen håller vi även i evenemang för över 15 000 deltagare på 500...

Läs mer om JUC och visa alla utbildningar.

Highlights