Visa utbildning.se som: Mobil

Psykiatri 1

Lernia
Kort om utbildningen
Nästa tillfälle: Löpande, kontakta oss - Sverige
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

I kursen Psykatiari lär du dig om olika psykiska funktionsnedsättningar. Du lär dig om hur psykisk funktionsnedsättning uppstår. Vi går även igenom orsaker till ökningen av psykisk ohälsa i samhället och hur man bäst utformar vården efter det.

Om utbildningen

Hur psykisk funktionsnedsättning uppstår

I kursen Psykatiari lär du dig om olika psykiska funktionsnedsättningar. Du lär dig att bättre kommunicera med patienter och brukare på ett lyhört, respektfullt och empatiskt förhållningssätt. Vi läser bland annat om hur psykisk funktionsnedsättning uppstår. Du lär dig även om hur samhället och enskilda människor kan påverka det.

Orsaker till ökning av psykisk ohälsa

Vi går igenom fördomar om psykiska funktionsnedsättningar, varför psykisk ohälsa har ökat i samhället och hur det kan drabba alla människor. En viktig del handlar om att förstå hur vård och omvårdnad bäst utformas för patienter och brukare med psykiska funktionsnedsättningar.

Planering, genomförande och dokumentation

I kursen lär du dig hur du planerar, genomför, dokumenterar och utvärderar arbetet utifrån omvårdnads- och omsorgsprocessens olika steg.

Utbildningen på distans

Alla våra kurser sker på distans och finns tillgängliga i vår digitala lärportal. Du som kursdeltagare lämnar in uppgifter som sedan rättas av din lärare. Tack vare distansupplägget går kursen utmärkt att kombinera med andra studier eller jobb.

Intyg och betyg

Som privatperson kommer du att få ett intyg efter godkänd kurs. För att få ett betyg behöver du som privatperson kontakta din hemkommuns vuxenutbildning och be om att få göra en prövning. Genom att göra en prövning hos kommunen kan du få ett betyg på din kurs. 

För vem?

Kursen vänder sig till dig som vill arbeta inom vården men saknar Psykiatri 1.

Förkunskaper

Du behöver ha betyg i svenska eller svenska som andraspråk på grundskolenivå. Datorvana och förmåga att arbeta självständigt är också en förutsättning för att klara att läsa på distans.

Kursstart och få mer information

För aktuella kursstarter, kontakt Lernia Tech via en intressanmälan

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Psykiatri 1, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Lernia

Lernia


Företagsutbildning med oss på Lernia

Näringslivet i Sverige verkar idag på en mycket konkurrensutsatt marknad där det hela tiden pågår förändringar som man som företag måste lära sig att anpassa sig till. Det är mycket man ska förhålla sig till, både som chef och som...


Läs mer om Lernia och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Lernia

Instrumentvägen 31
126 53 Stockholm Örnsberg

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Psykiatri 1!

Arrangörsrecensioner
(4,3)
Baseras på 6 recensioner.
Alla recensioner för arrangören