Kognitiv beteendeterapi, KBT Introduktionsutbildning

Lära
Kort om utbildningen
3 dagar
7 600 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2023-04-18 - Distans
Distans, Stockholm
Svenska
Öppen utbildning, Onlineutbildning

Kommande starter
Stockholm
7 600 SEK
2023-05-04

Stockholm
7 600 SEK
2023-05-24

Distans
7 600 SEK
2023-04-18

Distans
7 600 SEK
2023-05-05
Kognitiv beteendeterapi, KBT Introduktionsutbildning

Kursbeskrivning

Utbildning i Kognitiv beteendeterapi, KBT Introduktionsutbildning

KBT är en behandlingsmetod där man fokuserar på att skapa förändring i ett befintligt negativt beteendemönster. Syftet är att skapa strategier för ett ökat välmående.

Ur innehållet

·       Funktionell analys

·       Kartläggning

·       Tankefällor

·       Beteenden eller egenskap

·       Att arbeta med nyckelbeteenden

·       Vad styr våra beteenden

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till dig som arbetar som behandlingspedagog/behandlingsassistent/boendestödjare eller har liknande utbildning och arbetsuppgifter.

Kursinnehåll

I denna introduktionsutbildning fokuserar vi på hur KBT kan användas för att ge ökad livskvalitet för den person du arbetar med och för att få arbetsgruppen att fungera bättre.

Under utbildningen får du lära dig vad kognitiv beteendeterapi är samt hur du gör en funktionell analys av ett beteende. Den funktionella analysen tydliggör vad som händer före och efter det att beteendet uppstår. Att förstå funktionen av beteendet skapar bättre möjlighet att ta fram en skräddarsydd pedagogisk plan med målet att öka den enskildes livskvalitet genom alternativa problemlösningar och hanterandestrategier.

Du får konkreta och praktiska verktyg som du kan använda i ditt arbete för att förstå både ett beteende hos någon annan och hur ditt eget beteende kan påverka en situation. Under utbildningen får du också praktisk träning i att analysera egna och fiktiva fall.

Utbildningens längd

3 dagar som är uppdelade på 2 + 1 dagar för att du ska kunna träna praktiskt mellan utbildningstillfällena.

Utbildningens mål

Efter utbildningen har du fått en introduktion i, och förståelse för, vad KBT är och hur du kan använda dig av beteendefokus i ditt arbete. Du känner dig trygg i att göra en funktionell analys av beteenden och kan identifiera och initiera åtgärder utifrån analysen.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Kognitiv beteendeterapi, KBT Introduktionsutbildning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Lära

Utbildningar och handledning inom socialt arbete, omsorg och skola

Lära erbjuder öppna utbildningar, handledning och skräddarsydda lösningar. Lära är ett av Sveriges ledande företag inom utbildning och kompetenshöjande insatser inom vård, omsorg, skola och behandling. Vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Vi är övertygade...


Läs mer om Lära och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Lära

Evenemangsgatan 21, 6 tr
169 79 Solna

Mobil 072-5847009

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Kognitiv beteendeterapi, KBT Introduktionsutbildning!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 18 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Kognitiv beteendeterapi, KBT Introduktionsutbildning från Lära, fyll i dina uppgifter: