KBT för Arbetsterapeuter

Psykologiakademin, i Stockholm (+1 orter)
Längd
2 dagar
Pris
5 495 - 8 595 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
17 juni, 2024 (+4 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Längd
2 dagar
Pris
5 495 - 8 595 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
17 juni, 2024 (+4 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

KBT för Arbetsterapeuter – Få vardagen att funka för fler!

FRÅN DET LILLA TILL DET LIVSVIKTGA

Tack vare arbetsterapeuter kan människor bibehålla eller förbättra sin förmåga. Som arbetsterapeut arbetar du med många olika människor som alla behöver en anpassad miljö för att klara vardagen. Det kan handla om små barn med funktionsnedsättning, äldre med olika behov av anpassning och stöd, ungdomar med skolproblem, personer med långvarig smärta, stressproblematik eller neuropsykiatriska problem. Listan kan göras lång och kraven på arbetsterapeuten är höga. Det finns därför ett behov av effektiva metoder och verktyg för att kunna förebygga ohälsa och främja hälsa och välbefinnande. 

MOTIVATION - EN NYCKELFAKTOR

Under utbildningen ”KBT för arbetsterapeuter” får du lära dig hur du som arbetsterapeut kan öka motivation och deltagande i de insatser du föreslår. Du får också lära dig evidensbaserade verktyg för att kartlägga och förstå problembeteenden som kan stå i vägen arbetsterapeutiska insatser. Det kan handla om oro och ångest, nedstämdhet eller stress.

Kommande kursstarter

Välj mellan 4 kursstarter

17 juni, 2024

  • Öppen utbildning
  • Stockholm

17 juni, 2024

  • Onlineutbildning
  • Distans

24 oktober, 2024

  • Öppen utbildning
  • Stockholm

24 oktober, 2024

  • Onlineutbildning
  • Distans

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till dig som arbetar som arbetsterapeut och vill lära dig effektiva metoder och verktyg för att öka chansen att skapa motivation och förändring hos de du möter i ditt arbete.

Du kommer att ha nytta av de metoder som lärs ut var sig du arbetar på ett sjukhus med personer som drabbats av stroke eller om du arbetar med barn som inte klarar skolan, utmattade personer eller personer med smärtproblematik. Verktygen är applicerbara i många av arbetsterapeutens arbetsområden!

Kursinnehåll

  • Öka motivationen hos de du träffar genom att arbeta med mål och värderingar.Ta del av evidensbaserade verktyg utifrån ACT (Acceptance och Commitment Terapi). Hur går det att närma sig ett liv som känns meningsfullt trots stora svårigheter och hinder?
  • Utforma insatser när oro och ångest hindrar. Ta del av evidensbaserade verktyg när oro och ångest står i vägen för effektiva arbetsterapeutiska insatser.
  • Ta del av kartläggningsverktyg och bedömningsmetoder för att bättre identifiera stödbehov och förbättra insatserna. Lär dig verktygen Överskott och underskott samt hur du gör funktionella analyser för att förstå varför problematiska beteendemönster.
  • Öka chansen för att de saker du föreslår blir av. Lär dig att ge effektiva instruktioner för förändring och ta del av grundläggande samtalsfärdigheter för att öka motivation.
  • Lär dig det uppskattade kbt-verktyget Kedjeanalys som du kan använda tillsammans med brukare, patienter, anhöriga, i handledning eller i personalgruppen för att förstå och förändra.

Investering

5495 kr exkl. moms för deltagande digitalt.

Start i juni: 6995 kr exkl. moms för deltagande på plats

Start i oktober8595 kr exkl. moms för deltagande på plats

LITTERATUR

Litteratur, presentationer och annat material blir tillgängligt vid anmälan.

Kursledare

Kursen leds av erfarna psykologer som arbetat med olika delar av rehabkedjan och som har stor vana av att utbilda och vägleda arbetsterapeuter, elevhälsopersonal, personal inom socialt arbete, sjuksköterskor och många andra yrkesgrupper. 

Examen, diplom m.m.

Efter avslutad kurs får du ett signerat intyg, som kan användas för ditt CV.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om KBT för Arbetsterapeuter, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Psykologiakademin
Igeldammsgatan 26
112 49 Stockholm

Om Psykologiakademin

Psykologiakademin vill verka för att personal som arbetar inom skola och med socialt arbete får ta del av evidensbaserade metoder inom KBT-fältet. Vi vill ge metoder och verktyg som deltagarna kan tillämpa i den egna arbetsvardagen. Vi vet att en...

Läs mer om Psykologiakademin och visa alla utbildningar.

Highlights